CSI Cyprus: μας προστατεύει από μετανάστες, νεολαίους και….παπάδες!

Δεκέμβριος 8, 2009 at 8:53 πμ Σχολιάστε

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από την αθώωση των 10 αστυνομικών στην υπόθεση ξυλοδαρμού των δυο φοιτητών και η κυπριακή αστυνομία μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και ρόλο ξανά και ξανά. Μέσα σε ένα μήνα, η αστυνομία έχει αποδείξει ότι «είναι έτοιμη να πατάξει το μεγάλο έγκλημα στο νησί»:

• Να συλλάβει και να χτυπήσει όποιον φτωχό μετανάστη αναγκάζεται ζεί σε απάνθρωπες συνθήκες στην παλιά πόλη.

• Να τρομοκρατήσει και να εμποδίσει οποιονδήποτε νέο δεν επιλέγει να διασκεδάζει στα κλάμπ και τις καφετέριες αλλά με έναν δικό του τρόπο.

• Να συλλάβει όλους τους ανήλικους που αρνούνται να καταθέσουν ενάντια στους γονείς τους.

• Και κάθε παπά που πηγαίνει ενάντια στην ηγεσία της εκκλησίας!

Την ίδια στιγμή όμως δείχνει επανειλημμένα ότι δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει το πραγματικό έγκλημα, να συλλάβει εμπόρους ναρκωτικών, να φροντίσει να μην ξεφύγει άλλος κατάδικος όπως ο Κίτας.

Η αστυνομία έχει αποκαλυφθεί: δεν φροντίζει για την προστασία μας αλλά για την καταστολή μας. Αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιδρά για αυτό.

Η αριστερή μας κυβέρνηση παλεύει για μια «ανθρώπινη» και «πιο δίκαιη» κοινωνία

Η κυβέρνηση Χριστόφια υποσχέθηκε μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία. Η αριστερή της προέλευση γέμισε ελπίδες στον κόσμο ότι τα συνθήματα αυτά δεν θα έμεναν συνθήματα αλλά θα γινόταν πραγματικότητα και για αυτό την ψήφισε. Τελικά όμως η κυβέρνηση φαίνεται όχι μόνο να μην το πετυχαίνει αλλά ούτε καν να προσπαθεί να χτίσει αυτή την κοινωνία!

Τέτοια βία που να ασκείται στους πολίτες χωρίς αιτία δεν έχουμε ζήσει ούτε κάτω από δεξιές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και τα έχουμε δει να γίνονται μόνο κάτω από δεξιές καταπιεστικές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη! Κι ενώ στην Ευρώπη η αριστερά είναι αυτή που παλεύει ενάντια στην βία και την καταστολή, είναι αυτή που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των καταπιεσμένων και της νεολαίας και των εργαζομένων εδώ φαίνεται να έχει αλλάξει στρατόπεδο!

Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό! Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα αργήσει η ώρα που θα δούμε δακρυγόνα σε συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές, σιδερογροθιές σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, ακόμη και δολοφονίες ανηλίκων που δεν γεμίζουν το μάτι της αστυνομίας!

Πρέπει να οργανωθούμε άμεσα!

Να προσέχετε!

Η μοναδική επίπληξη προς την αστυνομία από την κυβέρνηση σε όλα τα γεγονότα είναι να είναι πιο προσεκτικοί!

Δηλαδή:

Να μην ξαναστείλει δελτίο τύπου όταν κάνει επιχείρηση σκούπα. Όχι όμως να μην κάνει σκούπα μια και από τις 25 Σεπτεμβρίου στα ψηλά των εφημερίδων διαβάσαμε ότι γίνονται ξανά και ξανά…..

Να μην ξανα συλλάβει 16χρονούς μπροστά στους φίλους τους, αλλά να τους συλλαμβάνει για να μαθαίνουν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό σε αυτή την κοινωνία.

Να μην ξανατραβήξει τα μαλλιά ηγούμενου που διαφωνεί με την αρχιεπισκοπική γραμμή, αλλά να τους συλλαμβάνει πιο διακριτικά!

*********************************************

Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη 8 ανηλίκων που τελικά αφέθηκαν ελευθεροι στην πλατεία Φανερωμένης, στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ οι ΑΠΟΕΛιστες έκαψαν το στάδιο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας και της ΜΑΑΔ ήταν πολλές αλλά τελικά κατάφεραν να συλλάβουν μόνο έναν ανήλικο! Την ίδια στιγμή το δικαστήριο δε δέχτηκε να συλλάβουν άλλους δυο ΑΠΟΕΛίστες που είχε παρει η αστυνομία τα νούμερά τους για συμμετοχή στα επεισόδια. Τελικά ποιον προστατεύουν; Αλλά κυρίως, ποιον νομίζουν ότι κοροιδεύουν;

Να δεις τι σου ΄χω για μετά

Την προηγούμενη άνοιξη συζήτησαν στην βουλή τροποποιήσεις στο τρομονόμο… Τι;!! Έχουμε τρομονόμο στην Κύπρο; φυσικά και ναι! Αυτός ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο όλοι είμαστε τρομοκράτες, ένοχοι μέχρι την απόδειξη του εναντίον, και σύμφωνα με τον οποίο πολλοί διαδηλωτές φοιτητές στην Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο, ανάμεσά τους και ένας Κύπριος συλλήφθηκαν και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν κάνει κάτι στην φυλακή ισχύει και στην Κύπρο! Ο νόμος αυτός είναι ο ορισμός της καταπάτησης όλων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δίνει τεράστιες εξουσίες και παραπάνω αυθαιρεσία στην αστυνομία στο όνομα της «ασφάλειας», απαγορεύει την συνεύρεση και συγκέντρωση, δίνει το δικαίωμα να «διεισδύσει» κάποιο μέλος της αστυνομίας μέσα σε μια παρέα και να «προτείνει» τρομοκρατικές δράσεις απλά και μόνο για να δει αν είμαστε δυνάμει τρομοκράτες! Θα τον αφήσουμε να υπάρχει;

***********************************************

Δεν είναι τυχαίο που οι επιθέσεις έχουν ξεκινήσει από τους μετανάστες και επεκτάθηκαν στα παιδιά της Φανερωμένης. Οι παπάδες φάνηκε να μην ήταν στο πρόγραμμα παρόλα αυτά τους κατέστειλαν με τον ίδιο τρόπο. Σε περίοδο κρίσης όλοι ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματά τους. Και η πιο εύκολη λύση είναι να κατηγορήσουν τον διπλανό τους!

Αυτή η λύση έιναι η πιο επιθυμητή για τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες που απολύουν κόσμο. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν θα στραφούν ποτέ σε αυτούς, που πραγματικά φταίνε για τις άσχημες εργασιακές συνθήκες και τις απολύσεις. Για αυτό το λόγο παρατηρούμε αύξηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της ακροδεξιάς μόλις χτύπησε η κρίση σε όλη την Ευρώπη.

Στην Κύπρο αναμέναμε να μην χρησιμοποιηθεί κανένας από την κυβέρνηση ως αποδιοπομπαίος τράγος για τα προβλήματα που φέρνει η κρίση κι ότι θα λέγονταν τα πράγματα με το όνομά τους καλώντας τους ιθύνοντες, τράπεζες και εργοδότες, να πληρώσουν για την κρίση τους. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση μας απογοήτεύσε για άλλη μια φορά.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η «αιτία» που παρουσιάζεται για την ανεργία είναι οι παράνομοι μετανάστες., και για τα προβλήματα της παλιάς πόλης «φταίνε» οι νεολαίοι και όχι οι ιδιώτες που έχουν αφήσει την πόλη στο έλεος του χρόνου. Οι επιθέσεις της αστυνομίας ενισχύουν αυτά τα επιχειρήματα. Ενισχύουν και το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Και κυρίως ενισχύουν τις νεοφασιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις οι οποίες όλο και πληθαίνουν και μεγαλώνουν. Οι οργανώσεις αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες αλλά και προοδευτικό κόσμο που δραστηριοποιείται στην παλιά πόλη. Αυτοί είναι ο κίνδυνος μέσα στην πόλη και στην κοινωνία μας κι όχι οι μετανάστες και η νεολαία κι αυτούς είναι που πρέπει να σταματήσουμε.

Αθηνά Καρυάτη

Advertisements

Entry filed under: Τhe Wall, αστυνομική βία.

Κυπριακό-Βαθύ Αδιέξοδο Άνεργος ο Φράντς άνεργη και η Πόπη, ίδια τα προβλήματα σε όλη την Ευρώπη Άνεργος και ο Πάμπος! Μα τι;! Στην Κύπρο;;!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Δεκέμβριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Ιαν. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρέσει σε %d bloggers: