Οι αιτητές ασύλου δεν είναι εγκληματίες

Ιανουαρίου 28, 2008 at 6:38 μμ 3 Σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΑΙΤΗΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ!

Η αστυνομία έδειξε για ακόμα μια φορά το αμείλικτο πρόσωπο της με επίθεση ενάντια σε ειρηνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27/1/2008, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε αλληλεγγύη των Ιρανών αιτητών ασύλου που κρατούνται στη φυλακή επειδή εκκρεμούν οι υποθέσεις τους, με τη συμμετοχή των γυναικών και των παιδιών τους.

Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να επιτεθούν ενάντια στις Ιρανές μανάδες μπροστά από τα παιδιά τους, ενώ συνέλαβαν το Δώρο Πολυκάρπου της ΚΙΣΑ, χωρίς κανέναν λόγο, και τον κατακράτησαν μέχρι αργά το βράδυ στην Πύλη Πάφου, ψάχνοντας να του αποδώσουν ανυπόστατες κατηγορίες. Οι αστυνομικοί σκέφτηκαν πολύ μέχρι που να αποφασίσουν να τον κατηγορήσουν για τραυματισμό αστυνομικού, ενώ ο Δώρος Πολυκάρπου δεν άγγιξε καν το συγκεκριμένο αστυνομικό ο οποίος βρέθηκε ως εκ θαύματος με σπασμένο χέρι!!!

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της αστυνομίας ήταν εμφανής σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που παρουσίασαν την είδηση και θεωρούμε απαράδεχτη τη στάση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που όχι μόνο την επικρότησαν αλλά εκφράστηκαν προσβλητικά ενάντια στο Δ. Πολυκάρπου αποκαλώντας τον σχεδόν ταραξία.

Οι αιτητές ασύλου που βρίσκονται στο Block 10 δεν είναι εγκληματίες!

Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις αφορούν:

Ιρανούς στους οποίους είχαν δοθεί από 2 υπουργούς της κυβέρνησης υποσχέσεις ότι θα μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης από τα Χριστούγεννα, ενώ κρατούνται έκτοτε στο μπλοκ 10, χωρίς να έχουν υλοποιηθεί ποτέ αυτές οι υποσχέσεις.

Άλλους που έχουν κάνει αίτηση για παραχώρηση πολιτικού ασύλου και εκκρεμεί, για κάποιους μέχρι και 11 χρόνια!

Και άλλους που δεν έχουν καθόλου χαρτιά, ούτε αυτοί ούτε τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση, με τη στάση της, συμπεριφέρεται στους  αιτητές ασύλου σαν να είναι εγκληματίες. Δε λαμβάνει υπόψη ότι φεύγουν από τα καταπιεστικά καθεστώτα της χώρας τους με κίνδυνο της ζωής τους, για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Πολλοί από αυτούς, αν  απελαθούν πίσω στη χώρα τους, το λιγότερο που τους περιμένει είναι η φυλακή.

·  Καταδικάζουμε  τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει τους αιτητές ασύλου σαν εγκληματίες.

·  Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες συλλήψεις που μόνο στόχο έχουν την απέλαση !

·  Καταδικάζουμε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ΚΙΣΑ που έχει γίνει στόχος επιθέσεων εδώ και μήνες, με δημόσιες δηλώσεις κρατικών στελεχών που αμαυρώνουν το κύρος της, με απαράδεκτες δικαστικές διαδικασίες, με παρενοχλήσεις στα μέλη της και τώρα και την παράλογη σύλληψη και τις ψευδείς κατηγορίες ενάντια στο Δώρο Πολυκάρπου.

·  Καταδικάζουμε τη δικτατορική συμπεριφορά των αρχών που θέλει να καταστείλει  οποιαδήποτε πρωτοβουλία ντόπιων και μη για να διεκδικήσουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά περιγράφονται σε διεθνείς συμβάσεις, και που δεν διστάζουν να ασκήσουν ακόμα και βία προκειμένου να εκφοβίσουν ακτιβιστές αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώνεται από προοδευτικές οργανώσεις, από την Πλατεία Ελευθερίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Δευτέρα 28/1/2008, στις 5 το απόγευμα.

Advertisements

Entry filed under: Ανακοινώσεις Τύπου, Εκστρατείες, Πρόσφυγες.

Να σταματήσουμε το φασιστικό κάμπινγκ στην Κύπρο Μέλη της Ν. Ε .Ε δέχτηκαν επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία

3 Σχόλια Add your own

 • 1. Μιχάλης Γεωργίου  |  Φεβρουαρίου 1, 2008 στο 10:53 μμ

  Χωρίς να δικαιολογώ τις όποιες επιθέσεις της αστυνομίας για την συγκεκριμένη εκδήλωση, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα.
  Δεν χρίζετε αιτητής πολιτικού ασύλου όποιος θυμηθεί. Πρέπει να υπάρχουν κάποιοι παράμετροι ούτως ώστε να του αναγνωριστεί αυτή η ιδιότητα. Η παράνομη μετανάστευση έχει αυξηθεί καθώς και πολλές εγκληματικές πράξεις μαζί. Αιτητές πολιτικού ασύλου δεν δικαιούνται να εργαστούν αλλά δεν πιστεύω πως δεν το κάνουν, πάντοτε παράνομα ή τάχατες φοιτητές που καταλήγουν να δουλεύουν αντί να σπουδάζουν. Όλα αυτά πιστεύω είναι φυσικό να προκαλούν αντιδράσεις του κάθε ενός απο εμάς και όχι γιατί πάσχουμε απο ξενοφοβία η είμαστε ρατσιστές αλλά μιλούν απο μόνα τους τα γεγονότα και οι στατιστικές.
  Πρέπει να αναθεωρήσουμε και την στάση μας απέναντι στους μετανάστες ιδίως παράνομους, αλλά και την φύλαξη των συνόρων μας, ιδίως με το κατοχικό καθεστώς, όντας μικρό νησί που κινδυνεύουμε να χάσουμε την ελληνικότητα-εθνικότητα μας και όχι όποιος έρχεται να χαίρει της κάθε ελευθερίας εις βάρος των νόμιμων κατοίκων

 • 2. snufkin  |  Φεβρουαρίου 3, 2008 στο 3:12 μμ

  Μιχάλη, δεν μας εξήγησες πώς οι αιτητές ασύλου και μεταναστες χαίρουν άκρας ελευθερίας εις βάρος σου….

  Άφησες να νοηθεί οτι »κλεφκουν μας τες δουλειές μας» οπως ακούεται πολλά συχνα που παντού (αν εκατάλαβα καλά)…. Τούτο που θωρώ εγώ εν ότι οι μετανάστες -νόμιμοι τζαι παράνομοι- κάμνουν τις δουλειές που εμείς δεν καταδεχούμαστε να κάμουμε, που συνήθως εν δουλειές χειρωνακτικές που θέλουν αρκετό κόπο, τζαι κυρίως με το κάθε αφεντικό να τους μεταχειρίζεται σαν ζώα, σε άθλιες συνθήκες εργασίας και για πενιχρούς μισθούς……. Εν νομίζω να εν έτσι η ελευθερία………..

  Επιπλέον, πόσο ελευθερος είσαι αμα είσαι στόχος ακροδεξιών/ φασιστών/ (τζαι καλή(?) ώρα) της αστυνομίας, μόνο τζαι μόνο επειδή είσαι ΞΕΝΟΣ! Επίσης πόσο ελέυθερος, αμα εν μπορείς να επιστρέψεις στον τόπο σου γιατι περιμένουν σε βασανιστήρια, φυλακή, θάνατος. (Που με την τελευταία κατάσταση μπορούν να ταυτιστούν πολλοί που μας, λόγω της κατάστασης στο νησί αλλα δυστυχώς εν μπορούμε να δείξουμε κατανόηση…..)

  Ας αρχίσουμε να πλησιάζουμε λλίο τούτους τους ανθρώπους, τζαι ας μάθουμε τζαι τι γίνεται έκσω που το νησούι τζαι τον μικρόκοσμο μας, τζαι τότε μπορεί ο κόσμος να γίνει ένα λλίο καλύτερο μέρος για ούλλους μας…..:)

 • 3. Μηλίτσα  |  Φεβρουαρίου 8, 2008 στο 5:07 μμ

  Παραθέτω σχετικά άρθρο από τον Πολίτη, του Μανώλη Καλατζή:

  «Δυστυχώς» κ. Υπουργέ Εργασίας

  Δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανένας για τα φαινόμενα ρατσισμού που παρατηρούνται στην Κύπρο, και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις, ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων. Ακούγοντας χθες τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνη Βασιλείου, στο ραδιόφωνο του Αντέννα, δεν μου έμειναν πολλές αμφιβολίες για τις ευθύνες.
  Ο κ. Βασιλείου, μιλώντας για τα δημόσια βοηθήματα που παίρνουν οι αιτητές ασύλου, ανέφερε πως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, γιατί «δυστυχώς είμαστε κάτω από το μικροσκόπιο της ΕΕ». Δηλαδή κ. Υπουργέ; Αν δεν υπήρχε το μικροσκόπιο της ΕΕ, σκοπεύατε να τους αφήσετε να πεθάνουν από την πείνα; Ο κ. Βασιλείου χαρακτήρισε «αδικία» την καταβολή δημοσίων βοηθημάτων στους αιτητές ασύλου, και μάλιστα ανέφερε πως ένιωσε άσχημα όταν σε επίσκεψή του στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Ευημερίας είδε τους «δικούς μας» να σπρώχνονται στο περιθώριο από τους πολυπληθείς αλλοδαπούς. Δηλώσεις ενός (κατά τ’ άλλα σοσιαλιστή) Υπουργού που δίνουν τροφή για ανάπτυξη ξενοφοβικών και ρατσιστικών συνδρόμων. Ο κ. Βασιλείου θα έπρεπε να γνώριζε, και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει, ότι τα δημόσια βοηθήματα προς τους αλλοδαπούς είναι μηδαμινά, μπροστά στο οικονομικό όφελος για το κράτος από την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, το κράτος, το 2006 πλήρωσε £64.600.000 για δημόσια βοηθήματα, εκ των οποίων μόνο το 6%, δηλαδή £3.873.123, πήγε σε αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, αλλοδαποί με καθεστώς ενισχυμένης προστασίας και πολίτες της ΕΕ. Από τα 28.906 άτομα που έλαβαν βοήθημα ή έκτακτη χορηγία το 2006, οι αλλοδαποί ήταν μόνο το 2,3%, δηλαδή 679 άτομα, και όχι χιλιάδες όπως άφησε να νοηθεί ο κ. Βασιλείου. Προφανώς του κ. Υπουργού Εργασίας διέφυγε της προσοχής, ότι ενώ για το 2007 ο κατώτατος μισθός είχε ορισθεί στις £409, οι αιτητές ασύλου που υποχρεώνονταν να εργάζονται μόνο στη γεωργοκτηνοτροφία αμείβονταν με καθαρό μισθό μόνο £195, και βεβαίως σε άθλιες συνθήκες εργασίες. Επίσης οι οικιακές βοηθοί που εργάζονται ως σύγχρονες δούλες είχαν καθορισμένο μισθό από το Υπουργείο του κ. Βασιλείου, £150 μηνιαίως και μόλις προσφάτως πήραν αύξηση… £15!!!
  Ο υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής προχθές δήλωσε πως «η οικονομική μετανάστευση είναι ένας από τους ουσιαστικούς λόγους που έχουμε διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, και έχουμε μειώσει και την ανεργία των συμπατριωτών μας». Μάλλον ο κ. Σαρρής, ως αρμόδιος περί τα οικονομικά Υπουργός, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Βασιλείου, ο οποίος ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα είχε ήδη καταρρεύσει εάν δεν ενισχυόταν από την εργασία αλλοδαπών. Κάθε άλλο σχόλιο νομίζω πως περιττεύει.

  Του Μανώλη Καλατζή
  Κωδικός άρθρου: 772453
  ΠΟΛΙΤΗΣ – 07/02/2008, Σελίδα: 12

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πίσω από την σύγκρουση Ιουλίου 15, 2018
  του Πατρίκιου Παύλου Παρακολουθώντας τη συζήτηση και τις διάφορες αναρτήσεις αυτών των ημερών, πάνω στο επίκαιρο θέμα της σύγκρουσης του Υπουργού της παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, σχημάτισα την εντύπωση πως πολλοί από όσους εκφράζουν απόψεις, ακόμα και πολίτες που προβληματίζονται και τοποθετούνται καλοπροαίρετα, πα […]
  puk
 • Συνεργατισμός: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου Ιουλίου 7, 2018
  Μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2013, ολοκληρώνεται τώρα. Ένας θεσμός που ήταν δίπλα στον κύπριο εργαζόμενο εδώ και δεκαετίες, διαλύεται. Καταθέτες και δανειολήπτες βρίσκονται πλέον και ολοκληρωτικά στο έλεος των αδίστακτων εμπορικών τραπεζών. του Παναγιώτη Σολωμού και της Αθηνάς Καρυάτη Ο Συνεργατισμός και το συνεργατικό κίνημα, αποτελούσε μοναδικό επίτε […]
  puk
 • Αυστρία: 100.000 διαδηλωτές ενάντια στο νόμο 12ωρης εργασίας Ιουλίου 6, 2018
  Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας (συνεργασία του δεξιού ÖVP του Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού FPÖ) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει την εργάσιμη μέρα στις 12 ώρες και την εργάσιμη εβδομάδα στις 60,  και να επικυρώσει τον σχετικό νόμο στη Βουλή την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Στην Ελλάδα, που το 12ωρο αποτελεί ήδη άτυπη πραγματικότητα […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,737 hits

visitors around the world

Ιανουαρίου 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Φεβ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρέσει σε %d bloggers: