Κάποιοι άνθρωποι είναι ομοφυλόφιλοι! Πάρτε το απόφαση!

Ιουνίου 8, 2010 at 2:33 πμ 7 Σχόλια

Ναι μεν ΑΛΛΑ…

Μετά από την επιστολή 87 Ευρωβουλευτών για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, το κόμμα του, Δημοκρατικός Συναγερμός, τοποθετήθηκε όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

1.905 άτομα στο γκρουπ του facebook, σίγουρα πολύ περισσότερα στην κοινωνία περίμεναν μια απάντηση από το ΔΗΣΥ μετά τις δηλώσεις του βουλευτή τους. Όμως αυτοί δημοσιοποίησαν την απάντησή τους μόνο μετά την ευρωπαϊκή κατακραυγή.

Ο ΔΗΣΥ λοιπόν τάχθηκε επίσημα κατά παντός είδους διάκρισης ομοφυλοφιλικών ατόμων και σέβεται τα ομοφυλόφιλα άτομα ΑΛΛΑ τάσσεται κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών όπως και κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια..

Αυτό κρυβόταν πίσω από την περιβόητη δήλωση του ΔΗΣΥ “ως μια σύγχρονη, αδογμάτιστη Ευρωπαϊκή παράταξη που σέβεται την ατομική ελευθερία και αξιοπρέπεια” αρκετές μέρες μετά την δήλωση του βουλευτή του. Ήθελε να δείξει ότι διαφωνεί μαζί του, αλλά τελικά φαίνεται ότι συμφωνεί!

ακολουθεί άρθρο από το wall 16

Στις 10 του Απρίλη βγήκε το πόρισμα της Επιτρόπου Διοίκησης για τους γάμους των ομοφυλόφιλων λόγω καταγγελίας που είχε γίνει στο παρελθόν. Μέσα από αυτό ζητά από την Κυπριακή Κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να αρχίσει μια συζήτηση για να δημιουργηθεί νόμος περί συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.

Στον ορατό κίνδυνο για το κατεστημένο τρεις μέρες μετά, ο Θεμιστοκλέους, βουλευτής του  ΔΗΣΥ, εξέφρασε «αυθόρμητα» την  ομοφοβία του «κινδυνολογώντας» για τυχόν νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων, παραλληλίζοντας τους ομοφυλόφιλους με κτηνοβάτες, παιδόφιλους και εγκληματίες! Για πρώτη φορά βγήκαν οι μάσκες και φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο της συντηρητικής δεξιάς πάνω στο θέμα.

Οι αντιδράσεις τους χάλασαν τα σχέδια!

Οι δηλώσεις του Θεμιστοκλέους, αντί να αποσιωπηθούν, μένοντας γραμμένες στην συνείδηση των αναγνωστών, έδωσαν έναυσμα για μια επίθεση εναντίων του αλλά και μια κίνηση υπέρ των ομοφυλοφίλων. Μέσα από μπλόγκς και σαιτς για πρώτη φορά ο κόσμος αντιδρά και μιλά ελεύθερα για την ομοφυλοφιλία, οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι βρίσκουν αφορμή για πάλη για ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους! Μια από τις πρώτες κινήσεις ήταν η δημιουργία ενός group στο Facebook που μετρά ήδη 1600 μέλη.

Κανένα κόμμα ακόμα μέχρι  και σήμερα δεν τοποθετήθηκε επίσημα. Μόνο ο ΑΓΩΝΑΣ, φοιτητική παράταξη της ΕΔΕΚ, έβγαλε δυο ανακοινώσεις ενώ ο ΔΗΣΥ αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι θα μελετήσει τις δηλώσεις και θα ανακοινώσει τις θέσεις του (ότ)αν τύχει.

Οι δηλώσεις του Θεμιστοκλέους και η τοποθέτηση του ΔΗΣΥ δεν είναι τυχαία

Οι δηλώσεις του Θεμιστοκλέους  δεν είναι προσωπικές ούτε τυχαίες. Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει  και μέλη άλλων κομμάτων που συμμετέχουν ή συμμετείχαν στην διεθνή του ΔΗΣΥ, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σε κάποιες χώρες μάλιστα οι δηλώσεις αυτές μπορεί να είναι και πολύ πιο ανοιχτές, να φτάνει στο επίπεδο της απαγόρευσης (Λιθουανία) ή και να εκφράζονται μαζί με αντισημιτικά και ακροδεξιά συνθήματα(Τσεχία)!

Τέτοιες δηλώσεις είναι  επικίνδυνες

Οι μόνοι που βγήκαν σε στήριξη των δηλώσεων είναι οι ακροδεξιοί, το ΕΛΑΜ, οι οποίοι στα σαίτ τους επευφημούν τον βουλευτή και μάλιστα λένε ότι θα πρέπει να αλλάξουν στάση προς το ΔΗΣΥ το οποίο δεν στήριζαν γιατί ήταν πολύ προοδευτικό και είχε ξεπουλήσει τις ιδέες της δεξιάς! Μετά τις δηλώσεις χαιρέτησαν το ΔΗΣΥ, ειδικά αφού δεν διαχώρισε την θέση του καθαρά.

Οι δηλώσεις λοιπόν αυτές αλλά και  η έλλειψη δημόσιας απάντησης  όχι μόνο από το ΔΗΣΥ που δεν  αναμένουμε να το κάνει, αλλά από την  αριστερά και την κυβέρνηση είναι απαραίτητες! Η ανοχή δίνει άλλοθι στο να γίνουν και επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους όπως γίνεται τώρα με τους μετανάστες!

Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μειονότητα!

Οι ομοφυλόφιλοι είναι κομμάτι  της κοινωνίας: ζούνε και εργάζονται σε αυτή και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και  ο ετερόφυλοι. Το μόνο διαφορετικό  είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους, χαρακτηριστικό που δεν αλλοιώνει ούτε την εργασία τους ούτε την συμμετοχή τους στην κοινωνία!

Το καπιταλιστικό σύστημα όμως, που βασίζεται στον ανταγωνισμό  και την εκμετάλλευση χρησιμοποιεί αυτό το τόσο προσωπικό χαρακτηριστικό για να μας διχάσει! Να μας γεμίσει προκαταλήψεις και φόβους και τελικά να μπορεί να μας ελέγχει καλύτερα.

Για μας η ομοφοβία και κάθε είδος  ρατσισμού γεννιούνται και αναπαράγονται  μέσα σε συγκεκριμένες κοινωνικές και  πολιτικές συνθήκες τις οποίες και θέλουμε να ανατρέψουμε. Για να μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από ρατσιστικές προκαταλήψεις και ανταγωνισμούς, μια σοσιαλιστική κοινωνία.

Οργάνωση η  μόνη λύση!

 Για χρόνια οι ομοφυλόφιλοι  της Κύπρου είτε μετανάστευαν σε άλλες χώρες είτε έκρυβαν την ταυτότητά τους επιμελώς. Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει.

Η έκθεση της επιτρόπου  διοικήσεως και οι δηλώσεις του Θεμιστροκλέους, έχουν ανοίξει τους ασκούς του  Αιόλου. Η αντίδραση αυτή τη φορά ήταν αυθόρμητη και είχε πολύ μεγάλη απήχηση! Όμως θα μπορούσε και να μην γίνει και να χαθεί ακόμη μια ευκαιρία να αναδειχθεί το ζήτημα και να αλλάξουν συνειδήσεις.

Για αυτό χρειάζεται μια  οργανωμένη φωνή και δράση. Για να μην περιμένουμε τις επόμενες δηλώσεις κάθε Θεμιστοκλέους ούτε στην καλή θέληση κάποιου να δημιουργήσει γκρούπ στο facebook. Χρειαζόμαστε μια οργανωμένη, όχι μόνο από ομοφυλόφιλους αλλά και ετεροφυλόφιλους, απάντηση σε κάθε επίθεση, και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Ας οργανωθούμε! Τους κάνει  να ανησυχούν!!

Φώτης Φωτίου

Advertisements

Entry filed under: Ανακοινώσεις Τύπου, Εκστρατείες, Εκδηλώσεις, κινήματα.

ΠΕΤΡ-ΕΛΕΟΣ πια! Όχι άλλη καταστροφή στο περιβάλλον! 3o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ-24/06/2010, 6μμ στο πάρκο της Πλατείας Ελευθερίας

7 Σχόλια Add your own

 • 1. m4trix87  |  Μαΐου 16, 2010 στο 9:10 μμ

  1)Έξω οι καπιταλιστές που η δεξιά σας υπερασπίζεται από τις βίλες «τους» που κτίστηκαν με τους κόπους των εργατών.

  2)Η προσπάθεια να μετακινηθεί το ενδιαφέρον του λαού αλλού εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν θα πετύχει.

  3)Μετά τις τελευταίες αντιδράσεις,αποχαιρετίστε τον «κο» Θεμιστοκλέους από τα ψηφοδέλτια του «ΔΗ»ΣΥ για τις επόμενες εκλογές…

 • 2. m4trix87  |  Μαΐου 16, 2010 στο 10:08 μμ

  Επίσης,φοβερό σκίτσο.

  Να καταλάβουν οι «χριστιανο»ταλιμπάν μας με ποιους ανήκουν!

 • 3. m4trix87  |  Μαΐου 16, 2010 στο 10:09 μμ

  (προς αποφυγή παρεξηγήσεων,αναφέρομαι στους ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ συντηρητικούς χριστιανούς)

 • 4. puk  |  Ιουνίου 14, 2010 στο 2:27 μμ

  στο μπλόγκ μας δεν πέφτει λογοκρισία. δεν το επιλέξαμε γιατι θέλουμε να εκφράζονται όλες οι απόψεις. αν δειτε, σε αντίθεση με άλλα μπλόγκ όλα τα σχόλια δημοσιευονται αμέσως και δεν περιμένουν έγκριση. όμως τα παραπάνω σχόλια απο τον ομοφοβικό και τον γαμιά ειναι απαράδεκτα, αποτελούν μόνο βρισιές και για αυτό θα αφαιρεθούν. αν θέλετε να επιχειρηματολογήσετε, να σχολιάσετε να ανεβάσετε οποιαδήποτε άποψη εδώ ειμαστε. αν θέλετε όμως να βριστείτε και μάλιστα με τα χειρότερα ομοφοβικά και απο την δική σου πλευρά γαμιά λόγια να πάτε σε κανένα άλλο φόρουμ ή γενικά κάπου εδώ.

  ευχαριστούμε

 • […] Κάποιοι άνθρωποι είναι ομοφυλόφιλοι! Πάρτε το απόφαση… […]

 • 6. Kostas  |  Ιουλίου 22, 2010 στο 4:34 μμ

  Γράφεις: «Το καπιταλιστικό σύστημα όμως, που βασίζεται στον ανταγωνισμό και την εκμετάλλευση χρησιμοποιεί αυτό το τόσο προσωπικό χαρακτηριστικό για να μας διχάσει! Να μας γεμίσει προκαταλήψεις και φόβους και τελικά να μπορεί να μας ελέγχει καλύτερα…» κλπ…κλπ…κλπ

  -Είσαι με τα καλά σου φίλε; Οι καπιταλιστικές κοινωνίες

  Η (αντικαπιταλιστική με τις BWV και τις Μυκόνους) Ελλάδα πάντα στους μύθους της. Αδιόρθωτη.
  Αν δεν μπορούμε να κρίνουμε το πολιτικό σύστημα, αλίμονο να θέλουμε να αναγνωριστούμε!

  Σε λίγο θα μας πεις ότι η (κακιά φυσικά) παγκοσμιοποίηση είναι εμπόδιο για τους ομοφιλόφιλους.

  Να πάμε στην Τεχεράνη λοιπόν, η στην Β. Κορέα, όπου δεν υπάρχει δείγμα gay. To δηλώνουν εξ άλλου οι πρόεδροί τους. «Τα καπιταλιστικά δυτικά κράτη δημιουργούν τους ομοφιλόφυλους, στο Ιράν δεν υπάρχουν ομοφιλόφυλοι», είπε πέρσι ο Αχμαντινετζάντ στην Νέα Υόρκη, πιεζόμενος από ομοφυλόφιλους Νεουρκέζους δημοσιογράφους να απαντήσει για τα δικαιώματα των ομοφιλοφύλων στο Ιράν.
  Και έτσι ακριβώς απάντησε.

 • 7. Kostas  |  Ιουλίου 22, 2010 στο 4:35 μμ

  Γράφεις: «Το καπιταλιστικό σύστημα όμως, που βασίζεται στον ανταγωνισμό και την εκμετάλλευση χρησιμοποιεί αυτό το τόσο προσωπικό χαρακτηριστικό για να μας διχάσει! Να μας γεμίσει προκαταλήψεις και φόβους και τελικά να μπορεί να μας ελέγχει καλύτερα…» κλπ…κλπ…κλπ

  -Είσαι με τα καλά σου φίλε; Οι καπιταλιστικές κοινωνίες αναγνωρίζουν τους ομοφιλόφιλους και τους δίνουν δικαιώματα. Είδες καμμία ΜΗ καπιταλιστική κοινωνία να δέχεται τους gay;

  Η (αντικαπιταλιστική με τις BWV και τις Μυκόνους) Ελλάδα πάντα στους μύθους της. Αδιόρθωτη.
  Αν δεν μπορούμε να κρίνουμε το πολιτικό σύστημα, αλίμονο να θέλουμε να αναγνωριστούμε!

  Σε λίγο θα μας πεις ότι η (κακιά φυσικά) παγκοσμιοποίηση είναι εμπόδιο για τους ομοφιλόφιλους.

  Να πάμε στην Τεχεράνη λοιπόν, η στην Β. Κορέα, όπου δεν υπάρχει δείγμα gay. To δηλώνουν εξ άλλου οι πρόεδροί τους. «Τα καπιταλιστικά δυτικά κράτη δημιουργούν τους ομοφιλόφυλους, στο Ιράν δεν υπάρχουν ομοφιλόφυλοι», είπε πέρσι ο Αχμαντινετζάντ στην Νέα Υόρκη, πιεζόμενος από ομοφυλόφιλους Νεονα απαντήσει για τα δικαιώματα των ομοφιλοφύλων στο Ιράν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk
 • Απεργία 5 εκατομμυρίων για την μέρα της γυναίκας στην Ισπανία! Μαρτίου 13, 2018
  Η 8η Μάρτη φέτος, όπως και πέρσι, κινητοποίησε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην ανισότητα, το σεξισμό και τη βία που δέχονται. Σε μια σειρά χώρες καλέστηκαν πορείες, απεργίες ή στάσεις εργασίας που έδωσαν σε αυτή τη μέρα, που έχει καταντήσει να γιορτάζεται εθιμοτυπικά, έναν αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Στ […]
  puk
 • International Working* Women’s Day 2018 – the Oppression, the rights, the representation, the emancipation. Μαρτίου 8, 2018
  Public discussion, at Meλtemι – centre for the movements the struggles and the arts, Thursday 15/3, at 19.30. *historically this is the true origin of International Women’s Day. The capitalist institutions removed “working” from the title in an attempt to eliminate the context of class struggle and suggest that all women are basically the same. […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,572 hits

visitors around the world

Ιουνίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιολ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Αρέσει σε %d bloggers: