Η Τουρκοκυπριακή νεολαία λέει «έξω ο κατοχικός τουρκικός στρατός»

Νοέμβριος 12, 2008 at 12:26 μμ Σχολιάστε

Τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβρη εμφανίστηκαν στους τοίχους της κατεχόμενης Λευκωσίας συνθήματα ενάντια στο στρατό και το καθεστώς της βόρειας Κύπρου.

Την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη συλλήφθηκαν οι πρώτοι 4 νεαροί τους οποίους υποψιάζονταν ότι έγραψαν τα συνθήματα. Η αφορμή για τη σύλληψη ήταν ότι δεν είχαν μαζί τους τις ταυτότητές τους.

Οι νεαροί ανακρίθηκαν για 15 ώρες, η αστυνομία τους άνοιξε φάκελο σαν εγκληματίες και έψαξε τόσο τα δικά τους όσο και τα σπίτια των γονιών τους, χωρίς ένταλμα και την ώρα που δεν ήταν κανένας μέσα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου άλλοι 4 νεαροί συλλήφθηκαν την ώρα που έγραφαν συνθήματα στους τοίχους. Οι νεαροί κρατήθηκαν παράνομα στη φυλακή για 4 μέρες ενώ δεν τους επέτρεψαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους ή τους δικηγόρους τους! Άνοιξαν φάκελο και σε αυτούς και όχι μόνο έψαξαν τα σπίτια τους αλλά κατάσχεσαν τους Η/Υ τους ως τεκμήρια.

Οι 4 αυτοί νέοι πέρασαν από δίκη στις 14 Σεπτεμβρίου κι αφού αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση τους απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη βόρεια Κύπρο.

Παρόλο που το δικαστήριο δεν έβγαλε ακόμη απόφαση εναντίον τους, οι νέοι έχουν ήδη «καταδικαστεί» με το να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους καθώς 3 από αυτούς σπουδάζουν στο εξωτερικό. polisstat-s-sel-91

Ανάμεσα στους 8 νεαρούς βρίσκονται τα παιδιά των προέδρων δύο από τις πιο μαχητικές συντεχνίες, τη Συντεχνία των Γιατρών(Tip-Is), της Συντεχνίας Ενότητας και Αλληλεγγύης (DAÜ-Bir-Sen) και ενός μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος «Νέα Κύπρος» (Remzi Yektaoglu, YKP). Οι συντεχνίες αυτές καθώς και το κόμμα «Νέα Κύπρος» συμμετέχουν στην Πλατφόρμα για την Ειρήνη, η οποία οργάνωσε δύο από τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις την προηγούμενη περίοδο, χωρίς τη συμμετοχή του κυβερνώντος κόμματος (CTP, κόμμα του Ταλάτ) και σε αντίθεση με αυτό.

12 οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις και συντεχνίες καταδίκασαν τη σύλληψη των 8 νεαρών σε κοινή ανακοίνωσή τους στις 10 Σεπτεμβρίου και συνεχίζουν δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα των νεαρών που παραβιάστηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί έξω από τα δικαστήρια κάθε φορά που καλούνται οι νέοι σε δίκη και καλούν οργανώσεις και κόμματα τόσο της Κύπρου όσο και στο εξωτερικό να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Οι οργανώσεις θεωρούν ότι η πράξη αυτή αποτελεί κίνηση φίμωσης της αντίθετης άποψης και εκφοβισμού οποιουδήποτε δραστηριοποιείται ενάντια στο στρατό και την κυβέρνηση. Οι νεαροί κατηγορούνται για ένα αδίκημα που δεν υπάρχει, την «προσβολή ενάντια στον Τουρκικό Στρατό». Στην ουσία κατηγορήθηκαν γιατί είχαν τη συγκεκριμένη πολιτική άποψη, η οποία κατά τον Yaktaoglu είναι μια πολύ διαδεδομένη άποψη στην τ/κ νεολαία. Την ίδια στιγμή ο Yaktaoglu αναφέρει ότι η αστυνομία είπε στο γιο του ότι ξέρει ποιος είναι, ποιοι είναι οι γονείς του αλλά και ότι έχει ε/κ φίλους! Οπότε αυτό που καταδικάζει η αστυνομία και οι τ/κ αρχές είναι η επαναπροσέγγιση! Οι οργανώσεις που υπογράφουν το ψήφισμα δηλώνουν ότι αν υπάρχει τέτοια κατηγορία τότε είναι όλοι ένοχοι και προκαλούν τις αρχές να τους συλλάβουν όλους.

Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό στηρίζει την εκστρατεία των οργανώσεων και καλεί όλες τις ε/κ οργανώσεις, αλλά και της Ελλάδας και της Τουρκίας να κάνουν το ίδιο. Η καταστολή της επαναπροσέγγισης είτε στην μία πλευρά είτε στην άλλη δεν πρέπει να περάσει.

Το παραπάνω γεγονός δείχνει ότι ο κόσμος, η νεολαία και οι εργαζόμενοι θέλουν να ζουν ειρηνικά μαζί. Δεν θέλουν τους στρατούς και τις ηγεσίες που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Κι αυτό αποτελεί πραγματικό βήμα για τη λύση και την ειρηνική συμβίωση. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας-για μια ειρηνική και ενωμένη Κύπρο.

Advertisements

Entry filed under: 1.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ – ΩΔΗ ΣΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ Πήγαμε….είδαμε και σας προτείνουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Αμβούργο: «κολασμένη» εβδομάδα για τους G20 Ιουλίου 12, 2017
  Η Σύνοδος των G20 (20 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη) στο Αμβούργο τελείωσε εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 75.000 άνθρωποι, έδωσαν ένα μήνυμα αντίστασης στον καπιταλισμό και τις πολιτικές του πολέμου, της φτωχοποίησης, του ρατσισμού.     Οι κινητοποιήσεις όμως σημαδεύτηκαν από άγρια καταστολή και μ […]
  puk
 • Kıbrıs’ta Altın Madenciliğine Karşı İnisiyatif Ιουλίου 8, 2017
  Basın bülteni: Aktivistler ve örgütler olarak bu inisiyatifi Hellenic Coper Mines (Helen Bakır Madenleri, HCM)’in, Kıbrıs’ta altın madenciliğine başlamayı amaçladığını öğrendiğimiz zaman oluşturduk. Maden çıkarma süreci plana göre Skouriotissa’daki Fukasa madeninde gerçekleşecek. HCM’nin Çevre Bakanlığı’na verdiği ilgili rapora göre, şirket öncelikli olarak […]
  puk
 • 2 χρόνια από το Δημοψήφισμα: η άνοδος και η συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ Ιουλίου 6, 2017
  Το παρακάτω άρθρο του συντρόφου Ανδρέα Παγιάτσου γράφτηκε για το αγγλικό θεωρητικό περιοδικό Socialism Today (εδώ μπορείτε να βρείτε την αγγλική έκδοση). Δημοσιεύουμε την απόδοση του στα ελληνικά. Η 5η Ιούλη του 2015 είναι μια ιστορική ημερομηνία: η μέρα του δημοψηφίσματος ενάντια στα μέτρα λιτότητας της Τρόϊκα που έδωσε 61,5% στο ΟΧΙ. Δύο χρόνια μετά, […] […]
  puk

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,247 hits

visitors around the world

Νοέμβριος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ.   Δεκ. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Αρέσει σε %d bloggers: