Εκδήλωση ενάντια στον εθνικισμό και τον νεοφασισμό

Φεβρουαρίου 8, 2007 at 12:19 μμ 12 Σχόλια

Την Τετάρτη 13/12/2006 πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση μαθητών, σπουδαστών, δασκάλων για να γίνει εκστρατεία ενάντια στις εθνικιστικές-νεοφασιστικές ομάδες. Συμμετείχαν μαθητές από τον Κύκκο Α’, το Παγκύπριο και το Λύκειο Λατσιών, σπουδαστές από το Cyprus College και δάσκαλοι δημοτικού που ενδιαφέρονται για το θέμα. Η συζήτηση ήταν πολύ ζωντανή και έδειξε ότι υπάρχει η θέληση και η θετική ανταπόκριση για να σταματήσουμε τη δράση αυτών των οργανώσεων.

Μετά από 3 ώρες συζήτησης, για το ποιοι είναι και μέχρι που έχει φτάσει η δράση τους σε άλλες χώρες, καταλήξαμε στο ότι ο μόνος τρόπος να αντιδράσουμε είναι να οργανώσουμε στα σχολεία μας και στους χώρους που δρουν, αντιφασιστικές-αντιεθνικιστικές ομάδες για να μπορούμε να τους απαντούμε αλλά και να τους αντιμετωπίζουμε.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που τους σταμάτησαν στο English School ήταν οι ίδιοι οι μαθητές. Μπορούμε να πάρουμε το παράδειγμα τους και να δημιουργήσουμε ομάδες που την επόμενη φορά θα προλάβουν να τους σταματήσουν πριν καν σχεδιάσουν την επίθεση!

Αν θες να φτιάξεις κι εσύ ομάδα στο σχολείο σου επικοινώνησε μαζί μας! Η δράση μας πρέπει να είναι μαζική και συντονισμένη! Πρέπει να τους σταματήσουμε!

Advertisements

Entry filed under: Εθνικισμός, Εκδηλώσεις, Μαθητές-Φοιτητές, Τhe Wall.

Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό βρήκε στέγη! Ο καλός, ο κακός κι ο ……..απλήρωτος!

12 Σχόλια Add your own

 • 1. tommas  |  Φεβρουαρίου 26, 2007 στο 8:43 μμ

  ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ
  Περίεργα πράγματα…

  ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

  Στην Ελλάδα συμβαίνουν πράγματα περίεργα: ο τουρκικός εθνικισμός μάς απειλεί καθημερινά και μερικοί εξαπολύουν κυνήγι «εθνικιστών» μέσα στην Ελλάδα! Διαβλέπουν τον κίνδυνο του «εθνικισμού» μέσα στη χώρα που απειλείται. Και δεν βλέπουν τον εθνικισμό που μας βροντά την πόρτα απ’ έξω…

  Ηαεροπορία της Τουρκίας προσπαθεί να επεκτείνει τις «γκρίζες ζώνες» στο Κεντρικό Αιγαίο και δικοί μας «παράγοντες» του δημοσίου βίου ζητούν «εν χορώ» να «αποχρωματίσουμε» τα ελληνικά σχολικά βιβλία από τον «εθνικισμό»! Δηλαδή από τι ακριβώς; Από τον Σολωμό, από τον Κάλβο, από τον Παλαμά, από τον Καβάφη, από τον Καζαντζάκη, από τον Σεφέρη, από τον Ελύτη; Και να μείνει τι; Αλήθεια, τι;

  Δεν χτυπάνε τον εθνικισμό * τον πατριωτισμό χτυπάνε. Και τη συλλογική ταυτότητα των Ελλήνων * την ίδια την πολιτιστική τους ταυτότητα: ευτελίζουν τη γλώσσα τους, εξευτελίζουν κάθε αίσθημα υπερηφάνειας, συνθλίβουν την αξιοπρέπειά τους σε πλέγματα ηττοπάθειας, αλλοτριώνουν τα φιλελεύθερα αισθήματά τους με ένα μαυραγορίτικο «ρεαλισμό της υποταγής».

  Ο πατριωτισμός των Ελλήνων τούς ενοχλεί * όχι ο «εθνικισμός». Και έτσι παίζουν το παιχνίδι των αληθινών εθνικιστών * της Άγκυρας! Δηλώνουν «διεθνιστές», αλλά δεν ακούν τις κραυγές απόγνωσης από τις τουρκικές φυλακές. Θέλουν «αδελφικές σχέσεις» με τους δυνάστες του τουρκικού λαού και με τους δημίους των Κούρδων…

  Ο πατριωτισμός τούς ενοχλεί, διότι είναι πρόταγμα δημοκρατίας. Άνθρωποι που υποστήριξαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του «υπαρκτού» έρχονται σήμερα και κατηγορούν ως «φασίστες» όσους δηλώνουν πατριώτες. Κι ας είναι ο πατριωτισμός εγγύηση της Δημοκρατίας. Διότι και το Σύνταγμά μας στο ακροτελεύτιο άρθρο του εναποθέτει την τήρησή του «στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

  Συναντούμε ανθρώπους που κάποτε χειροκρότησαν όλες τις σοβιετικές εισβολές. Ή αρνήθηκαν να τις καταδικάσουν. Ή τις καταδίκασαν μόνον επιλεκτικά. Και σήμερα σπεύδουν να κατηγορήσουν, ως «πολεμοχαρείς ελληναράδες», όσους δεν θέλουν να εισβάλουν πουθενά, απλώς ζητούν αξιόπιστη Αποτροπή έναντι του τουρκικού επεκτατισμού. Συναντούμε ανθρώπους που είχαν ιδιαίτερα «θερμές σχέσεις» με δικτάτορες τύπου Τσαουσέσκου στη Ρουμανία ή Κιμ Ιλ Σουνγκ στη Β. Κορέα ή που στήριξαν δημόσια τη δικτατορία Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία * και σήμερα «παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας», καθυβρίζοντας, ως «φασίστες», όσους θεωρούν ότι ο «κατευνασμός της Τουρκίας είναι επικίνδυνος.

  Και από την άλλη πλευρά του φάσματος, συναντούμε ανθρώπους που δηλώνουν «θαυμαστές» τής κ. Θάτσερ και προτείνουν, κι αυτοί, πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας. Όμως, η κ. Θάτσερ σιχαινόταν τον «κατευνασμό» και τους κατευναστές * και το απόδειξε στα Φόκλαντ. Συναντούμε ακόμη ανθρώπους που δηλώνουν «εκσυγχρονιστές» ή «προοδευτικοί» ή «φιλελεύθεροι» και αποκηρύσσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Άρη Βελουχιώτη ως… «σοβινιστές»!

  Τελικά, οι μεγάλες ιδεολογίες δεν κινδυνεύουν από τους αντιπάλους τους *οι οπαδοί τους τις βλάπτουν κυρίως. Και στην Ελλάδα η μεγάλη απειλή για τις προοδευτικές ιδέες είναι οι «προοδευτικοί» του συρμού. Όπως η μεγάλη απειλή για τα φιλελεύθερα ιδεώδη είναι οι «επαγγελματίες νεοφιλελεύθεροι». Όπως η μεγάλη απειλή για τον εκσυγχρονισμό της χώρας είναι όσοι αυτο-χρίσθηκαν «εκσυγχρονιστές», αφού έξυναν επί δεκαετίες τον πάτο του λαϊκισμού.

  Και όλοι μαζί ξεσπαθώνουν σήμερα κατά του… εθνικισμού των Ελλήνων. Δηλαδή κατά του λαϊκού πατριωτισμού που αφυπνίζεται σε ώρες δύσκολες και είναι προοδευτικός και φιλελεύθερος και εκσυγχρονιστικός ταυτόχρονα. Διότι ό,τι προοδευτικό και φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό έγινε στην Ελλάδα, έγινε στο όνομα του πατριωτισμού * από πατριωτικά κινήματα και με πατριωτικά οράματα. Από την Παλιγγενεσία ώς το 1909, ώς την Εθνική Αντίσταση, ώς το 1-1-4.

  Αν οι εθνικιστές της Άγκυρας μας χτυπήσουν, θα αποταθούμε, βεβαίως, στον πατριωτισμό των Ελλήνων, και θα τους ζητήσουμε να πάρουν τα όπλα και να αντισταθούν στον εισβολέα. Ποιον πατριωτισμό; Αυτόν που λοιδορούμε συστηματικά και καθημερινά;

  Θα στείλουμε τα παιδιά μας στο μέτωπο «να νικήσουν ή να πεθάνουν» για ιδανικά Πατρίδας και Ελευθερίας. Ποια παιδιά μας; Αυτά που από τα σχολικά τους βιβλία αφαιρούμε συστηματικά κάθε αναφορά σε ιδανικά Ελευθερίας και Πατρίδας; Με «Ρουβάδες» θα αντισταθύυμε στην τουρκική επιθετικότητα; Αυτό δεν το σκέπτεται κανείς; Όντως, περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα…

  Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος – οικονομολόγος

  ΤΑ ΝΕΑ , 10/01/1998 , Σελ.: N06
  Κωδικός άρθρου: A16035N062

 • 2. Azad_Duke  |  Φεβρουαρίου 27, 2007 στο 2:50 μμ

  H Τουρκική επιθετικότητα, όπως και οι παραβιάσεις του Τουρκικού Εναερίου Χώρου από την Ελληνική Αεροπορία, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της διαμάχης ανάμεσα στην Τουρκική και την Ελληνική Αστική τάξη. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό το θέμα δεν θα με ενδιέφερε, γιατί είναι ενδογενείς διαφορές του καπιταλισμού και των καπιταλιστικών ελίτ. Αλλά, η μαλακία με αυτές τις διαφορές, είναι ότι ενώ η αστική τάξη είτε του ενός, είτε του άλλου κράτους, βγαίνει κερδισμένοι, ο απλός κοσμάκης, και από τις δύο πλευρές θα ητηθεί. Και ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η ήττα του απλού κόσμου, είναι ο αγώνας κόντρα στον εθνικισμό, την ιδεολογία που χρησιμοποιεί η αστική τάξη για να επιβληθεί στον κόσμο. Επείδή όμως εάν βγω και πω απλά όχι στον Τουρκικό Εθνικισμό, από τη μία θα δίνω πατήματα στους έλληνες εθνικιστές, και από την άλλη η αντίδραση στην Τουρκία θα είναι του τύπου «έχεσε η αρκούδα στο δάσος». Οπότε αντιτίθεμαι στον εθνικισμό γενικότερα, αλλά κυνηγάω τον ελληνικό εθνικισμό, όπου μπορώ να έχω αποτελέσματα , και περιμένω από τους συντρόφους μου στην Τουρκία να κάνουν το ίδιο με τον δικό τους…..γκέγκε;

 • 3. athina  |  Φεβρουαρίου 27, 2007 στο 7:20 μμ

  συμφωνώ με τον τελευταίο. ο εθνικισμός γεννήθηκε απο τις εθνικές αστικές τάξεις, αυτές που καταπιέζουν τους κούρδους και τους τούρκους φυλακισμένους και τους ελληνες και τούρκους εργαζόμενους και τους μετανάστες εργαζόμενους στην ελλάδα, και τους ελληνες και τούρκους συνταξιούχους και τους έλληνες και τούρκους φοιτητές. οι ίδιοι είναι.

  πρεπει να αποφασίσουν τελικά οι εθνικιστές με ποιον είναι γιατι η ιδεολογία τους δεν είναι με το μέρος των εργαζομένων κι ας το παίζουν οτι ειναι για το καλό των φτωχών.

  εσυ τομας με ποιον εισαι? ή είσαι τόσο συγχισμένος όσο το άρθρο που εβαλες που τους βάζει όλους σε ένα τσουβάλι;

  εμεις παντως ειμαστε με την εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους, την νεολαία. Και ξέρουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα είναι όλα για όλους.

 • 4. Λεωνιδας  |  Απρίλιος 1, 2007 στο 4:44 μμ

  Σιγα την καταπιεση που υπαρχει στην Ελλαδα.Καταπιεση υπαρχει στην Κινα ,στην Κουβα, στην Βορειο Κορεα, στην Τουρκια.Οχι στην Ελλαδα…

 • 5. ΜΗΛΙΤΣΑ  |  Απρίλιος 1, 2007 στο 4:47 μμ

  Δεν καταπιέζεται ο μεροκαματιάρης με τις 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλει πέρα, δεν καταπιέζονται οι μαθητές στην Ελλάδα που έχει βγει στον τύπο ότι είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι, δεν καταπιέζεται γενικά κανείς. Ούτε οι συνταξιούχοι που βγήκαν προχθές στους δρόμους με τις άδειες κατσαρόλες. Μήπως και ο συνδικαλισμός εμποδίζει την ανάπτυξη;

 • 6. Λεωνιδας  |  Απρίλιος 1, 2007 στο 4:54 μμ

  ΝΑΙ.Η μονη λυση για την οικονομια ειναι η φιλελευθεροποιηση των παντων.Κατι στο οποιο κομμουνιστες και εθνικοσοσιαλιστες ειστε εναντιον…

 • 7. ΜΗΛΙΤΣΑ  |  Απρίλιος 1, 2007 στο 5:05 μμ

  Εξήγησέ μου πώς η φιλελευθεροποίηση βοηθά ώστε ο κόσμος να έχει δουλειές που να είναι καλά αμοιβόμενες, ασφάλιση, εκπαίδευση, υγεία, μεταφορές κτλ. Και πώς βοηθά τον κόσμο και όχι τις τσέπες των ανθρώπων που ήδη τις έχουν φουσκωμένες.

 • 8. Λεωνιδας  |  Απρίλιος 2, 2007 στο 11:40 πμ

  Η.ΠΑ, Ηνωμενο Βασιλειο, Γερμανια, Ιταλια, Γαλλια, Νορβηγεια, Ελβετια, Ιαπωνια, Νοτιος Κορεα, Καναδας, Αυστραλια…

  Ολες χωρεσ πλουσιεσ με ευπορουσ κατοικουσ.Γιατι?Γιατι δεν ασπαστηκαν αρρωστημενα συλλεκτικα οικονομικα συστηματα…

 • 9. ΜΗΛΙΤΣΑ  |  Απρίλιος 2, 2007 στο 2:38 μμ

  Μάλλον δεν κάνεις σωστό ψαχτήρι για την ανεργία σε αυτές τις χώρες και για τα επίπεδα φτώχειας (βλ. αποκαλύψεις από συνθήκες στη Ν. Ορλεάνη με Κατρίνα). Και δεν μου αναλύεις καθόλου με επιχειρήματα τα καλά του νεοφιλελευθερισμού. Απλά αραδιάζεις λίστα με χώρες. Επαναλαμβάνω ότι δεν σε θεωρώ ηλίθιο και για αυτό περιμένω να δω τεκμηριωμένη επιχειρηματολόγία και όχι αναγωγή του νεοφιλελευθερισμού σε μεταφυσική θεότητα.

 • 10. ΦΩΤΗΣ  |  Σεπτεμβρίου 9, 2007 στο 11:01 πμ

  ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.
  ΠΑΡΟΛ’ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΄΄ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ΄΄ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ( Π.Χ. ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ. ΟΠΟΤΕ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ.

  ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ: Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ-ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ . ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ(ΣΥΜΜΑΧΟΙ) ΚΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ(Ε.Σ.Σ.Δ.) ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ »ΖΥΓΟ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΥΛΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΑΧ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ‘ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ’. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΙΠΟΝ (ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ,ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ,ΑΝΤΙΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ,ΚΛΠ) ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

  ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΚΡΟ , ΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΚΡΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

 • 11. jim_hellas  |  Σεπτεμβρίου 9, 2007 στο 5:49 μμ

  Κάτσε λίγο… Λες ότι «ΠΛΕΟΝ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΄΄ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ΄΄ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ( Π.Χ. ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ.»

  Δηλαδή οι εθνικιστές της Χ.Α. συλλαμβάνονται και καταδικάζονται απλά λόγω… φρονήματος;;; Μην τρελαθούμε! Εδώ σκοτώνουν στην ψύχρα κόσμο! Οι συλλήψεις που γίνονται, όταν γίνονται, είναι για βιαιοπραγίες, απόπειρες δολοφονίας κτλ, και όχι γιατί κάποιος λέει «ελλας, στρατός, εθνικισμός».

  όσο για την αποτελεσματικότητα του εθνικοσοσιαλισμού, αφήνω να απαντήσουν άλλοι που είναι πιο ειδικοί σε τέτοιου τύπου κοινωνικο-οικονομικά θέματα.

  Α! Τα άκρα ΕΙΝΑΙ καταδικαστέα, από όποια πλευρά και αν έρχονται, αριστερά ή δεξιά… 🙂

 • 12. azad_duke  |  Σεπτεμβρίου 11, 2007 στο 1:22 μμ

  fwths o prwtos a8nikismos, o gallikos sympeftei me thn anodo ths gallikhs astikhs takshs. Blepeis enmw palia xrhsimopoieito o basilias ws enwtikos paragwntas gia na mhn yparxoun antidraseis apo tis diafores koinwnikes takseis, twra yparxei to e8nos pou paizei ayto ton rolo. Dhladh to e8nos xrhsimopoieitai gia na kryftoun oi taksikes diafores kai na ypotaxtoume stous biomhxanous

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk
 • Απεργία 5 εκατομμυρίων για την μέρα της γυναίκας στην Ισπανία! Μαρτίου 13, 2018
  Η 8η Μάρτη φέτος, όπως και πέρσι, κινητοποίησε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην ανισότητα, το σεξισμό και τη βία που δέχονται. Σε μια σειρά χώρες καλέστηκαν πορείες, απεργίες ή στάσεις εργασίας που έδωσαν σε αυτή τη μέρα, που έχει καταντήσει να γιορτάζεται εθιμοτυπικά, έναν αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Στ […]
  puk
 • International Working* Women’s Day 2018 – the Oppression, the rights, the representation, the emancipation. Μαρτίου 8, 2018
  Public discussion, at Meλtemι – centre for the movements the struggles and the arts, Thursday 15/3, at 19.30. *historically this is the true origin of International Women’s Day. The capitalist institutions removed “working” from the title in an attempt to eliminate the context of class struggle and suggest that all women are basically the same. […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,572 hits

visitors around the world

Φεβρουαρίου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν.   Μαρ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Αρέσει σε %d bloggers: