Σύνδεσμος Κυπροκουρδικής Φιλίας: 10/5 Πορεία 3μμ στη Βουλή

Μαΐου 9, 2007 at 11:06 πμ Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Να τηρηθούν οι υποσχέσεις στους Kούρδους πρόσφυγες!

Οι Kούρδοι πρόσφυγες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σκληρά για τα δικαιώματά τους τον προηγούμενο Μάη, ένα χρόνο μετά δεν έχουν δει βασικά τους προβλήματα να έχουν λυθεί.

Μετά την ικανοποίηση κάποιων από τα άμεσα αιτήματά τους, τον Μάη του 2006, εξετάστηκαν οι υποθέσεις τους, απορρίφθηκαν οι περισσότερες και έτσι ξεκίνησαν ένα νέο αγώνα έχοντας δίπλα τους οργανώσεις και άτομα σε όλο τον κόσμο.

Στις 10 Νοεμβρίου 2006 έγιναν πικετοφορίες έξω από τις Κυπριακές Πρεσβείες σε μια σειρά χώρες ζητώντας την προστασία των Κούρδων προσφύγων από την κυπριακή δημοκρατία, μια και είχαν εκτεθεί στις συριακές αρχές και αντιμετώπιζαν το φόβο της φυλάκισης και βασανιστηρίων αν απελαύνονταν.

Σε συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα στο Σύνδεσμο Κυπρο-Κουρδικής Φιλίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Συλικιώτη, δόθηκαν οι υποσχέσεις ότι οι 100 περίπου πρόσφυγες θα προστατευτούν με διάφορους τρόπους.

Οι ίδιες δεσμεύσεις επαναλήφθηκαν και προς την ελληνική επιτροπή αλληλεγγύης η οποία συναντήθηκε με τον Δ. Χριστόφια, Πρόεδρο της Βουλής και Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Π. Κυρίτση, Γ.Γ. ΠΕΟ και Ν. Συλικιώτη, Υπουργό Εσωτερικών, στις 1/12/2006.

Από εκείνη τη μέρα ο Σύνδεσμος Κυπρο-Κουρδικής Φιλίας έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα που του έχουν προταθεί από τον κ Συλικιώτη, υπομνήματα και συναντήσεις με τους αρμόδιους λειτουργούς για:

• Nα μην απελαθεί κανείς, λόγω του κινδύνου που αντιμετωπίζουν από τις συριακές αρχές.
• Nα παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο σε όσους έχουν ισχυρή υπόθεση.
• Nα δοθεί προστασία για ανθρωπιστικούς λόγους σε ειδικές περιπτώσεις.
• Στους υπόλοιπους να παραχωρηθεί άδεια εργασίας.

Δυστυχώς, από τις πιο πάνω δεσμεύσεις, έχει υλοποιηθεί μόνο η αποτροπή των απελάσεων.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες δεσμεύσεις, η κατάσταση έχει ως εξής:
• Δεν έχει αναγνωριστεί ούτε ένας ως πολιτικός πρόσφυγας. Έχουν απορριφθεί ακόμα και ηγετικά πολιτικά στελέχη, ακόμα και άτομα χωρίς χαρτιά, γεγονός που προδίδει την απροθυμία της Yπηρεσίας Aσύλου να αναγνωρίζει ως πολιτικούς πρόσφυγες ακόμα και εξόφθαλμες περιπτώσεις.
• Yπήρξε μία επείγουσα περίπτωση παραχώρησης άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σε άτομο που πάσχει από χρόνιο άσθμα και δεν έχει κάρτα νοσηλείας κι έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία που του συνέστησε ο γιατρός. H Υπηρεσία Ασύλου έχει εγκρίνει παραμονή για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά η κα Σιακαλλή δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση, μετά από παρέλευση πολλών εβδομάδων.
• Έχει δοθεί από τις αρχές του χρόνου κατάλογος ατόμων που πήραν απόρριψη από την Aναθεωρητική Aρχή, και άρα ζουν σε καθεστώς «παρανομίας», για παραχώρηση άδειας εργασίας. Σε συνεργασία με την ΠEO, έχουν εξασφαλιστεί εργοδότες για αριθμό Kούρδων της Πάφου, ενώ η ΠEO διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας, αλλά χρειάζεται απαραιτήτως κάποιου είδους βεβαίωση ότι τα συγκεκριμένα άτομα έχουν άδεια εργασίας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των τελευταίων μηνών, δεν έχει καταστεί δυνατή η αλλαγή στάτους των Kούρδων με παραχώρηση αδειών εργασίας.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι, παρά τη συμφωνία στην οποία είχαμε καταλήξει με τον κ. Συλικιώτη, το προσωπικό του Yπουργείου Eσωτερικών είτε δεν έχει τη θέληση είτε παρεμποδίζεται εκ των έσω, να δώσει λύσεις στα πιο πάνω προβλήματα.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, όλοι οι Kούρδοι είναι πολύ αναστατωμένοι, ενώ μερικοί βρίσκονται στα όρια της απελπισίας και συζητούν το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων ανάλογων με του Mάη του 2006.

Για αυτό το λόγο ο Σύνδεσμος Κυπρο Κουρδικής Φιλίας αποφάσισε να προχωρήσει, από τη μια, σε μια σειρά από συναντήσεις με άτομα που έχουν σημαντική παρουσία στην πολιτική σκηνή της Κύπρου, και από την άλλη, σε νέες κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των Κούρδων και με κεντρικό αίτημα την υλοποίηση των υποσχέσεων του Υπουργείου.

Την Πέμπτη 10 Μάη 3 μ.μ. καλείται μια πρώτη πορεία προς την Βουλή και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Advertisements

Entry filed under: Εκδηλώσεις, Κούρδοι, Πρόσφυγες.

Τι παίζει με τα ιδιωτικά κολέγια στην Κύπρο Πως σχετίζεται ότι γίνεται στην Ελλάδα με το φοιτητικό κίνημα της Κύπρου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Μαΐου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ.   Σεπτ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρέσει σε %d bloggers: