Πολιτικό άσυλο στους Κούρδους πρόσφυγες

Νοέμβριος 3, 2006 at 10:10 πμ 2 Σχόλια

Πολιτικό άσυλο στους 100 κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες
Χρειάζονται την κυπριακή και διεθνή προστασία
Χρειάζονται την στήριξή μας!

Οι 100 κούρδοι που πάλεψαν ηρωικά στην πλατεία ελευθερίας ενάντια στην παράνομη στάση της κυπριακής κυβέρνησης συνεχίζουν να ζουν στην ανασφάλεια και στον φόβο της απέλασης.

Τα προβλήματα τους δεν θα λυθούν αν δεν πάρουν πολιτικό άσυλο.

Η κυβέρνηση όμως δεν είναι διατεθειμένη να τους το παραχωρήσει.

Οι συνεντεύξεις τους για το άσυλο έγιναν μέσα από τυπικές και συνοπτικές διαδικασίες, μέσα σε μόνο 10 μέρες!

Ο χρόνος που δίνονταν δεν ήταν αρκετός για να εξηγήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα από όπου ήρθαν.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν ενώ όταν μιλούσαν για την ποινικοποίηση της εθνότητάς τους και πώς κάθε έκφρασή τους αντιμετωπίζεται με στρατιωτική βία και όπλα τους είπαν ότι αυτό δεν σχετίζεται με την προσωπική τους περίπτωση.

Όμως πώς είναι κάτι προσωπικό όταν είσαι παράνομος από τη στιγμή που γεννιέσαι;

Γιατί οι κούρδοι;

Οι Κούρδοι αιτητές ασύλου τον περασμένο Μάη έλεγαν ότι «είτε πεθάνουμε στην Συρία, είτε στην Πάφο είτε εδώ το ίδιο είναι»…

Γιατί όμως «τους περιμένει θάνατος»;

Οι Κούρδοι είναι μια εθνότητα χωρίς δικό του κράτος. Αποτελούν γύρω 30 – 40 εκατομμύρια και μένουν σε μια περιοχή, το Κουρδιστάν, που είναι χωρισμένο σε 4 χώρες: στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Καμία όμως από αυτές τις χώρες δεν τους αναγνωρίζει ως εθνότητα. Αντίθετα ποινικοποιεί κάθε έκφρασή τους.

Στην πραγματικότητα οι Κούρδοι διώκονται από τη στιγμή που γεννιούνται μόνο και μόνο γιατί είναι Κούρδοι!

 • Δεν μπορούν να μιλήσουν την γλώσσα τους ούτε να γιορτάσουν τα έθιμά τους σε δημόσιους χώρους.
 • Δεν είναι αναγνωρισμένοι σαν ξεχωριστή εθνότητα.
 • Αντιμετωπίζουν βίαιες μετακινήσεις από τις περιοχές που ζουν και οι περιουσίες τους καταλαμβάνονται από άτομα της κυρίαρχης εθνότητας για να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση των περιοχών που ζουν Κούρδοι
 • Δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση και την εργασία όπως οι άλλοι πολίτες. Αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολεία όπου δεν διδάσκεται η γλώσσα τους και δεν επιτρέπεται σε κάποιους από αυτούς να προχωρήσουν τις σπουδές τους στο λύκειο ή στο πανεπιστήμιο γιατί είναι κούρδοι!
 • Όταν ζητούν δουλειά ακόμη και στις δικές τους περιοχές, τους προσλαμβάνουν μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος ντόπιος για να πάρει τη δουλειά.
 • Πολλοί από αυτούς δεν έχουν ταυτότητα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε χαρτί που να επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν ούτε να βγουν ή να μπουν στην χώρα μένουν ελεύθερα. Μόνο αν πληρώσουν καλά διεφθαρμένους γραφειοκράτες μπορούν να πάρουν διαβατήριο. Αυτό όμως τελικά λειτουργεί εναντίον τους γιατί οι χώρες υποδοχής το χρησιμοποιούνε για να τους στείλουνε πίσω!

Η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους δώσει στους καταπιεστές και βασανιστές τους!

Το αποτέλεσμα των σύντομων και συνοπτικών συνεντέυξεων ήταν 75 από αυτούς να απορριφθούν. Μέσα σε αυτούς είναι και περιπτώσεις ατόμων που

είναι καταζητούμενοι στην Συρία κυρίως γιατί:

 • Διαδήλωσαν για τα δικαιώματα του λαού τους.
 • Μίλησαν ενάντια στην καταπίεση του δικτατορικού καθεστώτος που επικρατεί.
 • Συμμετείχαν σε παράνομα για την εκεί κυβέρνηση κόμματα που μιλούσαν στο όνομα των κούρδων και ήθελαν να διαδώσουν την γλώσσα, την παράδοση και την ιστορία τους.

Τέτοιους ανθρώπους η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους στείλει στους καταπιεστές και εκτελεστές τους.

Η στάση της είναι υποκριτική!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυπριακή κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με Κούρδους και το πρόβλημά τους. Τους χρησιμοποιεί όταν τους χρειάζεται για να μιλήσει για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην Κύπρο από την Τουρκία.

Όμως ο τρόπος που τους φέρεται δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αποδυναμώνει τον αγώνα των Κυπρίων για τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα και τους δικούς τους πρόσφυγες. Ζητάει από την διεθνή κοινότητα να επέμβει στο θέμα των δικών της προσφύγων αλλά όταν πρόκειται για να βοηθήσει η ίδια πρόσφυγες που χρειάζονται προστασία τους αντιμετωπίζει απάνθρωπα και υποκριτικά.

Οι κούρδοι αιτητές ασύλου είναι πολιτικοί πρόσφυγες και χρειάζονται την κυπριακή και διεθνή προστασία.

Από τη στιγμή που είναι κυνηγημένοι παντού όπου και να τους στείλει η κυπριακή κυβέρνηση θα έρθουν αντιμέτωποι με φυλάκιση ή και εκτέλεση.

Πρέπει να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε γιατί ξέρουμε τι σημαίνει δικτατορία και προσφυγιά.

 • Αν πάρουν άσυλο θα είναι μια νίκη για όλους όσους παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.
 • Αν πάρουν άσυλο θα μπορούν να ζήσουν μια πιο ελεύθερη ζωή είτε στην Κύπρο είτε στην Ευρώπη και να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους ντόπιους.
 • Δεν θα μπορούν να τους εκμεταλλεύονται οι ντόπιοι εργοδότες για να κτυπούν τα μεροκάματα των Κυπρίων εργαζομένων
 • Θα μπορέσουν να παλέψουν για να λυθεί το πρόβλημα στις περιοχές τους ώστε να μπορούν να γυρίσουν πίσω. Και θα έχουμε, σαν κυπριακός λαός, αποκτήσει ένα σημαντικό και πιστό φίλο λαό.

Οι κούρδοι πρόσφυγες χρειάζονται την στήριξή μας

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις:

Έλα σε επαφή με την Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό και βοήθησε στην εκστρατεία που αναπτύσσουμε.

Πάρε έντυπα συλλογής υπογραφών και διακίνησέ τα στον κύκλο σου

Advertisements

Entry filed under: Κούρδοι, Πρόσφυγες.

Το σχολείο αλλάζει;

2 Σχόλια Add your own

 • 1. azadzappa  |  Νοέμβριος 3, 2006 στο 4:09 μμ

  ante kai kalh mas arxh

 • 2. jimhellas  |  Νοέμβριος 3, 2006 στο 5:40 μμ

  Από το στόμα μου το πήρες! Αυτό ακριβώς ήθελα να ευχηθώ και εγώ!

  ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Νοέμβριος 2006
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Δεκ. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Αρέσει σε %d bloggers: