20 Ιουνίου 2010: παγκόσμια μέρα προσφύγων

Ιουνίου 20, 2010 at 1:54 μμ 29 Σχόλια

Μετανάστες: μια μέρα τον χρόνο «γιορτάζουν», τις υπόλοιπες συνεχίζουν να υπομένουν

 

 Στις 20 Ιουνίου «γιορτάζεται» η Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν να δέχονται τα πυρά του καπιταλιστικού συστήματος. Ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες απελαύνονται από πολλές χώρες τις Ευρωπαικής Ένωσης, ολοένα και πιο έντονα το σύστημα τους καθιστά αποδιοπομπαίους τράγους. Εξ’ αιτίας της πολιτικής που ονομάζεται Ευρώπη Φρούριο γύρω στους 14 χιλιάδες μετανάστες έχασαν την ζωή τους στα σύνορα ευρωπαϊκών χωρών απο το 1993.

  Τι γίνεται στην Κύπρο όμως;

 Τα τελευταία 2 χρόνια ακροδεξιές οργανώσεις αλλά και μέλη της βουλής και της κυβέρνησης  κατάβαλαν πολλές προσπάθειες για να μας πείσουν οτι για όλα τα προβλήματά μας φταίνε οι μετανάστες.

Είναι μόνο αυτοί; Όχι είναι η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και, κυρίως η στάση της κυβέρνησης στα ζητήματα μετανάστευσης και η μή απάντηση απο την αριστερά αλλά και τους αξιοματούχους του κράτους για την πραγματική κατάσταση.

 Μερικοί πολύ επικίνδυνοι μύθοι αναπαράγονται και πολλές πραγματικότητες αποκρύβονται:

 Οι μετανάστες θέλουν να κάνουν εισβολή;

 Για χρόνια η είσοδος των μεταναστών παρουσιάζεται ώς ανεξέλεκτη. Δόθηκε βήμα απο τα ΜΜΕ σε οργανώσεις οι οποίες προσπάθησαν ούτε λίγο ούτε πολύ να μας πείσουν ότι στα παράλια της Τουρκίας υπάρχει μια στρατιά εκατομμυρίων μεταναστών έτοιμοι να «εισβάλουν» στην Κύπρο!

Δυστυχώς για αυτούς η είσοδος μεταναστών απο τα κατεχόμενα έχει μειωθεί κατα πολύ.

 Φταίνε οι μετανάστες για την εγκληματικότητα;

 Την ίδια στιγμή χρησιμοποιόντας την λέξη παράνομοι ξυπνούν φαντασία μας όλων των ειδών την παρανομία και εγκληματικότητα.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας όμως μόνο το 19% των υποθέσεων της αστυνομίας αφορούσε αλλοδαπούς ενώ το 81% Κύπριους,  και μόνο στο 1/3 των υποθέσεων ναρκωτικών πέρσι εμπλέκονταν αλλοδαποί και μόλις το 20% των σοβαρών εγκλημάτων σύμφωνα με την αστυνομία οφείλονται σε αλλοδαπούς!

 Φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία;

 Ποιος στα αλήθεια παίρνει τις δουλειές μας;

Οι μετανάστες, παράνομοι και νόμιμοι ειναι υπέυθυνοι για την ανάπτυξη της Κύπρου τα τελευταία χρόνια. Η ανάπτυξη αυτή ερχόταν κυρίως απο τον οικοδομικό και τουριστικό τομέα. Εκεί έχουμε και τώρα, τα τελευταία μόλις 3 χρόνια ανεργία! Όμως οι μετανάστες δεν ήρθαν τώρα, ήταν εδώ και πρίν την αύξηση της ανεργίας.

Δουλεύουν σε αρκετά άσχημες συνθήκες εργασίας, έκθεση στον ήλιο, εξαντλητικά ωράρια παρά το ήδη χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, πεθαίνουν σε εργατικά ατυχήματα, ελλειπή τα βασικά εργατικά δικαιώματα τους. Στις18/6 το απόγευμα 47χρονος Ρουμάνος εργάτης σε οικοδομή πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και νοσηλευόταν από την Πέμπτη 17/6 σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροτομή δήλωσε ότι ο θάνατος του οφειλόταν σε θερμοπληξία. Ακόμα ένας μετανάστης βρίσκεται επίσης στο ΓΝ Λευκωσίας λόγω θερμοπληξίας.

 Αυτό που δεν ήταν εδώ τόσα χρόνια ήταν η οικονομική κρίση και οι αποφάσεις των εργοδοτών για απολύσεις.

Τον Νοέμβρη 2009 λοιπόν μέσω της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων οι εργοδότες δήλωσαν ότι 33% απο αυτούς θα προβούν σε απολύσεις…κι έτσι «προβλέπουν» (!) την άυξηση της ανεργίας κατα περίπου 3000 άτομα!! Οι εργοδότες λοιπόν έγιναν εργολήπτες ! μας πήραν 3000 δουλειές! Ποιός άρα φταίει για την ανεργία;

  Η πολιτικές των καπιταλιστών καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Οι παραπάνω μύθοι γεννούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στις 19/6 στην Παιδοβουλή της Κύπρου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε σχολεία της Λάρνακας και Λεμεσού για το πως βλέπουν τους πρόσφυγες, τους παράνομους μετανάστες και τους οικονομικούς μετανάστες. Τα αποτελέσματα, αποκαρδιωτικά, ανησυχιτικά και άκρως ρατσιστικά και επικίνδυνα: οι μετανάστες είναι κακοί και πρέπει να φύγουν, οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρουν ναρκωτικά και σκοτώνουν. Μόλις το 22,11% δηλώνει ότι θα ήθελε να μένει δίπλα από μετανάστες ή πρόσφυγες και το 61% πιστεύει ότι επηρεάζουν την Κυπριακή Κοινωνία και παίρνουν τις δουλειές των Κυπρίων.

 Ο ρατσισμός που καλιεργείται ειναι επικίνδυνος.

Η σημερινή οικονομική κρίση θυμίζει ακόμη και σε διεθνή οικονομολόγους την κρίση του 1930.Τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους, ή τουλάχιστον έπρεπε να είναι. Σε Ιταλία και Γερμανία η άνοδος του Φασισμού οδήγησε σε παρανοϊκά σχέδια και υστερίες για το οτιδήποτε «ξένο» και διαφορετικό και δυστυχώς όλα αυτά οδήγησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με 60 εκατομμύρια νεκρούς. Οι αποδιοπομπαïοι τράγοι τότε ήταν οι εβραίοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι ανάπηροι και τελικά οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές.

Τώρα το πιο ευάλωτο στρώμα ειναι οι μετανάστες και τα πρώτα σημάδια του κινδύνου έχουν ήδη φανεί:

Στις 27 του Δεκέμβρη 2009 οι νεοφασιστική οργάνωση ΕΛΑΜ προσπάθησε να κάνει πορεία με το ναζιστικό σύνθημα “Κάθε ξένος εργάτης = Ένας κύπριος άνεργος”. Στα τέλη του Απρίλη άλλη ακροδεξιά ομάδα, οι μαυρες ταξιαρχίες, διέρηξαν και πυρπόλησαν το στέκι των Παλαιστινίων στην Λάρνακα. Ποίος θα είναι ο επόμενος;

 Ο ρατσισμός καλιεργείται για να αποκρύψουν αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τα προβλήματά μας. Και θα οδηγήσουν σε νέο αιματοκύλισμα για να σωθούν τα συμφέροντά τους.

Η αριστερά έχει το καθήκον να απαντήσει στις ρατσιστικές προκλήσεις. Η κυβέρνηση αυτή αν θέλει να λέγεται αριστερή πρέπει να εξηγήσει με λεπτομέρεια την πραγματικότητα: την κρίση την κάνουν οι κεφαλαιοκράτες, οι εργοδότες και οι καπιταλιστές. Κι αυτοί πρέπει να πληρώσουν!

Να σταματήσουν τώρα όλες οι επιχειρήσεις σκούπα και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι!

Καμία απέλαση-όλοι οι μετανάστες ελέυθεροι

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με του κύπριους εργαζόμενους

Μεταναστευτική πολιτική τώρα!

Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν: το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες!

 

Φώτης Φωτίου, ΒΝΕ

Advertisements

Entry filed under: Διεθνή Νέα, Εθνικισμός, Εκστρατείες, Πρόσφυγες.

3o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ-24/06/2010, 6μμ στο πάρκο της Πλατείας Ελευθερίας 3ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ! 24/6/2010, 6-12 το βράδυ, στο Πάρκο της Πλατείας Ελευθερίας

29 Σχόλια Add your own

 • 1. m4trix87  |  Ιουνίου 20, 2010 στο 10:25 μμ

  «Ο φασισμός είναι καπιταλισμός σε παρακμή»
  -Λένιν

 • 2. ελαμιτης  |  Ιουνίου 21, 2010 στο 5:32 πμ

  Siga min itan oi mavres taksiarxies (treis mallakes einai) pou pyrpolisan to steki twn Palaistiniwn. Psakste allou tous drastes (Syriaki koinotita stin Larnaka)
  Το κείμενο σας είναι που βρίθει γενικεύσεων και επιφανειακών αναλύσεων.
  Λέτε πως οι ξένοι εργάτες είναι θύματα του καπιταλισμού και του κεφαλαίου ενώ ταυτόχρονα δεν βλέπετε ότι συμπιέζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των Κυπρίων εργαζομένων από την στιγμή που αποδέχονται την εργασία υπό αυτούς τους όρους.
  Ο Β’ ΠΠ δεν ήταν αποκλειστική ευθύνη της Ιταλίας και της Γερμανίας αλλά όλων των μεγάλων δυνάμεων. Τα 60 εκατομμύρια νεκροί προήλθαν και από τα δύο στρατόπεδα σε ένα πόλεμο που εξελίχθηκε σε πόλεμο επιβίωσης…
  Όσο για το ο ρατσισμός καλλιεργείται, είναι ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο καθώς όχι μόνο δεν καλλιεργείται αλλά οι καμπάνιες που γίνονται από την ΕΕ κτλ και τα χρήματα τα οποία ξοδεύονται για τον αντιρατσισμό και τον αντιεθνικισμό είναι τεράστια.
  Εμείς όμως θα επιμένουμε…

  Μας είπατε αλήτες φασίστες ρατσιστές
  μα είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες

 • 3. m4trix87  |  Ιουνίου 21, 2010 στο 7:08 μμ

  1)Μα αφού αποδεδειγμένα άλλες δουλειές ψάχνουν οι ξένοι και άλλες οι κύπριοι,άρα πως συμπιέζουν τους μισθούς των κυπρίων?
  2)Αν γίνεται αυτό οφείλεται στο ότι οι ξένοι δυστυχώς δεν έχουν μάθει τα εργασιακά τους δικαιώματα για να τα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις-οπότε δεν θα μειώνονταν οι μισθοί.Άρα τους εκπαιδεύουμε.
  3)Για τον Β ΠΠ,ναι,όντως,οι αστικές τάξεις της Γερμανίας,Ιταλίας,Ιαπωνίας,αλλά και Αγγλίας-Αμερικής,και η (άσχετη με την πραγματική έννοια του σοσιαλισμού)νομενκλατούρα της ΕΣΣΔ επροκάλεσαν τον πόλεμο,και εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες.
  4)Όσο για την συριακή κοινότητα,γιατί να επιτεθεί ενάντια σε παλαιστίνιους?Ξέρεις κάτι που αγνοούμε?Μπορείς να μας το αποδείξεις?

 • 4. ελαμιτης  |  Ιουνίου 22, 2010 στο 6:01 μμ

  Η κουβέντα με την Παλαιστίνια και τον Σύριο δεν ξεκίνησε τώρα. Είμαι από Λάρνακα και συγγενής μου είναι καθηγητής αδερφού της Παλαιστίνιας η οποία έφυγε με τον Σύριο. Υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο κοινοτήτων εδώ και αρκετό καιρό.

 • 5. puk  |  Ιουνίου 23, 2010 στο 12:46 μμ

  ελαμίτη.
  τους μισθούς δεν τους συμπιέζουν οι μετανάστες αλλά οι εργοδότες. οι μετανάστες δεν πηγαίνουν στους εργοδότες για να τους πούνε σας παρακαλούμε ρίξτε τους μισθούς για να πάρετε εμάς και όχι τους κύπριους. αντίθετα οι ΚΥΡΙΟΙ εργοδότες λένε στους μετανάστες ή τόσα λίγα θα πάρεις ή τίποτα κι έτσι κι αυτοί που δεν έχουν τους γονείς τους, την τράπεζά τους και το κράτος τους να τους βοηθήσει, καθώς και καμία συντεχνία, δουλεύουν με όσα όσα για να ζήσουν. άρα τα πυρά σου να τα στρέψεις εκεί που πραγματικά πρέπει στους ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ και όχι στους φτωχούς μετανάστες. έτσι με μια βασική ανάλυση του μαρξισμού θα μπορείς να καταλάβεις γιατι ειναι θύματα του καπιταλισμού όπως ειναι και οι κύπριοι εργάτες.
  γιατί τελικά οι ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ πλήτουν τους κύπριους εργάτες και αυτούς πρέπει να ρήξουμε.
  εσύ και το κόμμα σου είστε υπέρ των εργοδοτών που άφησαν άνεργο το 7% του πληθυσμού του νησιού;

  για τον δευτερο παγκόσμιο πόλεμο νομίζω πως είναι αφελές αυτό που λές εντελώς. ακόμη και η πιο αντιδραστική αστική ιστορία θα σου πεί ποιος φταίει.
  όμως με τα λεγόμενά σου είναι καθαρό: τελικά είστε νεοναζι και καθαροί υποστηριχτές του Χίτλερ; πολύ θα θέλαμε να το δούμε γραμμένο.

  τέλος δεν κατάλαβα τι μας λές ότι δεν καλιεργείται ρατσισμός απο τον καπιταλισμό, το κράτος και την ΕΕ; ότι έιναι αντιρατσιστές; τότε εσείς δεν θα υπήρχατε και όλοι θα ζούσαμε αδελφωμένοι. αλλά δυστυχώς δεν έιναι έτσι.

  α και τελος τελος κρίμα για σας γιατί εσείς τα λέτε αυτά. εσείς λέτε ότι είστε ρατσιστές, φασίστες και μπορεί κι αλήτες με τις μεθόδους που ακολουθείτε. εμείς δεν λέμε τίποτα παραπάνω απο αυτά που βλέπουμε. πείστε μας ότι δεν είστε ρατσιστές και φασίστες και τότε είμαστε εντάξει. πείσε μας και για αυτό με την Σύρια και τον Παλεστίνιο ή οπωσδήποτε κι αν έγινε και είμαστε εντάξει.
  γιατι μπορεί δεν ξέρουμε οι σύριοι τελικά αυτοί να κάνουν και τις σβάστιγγες έξω απο το τζαμί στην λάρνακα… μπορεί να κάνουν και τις σβάστιγγες στα γήπεδα…μπορεί να κάνουν και φασιστικούς χαιρετισμούς κ ιεσείς απλά να θέλετε να καθαρίσετε τον τόπο απο τους φασίστες…(χιχ)

 • 6. ελαμιτης  |  Ιουνίου 23, 2010 στο 6:51 μμ

  Δεν χρειάζεται μαρξιστική ανάλυση για να πω ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει το κεφάλαιο το οποίο φέρνει εδώ τους μετανάστες και τους εργοδοτεί. Αυτό που δεν καταλαβαίνεται είναι η ριζοσπαστικότητα της ιδεολογίας μας η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά. Τώρα από που καταλαβαίνεις ότι είμαστε με τους εργοδότες δεν κατάλαβα ακόμα.
  Εγώ έγραψα πως δεν είναι οι μαύρες ταξιαρχίες που έκαναν το χτύπημα στο παλαιστινιακό κέντρο, αλλά εσείς επιμένετε να κατασκευάζετε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν…
  Δεν είπα ότι οι Σύριοι κάνουν τα ρατσιστικά κτλ αλλά αυτοί ήταν που έκαψαν το κέντρο και τα κίνητρα ήταν εθνολογικά.
  Δεν αυτοαποκαλούμαστε ρατσιστές, εσείς μας αποκαλείτε έτσι αλλά δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανένα για τίποτα ιδιαίτερα στα ορφανά του Μαρξ, του Λένιν, του Στάλιν, του Μπακούνιν ή (συγκεκριμένα για την YRE) του Τρότσκι.
  Θα τα πούμε στο δρόμο… χεχε

 • 7. m4trix87  |  Ιουνίου 23, 2010 στο 7:11 μμ

  Τα είπαμε ήδη τον Δεκέμβρη(27/12) αλλά αν θέλετε επαναληπτικό…

  Όσο για το ότι δεν αυτοαποκαλείστε ρατσιστές,όποιος πιστεύει στην ανωτερότητα της φυλής του-άρα και την σχετική κατωτερότητα των υπόλοιπων φυλών-τι είναι?

  Όσο για την αντίθεση σας με τον καπιταλισμό
  1)Γιατί ο Χίτλερ εδίωξε(νύκτα των μεγάλων μαχαιριών) την πιο υποτίθεται «σοσιαλιστική» και αντικαπιταλιστική πέρυγα του NSDAP,τους Στρασσεριστές?
  2)Ο ίδιος ο Μουσολίνι είπε ότι ο φασισμός έχει ως στόχο να βοηθήσει τον «ηρωικό καπιταλισμό» που παραπαίει.

 • 8. m4trix87  |  Ιουνίου 23, 2010 στο 7:12 μμ

  3)Αφού αυτή την στιγμή από τις ιδεολογίες στις οποίες υποτίθεται εναντιώνεστε η πιο ισχυρή ανά το παγκόσμιο είναι(δυστυχώς) ο καπιταλισμός,γιατί ασχολείστε πολύ περισσότερο μαζί μας παρά με το κεφάλαιο?Δεν θα ήταν λογικό να ασχοληθείτε με τον ισχυρότερο εκ των εχθρών σας πρώτα?

 • 9. επαναστατης  |  Ιουνίου 25, 2010 στο 7:20 πμ

  πρεπει να αντρεεπστε εσεις οι καπιταλιστες.ναι ειστε καπιοταλιστες.κομμουνιστες οχι.αφου ο προεδρος σας βοηθα τον πλουσιο και ακοτωνει τον εργατη.ποτε αραγε εσεις οι εξ αγγλιας επιχορηγημενοι θα σκεφτειτε μια φορα τον κυπριο?ποτε.αυτοι που σας καθοδηγουν σας δινουν εντολη οπως υπερσπιζεστε μονο ξενους.ωστε θελετε η αστυνομια να μην διωχνει τους παρανομους.ωστε θελετε να αυξηθει και αλλο το εγκλημα να χασουν και αλλοι κυπριοι τις δουλειες τους.να υπερισχυσουν οι αλλοδαποι στην κυπρο.να αυξηθουν τα γκετο.και μια μερα να σηκωθει η αιγυπτος και η ινδια να θεσουν θεμα μειονοτητας στην κυπρο.σας ξερω αριστερα φασιστακια λετε για φασισμο ενω εσεις ειστε οι χειροτεροι φασιστες.ως ποτε τουρκοσποροι θα πινετε το αιμα του κυπριακου λαου?γιατι ανεβαζετε τον παρανομο και φιμωνετε τον κυπριο?μηπως θελετε να μεταναστευσουν ολοι οι κυπριοι και να μεινουν εδω μονο οι εγκαθετοι του ακελ.ολα για την ψηφο ετσι?ενα θα σας πως.το πραξικοπημα σχεδιαζεται/και πειτε μας φασιστες/οι τουρκοι αδελφοι σας [που μενουν στα σπιτια μας δεν ειναι φασιστες.το κομμα σας που συλλαμβανει χωρις αιτια δεν ειναι φασιστας.εσεις που θελετε τον βρωμικο παρανομο μεταναστη δεν ειστε φασιστες,εσεις που απαιτειτε να απολυθουν ολοι οι κυπριοι για να μεινουν οι ξενοι δεν ειστε φασιστες.βαλτε μυαλο γιατι συντομα σας βλεπω στις κρεμαλες.κυπρος γη ελληνικη ελευθερη εξω οι παρανομοι εξω οι εγκληματιες.οσο για τα στοιχεια της αστυνομιας ξερετε οτι ειναι ψευτικα.καθε μερα συλλαμαβανονται αλλοδαποι για εγκληματα.ειμαι αστυνομικος στην διωξη.καθε δυο μερες πιανουμε και ενα αδελφο σας εξ ασιας και αφρικης.αφησαμε ελευθερους πολλους αλλους αδερφους σας γιατι δεν εχουμε που να τους βαλουμε,και η κισα ναι υπερασπιζετε τους αν ειναι δυνατον.η κισα συμμετεχει στο εμποριο του θανατου φαινετε.και αν εσεις δεν ειστε φασιστες τοτε μην φορατε κουκκουλες.να σας χαιρονται οι αναρχοι γονεις σας

 • 10. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:27 μμ

  «κομμουνιστες οχι.αφου ο προεδρος σας βοηθα τον πλουσιο και ακοτωνει τον εργατη»
  Ποιος σου ειπε οτι ο Χριστοφιας του πουλημενου στο κεφαλαιο ΑΚΕΛ ειναι δικος μας?

 • 11. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:29 μμ

  «ποτε αραγε εσεις οι εξ αγγλιας επιχορηγημενοι θα σκεφτειτε μια φορα τον κυπριο?ποτε.αυτοι που σας καθοδηγουν σας δινουν εντολη οπως υπερσπιζεστε μονο ξενους»
  Φίλε,δεν επιχορηγείται το YRE μόνο από Αγγλία,και διεθνισμός δεν σημαίνει να μην σκέφτεσαι το κύπριο,αλλά όλους εξίσου.

 • 12. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:31 μμ

  «ωστε θελετε η αστυνομια να μην διωχνει τους παρανομους.ωστε θελετε να αυξηθει και αλλο το εγκλημα να χασουν και αλλοι κυπριοι τις δουλειες τους.»
  Αιτία της αυξανόμενης τελευταία ανεργίας,σύμφωνα με πολλούς οικονομολόγους,αλλά και την κοινή λογική(αφού μετανάστες έρχονται εδώ και πολύ καιρό στην Κύπρο αλλά η ανεργία τώρα τελευταία αυξάνεται)είναι η οικονομική κρίση.Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε πόσα κέρδη έχουν οι τράπεζες-εν μέσω «κρίσης»-και θα καταλάβετε που πάνε τα λεφτά,καθώς επίσης και πως οι εργοδότες εκμεταλλεύονται την κρίση για απολύσεις.

 • 13. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:31 μμ

  Οι περισσότεροι «παράνομοι» αν ενομιμοποιούντο δεν θα έμεναν Κύπρο.

 • 14. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:33 μμ

  «να υπερισχυσουν οι αλλοδαποι στην κυπρο.»
  ώστε είναι θέμα ποιος έχει παραπάνω-σαν να λέμε ποιος την έχει μεγαλύτερη?Εξάλλου,πόση πιθανότητα υπάρχει να ξεπεράσουν τον αριθμό των κυπρίων?

  «να αυξηθουν τα γκετο.»
  Αν τους επαρέχετο αξιοπρεπής διαβίωση δεν θα είχε «γκέτο»

  «και μια μερα να σηκωθει η αιγυπτος και η ινδια να θεσουν θεμα μειονοτητας στην κυπρο.»
  Θεωρίες συμωμοσίας…

 • 15. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:34 μμ

  «μηπως θελετε να μεταναστευσουν ολοι οι κυπριοι και να μεινουν εδω μονο οι εγκαθετοι του ακελ.ολα για την ψηφο ετσι?»
  Καμιά σχέση η YRE με το ΑΚΕΛ-εν τω μεταξύ,ποιοι σας επιχορηγούν εσάς?Μήπως το ΔΗΣΥ?

 • 16. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:36 μμ

  «ενα θα σας πως.το πραξικοπημα σχεδιαζεται/και πειτε μας φασιστες/οι τουρκοι αδελφοι σας [που μενουν στα σπιτια μας δεν ειναι φασιστες.το κομμα σας που συλλαμβανει χωρις αιτια δεν ειναι φασιστας.εσεις που θελετε τον βρωμικο παρανομο μεταναστη δεν ειστε φασιστες,εσεις που απαιτειτε να απολυθουν ολοι οι κυπριοι για να μεινουν οι ξενοι δεν ειστε φασιστες.βαλτε μυαλο γιατι συντομα σας βλεπω στις κρεμαλες»
  Τολμήστε και θα καταλάβετε
  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ = ΕΜΦΥΛΙΟΣ
  (και αυτή την φορά ίσως να μην είστε τόσο τυχεροί…)
  Εξάλλου να σας θυμίσω ότι το πραξικόπημα σας ήταν που έφερε τους Τούρκους.
  Αν για σας εθνοσωτηρία σημαίνει λόγω πραξικοπήματος να έρθει η Τουρκία να πάρει και την άλλη μισή…

 • 17. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:37 μμ

  Φαντάζομαι ξέρετε ως καλοί αντιγραφείς του geopolitics.gr ότι υπάρχει κρίση στην Τουρκία με τους στρατιωτικούς και ευκαιρία γυρεύουν να δείξουν(οι στρατιωτικοί) την δύναμη τους,και ένα πραξικόπημα και αφορμή εισβολής θα ήταν γάντι για αυτούς.

 • 18. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:38 μμ

  «εξω οι παρανομοι εξω οι εγκληματιες»
  Τότε ετοιμάστε τις βαλίτσες σας,γιατί το να δέρνεις(ναι,και μετανάστες), όπως δράτε,είναι παράνομο…

 • 19. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 1:41 μμ

  «οσο για τα στοιχεια της αστυνομιας ξερετε οτι ειναι ψευτικα.καθε μερα συλλαμαβανονται αλλοδαποι για εγκληματα.ειμαι αστυνομικος στην διωξη.καθε δυο μερες πιανουμε και ενα αδελφο σας εξ ασιας και αφρικης.αφησαμε ελευθερους πολλους αλλους αδερφους σας γιατι δεν εχουμε που να τους βαλουμε,και η κισα ναι υπερασπιζετε τους αν ειναι δυνατον.η κισα συμμετεχει στο εμποριο του θανατου φαινετε.και αν εσεις δεν ειστε φασιστες τοτε μην φορατε κουκκουλες.να σας χαιρονται οι αναρχοι γονεις σας
  »
  Αν ήσουν στην ΥΚΑΝ δεν θα το έγραφες…
  Και
  1)Ξένοι εμπόροι λευκού θανάτου συνεργάζονται με ΚΥΠΡΙΟΥΣ
  2)Σε όλες τις φυλές υπάρχει μια μειοψηφία που είναι μεγάλα καθάρματα.
  3)Η υπόθεση Κίτα-και αμέτρητες άλλες- έδειξε καθαρά πόσο διαφθαρμένη είναι η αστυνομία,και ειδικά η ΥΚΑΝ.

 • 20. elamitis  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 4:46 μμ

  Επαναληπτικό θες Matrix?
  Ο επαναληπτικός δίνεται καθημερινά στο δρόμο και ο νοων νοείτο…
  Είμαστε υπέρ του Ελληνικού Έθνους, αν αυτό μας κάνει ρατσιστές στα μάτια σας δεν θα τα γράψουμε και μαύρα.
  Τα SA διαλύθηκαν κατά την νύχτα των μεγάλω μαχαιριών, διότι παρουσίασαν συμτώματα παρακμής και όχι για τις απόψεις του Στράσερ.
  Ο φασισμός του Μουσολίνι δεν μας ενδιαφέρει παρά ελάχιστα.
  Δεν είστε εσείς ο κυριότερος εχθρός (μακάρι να είσασταν). Ο κυριος εχθρός΄, που απειλεί την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο είναι ο τουρκικός στρατός και οι ηττοπαθείς «ηγέτες» μας. Δεν ασχολούμαστε εμείς μαζί σας, αντίθετα με εσάς…

 • 21. m4trix87  |  Ιουνίου 27, 2010 στο 8:08 μμ

  «διότι παρουσίασαν συμτώματα παρακμής»
  όπως?
  «Δεν ασχολούμαστε εμείς μαζί σας, αντίθετα με εσάς»
  Τότε γιατί αυτό το σάιτ είναι γεμάτο με τα σχόλια σας?
  «Ο κυριος εχθρός΄, που απειλεί την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο είναι ο τουρκικός στρατός»
  Αν δεν ήταν η χούντα και το πραξικόπημα-το οποίο τιμάτε-δεν θα ήταν εδώ.
  «Ο επαναληπτικός δίνεται καθημερινά στο δρόμο και ο νοων νοείτο…»
  Μιλάς για τις φωτογραφίες που έχετε με φυλλάδια πεταμένα στο δρόμο,η τα καμιά δεκαριά άτομα που πήρατε ως «αντιπροσωπεία» στην εκδήλωση?

  «After Hitler’s rise to power, Ernst Röhm, who headed the SA, then the most important paramilitary wing of the Nazi party, called for a «second revolution,» aimed at removing the elites from control. This was opposed by the conservative movement»

  » This opposition to «Jewish finance capitalism,» which they contrasted to «productive CAPITALISM,» was shared by Adolf Hitler himself, who borrowed it from Gottfried Feder.»
  (wikipedia,συνοδευόμενα με πηγές)
  Αυτά για τους στρασσεριστές.
  Δηυλ δεν ήθελαν η καπιταλιστική ελίτ να σταματήσει να έχει τον έλεγχο.

 • 22. duke  |  Ιουνίου 28, 2010 στο 12:20 πμ

  re elamiti,afou mas sxoliazete ka8e treis k ligo, mono se ayto to 8ema exeis mpei kai exeis kanei posa sxolia, mhn les oti den asxoleiste mazi mas… Poion akribws nomizeis oti douleyeis?

 • 23. Ελαμίτης  |  Ιουνίου 28, 2010 στο 12:07 μμ

  xexe
  Ποσκολιουμαι και μου αρέσει να σας πιάνω στην κουβέντα και να βλέπω τον τρόπο που σκέφτεστε. Ο Σουν Τζου είπε αν ξέρεις τον εαυτό σου και τον γνωρίζεις τον εχθρό σου, θα νικήσεις σε κάθε μάχη. Δεν μου αρέσει να είμαι απληροφόρητος και να σας συγχύζω με το ΑΚΕΛ όπως έκανε ένας πιο πριν…
  Αν το θεωρείτε αυτό ασχολία μαζί σας, τότε πραγματικά να εύχεστε να μην ασχοληθούμε ποτέ σοβαρά…
  Στην εκδήλωση του Σαββάτου κατεβήκαμε 20 άτομα με προειδοποίηση μιας ημέρας, μεγάλε που θα μας κάνεις και ειρωνεία για τον κόσμο. Η εκδήλωση δεν ήταν δική μας και είναι λογικό να στέλναμε μόνο αντιπροσωπεία.
  Περί SA είπα και παραπάνω ο Rem προσπάθησε να τα χρησιμοποιήσει για τις προσωπικές του φιλοδοξίες αυτά είναι τα συμπτώματα παρακμής συν το ότι υπήρχαν φήμες για ομοφυλοφιλικές τάσεις σε κάποιες ομάδες των SA.
  Τώρα βέβαια έχουμε 2010 και όχι 1933, άρα είναι ανούσιο να παρελθοντολογούμε…

 • 24. m4trix87  |  Ιουνίου 29, 2010 στο 2:28 πμ

  Μα αφού ακολουθείτε τις ιδέες τους.
  Άρα βλέπετε στο παρελθόν.

  Όσο για τον Σουν Τζου και τον εχθρό,δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε,και δεν βασιζόμαστε στην παραλλαγή,αλλά στον καθαρό πολιτικό λόγο.

  Ο δικός σας λόγος φαίνεται στην ιστοσελίδα σας.
  Εκτός αν άλλα λέτε και άλλα εφαρμόζετε.

 • 25. duke  |  Ιουνίου 29, 2010 στο 11:06 μμ

  Αν το θεωρείτε αυτό ασχολία μαζί σας, τότε πραγματικά να εύχεστε να μην ασχοληθούμε ποτέ σοβαρά

  Τώρα αυτό είναι απειλή; Και εάν ασχοληθείτε με εμάς σοβαρά, θα ασχολειθείτε με τον τρόπο που αχολούνται και οι σύντροφοι σας στην Χρυσή Αυγή με τους «εσωτερρικούς εχθρούς»;

 • 26. Ελαμίτης  |  Ιουνίου 30, 2010 στο 5:17 μμ

  Κλασικοί αριστεριστές…
  Προκαλείτε λέγοντας «θέλετε επαναληπτικό» και όταν απλά λέω πως δεν ασχολούμαστε μαζί σας και να εύχεστε να μην ασχοληθούμε, αρχίζετε να κλαίγεστε ότι μας απειλούν οι φασίστες.
  Τι να πει κανείς;
  Άντε στον δρόμο που χάραξε ο Μακάριος Δρουσιώτης…

 • 27. m4trix87  |  Ιουνίου 30, 2010 στο 7:43 μμ

  Α…
  δεκτήκατε κι εσείς καταστολή μια φορά και παίζετε τους «αντισυστημικούς»…

 • 28. puk  |  Ιουλίου 1, 2010 στο 7:37 πμ

  @ Ελαμίτη: εμείς ούτε με τον δρουσιώτη είμαστε ούτε με τον Χριστόφια. είμαστε ανεξάρτητη πολιτική οργάνωση, αριστερή, επαναστατική και σοσιαλιστική. είμαστε διαφανείς όσον άφορά τις απόψεις μας, δεν στηρίζουμε την λογοκρισία, για αυτό κι όλας συνεχίζεις να μπορείς να ρίξεις τις βρωμιές σου στο μπλόκ αυτό, ενώ στα δικά σας είναι κλειστή η επιλογή του σχολίου, και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.
  όχι δεν θα ακολουθήσουμε τις μεθόδους του Δρουσιώτη για τις απειλές, και γράψε όσες θές. αλλά μια τρίχα απο τα μαλλιά των μελών μας να πειραχτεί θα είστε οι πρώτοι ύποπτοι καθώς όλες αυτές οι «υποσχέσεις » σου καταγράφονται και αποθηκεύουνται.
  εμείς ουδέποτε είμασταν υπέρ της βίας. τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι πολιτικά κι αυτό ειναι ξεκάθαρο τόσο στο μπλόγκ μας όσο και στο υπόλοιπο δμόσιο υλικό μας και στην παρουσία μας στην κοινωνία.

  @ m4trix87 θα σε παρακαλούσαμε να μην απαντάς εκ μέρους της οργάνωσης καθώς δεν εισαι μέλος και τα λεγόμενά σου παρεξηγούνται.
  όχι δεν πέρνουμε λεφτά απο πουθενά, είμαστε ανεξάρτητη απο παντού. αυτοί που μας στηρίζουν οικονομικά είναι μόνο τα μέλη μας .και για να γίνεις μέλος μας προφανώς πρέπει να στηρίζεις τις ιδέες μας. αν δεις τότε κανένας καπιταλιστής δεν μπορεί να το κάνει αυτό. και συνέπώς για να απαντήσω και στον
  επαναστάτη καπιταλιστής είναι αυτός που ελέγχει τα μέσα παραγωγής μέσα στο σημερινό σύστημα και εμείς θέλουμε να το ανατρέψουμε αυτό. κάνε τα μαθηματικά.
  όταν όμως τελειώνει η πολιτική ξεκινά η λάσπη και μη έχοντας πολιτική, ελαμίτες και δήθεν επαναστάτες (τι της 21ης Απριλίου?) αρχίζουν οι λάσπες και η προπαγάνδα.

  τέλος οι απόψεις του Μάτριξ εινια προσωπικές και καλά κάνει και τις γράφει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας εκπροσωπεί.

  ούτε επαναληπτικό ούτε εκδίκηση, ο αγώνας μας είναι πολιτικός και η ιστορία θα δείξει.

  αυτά τα λίγα εκ μέρους της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό.
  τα υπόλοιπα στα άρθρα μας.

 • 29. m4trix87  |  Ιουλίου 1, 2010 στο 7:23 μμ

  Εντάξει,συγνώμη,δεν ομιλώ εκ μέρους της εν λόγω οργάνωσης,απλά δεν μπορούσα να αφήσω τον «κο» Ελαμίτη να ρίχνει τις βρωμιές του χωρίς αντίδραση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk
 • Απεργία 5 εκατομμυρίων για την μέρα της γυναίκας στην Ισπανία! Μαρτίου 13, 2018
  Η 8η Μάρτη φέτος, όπως και πέρσι, κινητοποίησε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην ανισότητα, το σεξισμό και τη βία που δέχονται. Σε μια σειρά χώρες καλέστηκαν πορείες, απεργίες ή στάσεις εργασίας που έδωσαν σε αυτή τη μέρα, που έχει καταντήσει να γιορτάζεται εθιμοτυπικά, έναν αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Στ […]
  puk
 • International Working* Women’s Day 2018 – the Oppression, the rights, the representation, the emancipation. Μαρτίου 8, 2018
  Public discussion, at Meλtemι – centre for the movements the struggles and the arts, Thursday 15/3, at 19.30. *historically this is the true origin of International Women’s Day. The capitalist institutions removed “working” from the title in an attempt to eliminate the context of class struggle and suggest that all women are basically the same. […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,572 hits

visitors around the world

Ιουνίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιολ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Αρέσει σε %d bloggers: