Να σταματήσουμε την πορεία των φασιστών στις 28/12 και κάθε παρόμοια δράση!

Δεκέμβριος 26, 2010 at 2:24 μμ 6 Σχόλια

Μαζική αντιφασιστική δράση η απάντηση!

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου φασίστες επιτέθηκαν στο αντιρατσιτικό φεστιβάλ Rainbow στη Λάρνακα. Μέσα από την πορεία της Ελληνικής Αντίστασης, της Κίνησης για την Σωτηρία της Κύπρου και του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, μια σκληροπυρηνική ομάδα με κουκούλες και ρόπαλα, πέταξαν πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες,  μαχαίρωσαν έναν  τουρκοκύπριο, έστειλαν στον νοσοκομείο έναν παλαιστίνιο και διέλυσαν το φεστιβάλ.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες…

Την επόμενη μέρα ο Λουκάς Λουκά, Υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι είναι «παράνομη οποιαδήποτε πορεία ωθεί κάποιους να διαπράξουν οποιοδήποτε αδίκημα», και ότι «η ρατσιστική συμπεριφορά θεωρείται ως αδίκημα πλέον από τον ποινικό κώδικα».

Σε παρόμοιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη,  λέγοντας ότι η πορεία τους ήταν παράνομη γιατί διέδιδε το μίσος. 

Όλοι οι πολιτικοί φορείς και τα κόμματα καταδίκασαν τις επιθέσεις.

δεν ήταν όμως αρκετές

Δεν ήταν η πρώτη φορά που φασίστες επιτέθηκαν σε μετανάστες ή κύπριους αντιρατσιστές. Ήταν όμως η πρώτη φορά που έγινε επίθεση σε φεστιβάλ, τόσο ανοιχτά και οργανωμένα και πήρε τόση δημοσιότητα.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές επιθέσεις σε μετανάστες και σε κύπριους οι οποίοι έμοιαζαν με μετανάστες και στην Λάρνακα και στην Λευκωσία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πορειών αυτών!

Δυστυχώς κανείς δεν βγήκε από τους πολιτικούς φορείς να καταδικάσει τις τελευταίες επιθέσεις με το όνομά τους, ότι δηλαδή είναι φασιστικές επιθέσεις, , και τα ΜΜΕ έγραψαν πολύ λίγα, λέγοντας ότι οι επιθέσεις έγιναν από «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο», χωρίς όμως να τον ονομάζουν.

Με το να αποφεύγουμε να λέμε ότι οι φασίστες είναι φασίστες, ή ότι κάποιες πράξεις είναι ρατσιστικές και φασιστικές δεν σημαίνει ότι οι πράξεις παύουν να είναι-φασιστικές ή ρατσιστικές. Ούτε σημαίνει ότι σταματάει την δράση αυτών των ομάδων. Αντίθετα το να τους αγνοούμε τους δυναμώνει και το να τους δώσεις όνομα «άγνωστοι κουκουλοφόροι» τους απενεργοποιεί.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία δεν μπορεί ή και δεν θέλει να τους σταματήσει. Η αστυνομία στην Λάρνακα, στις 5/11 πήρε σαφής θέση, ήταν με το μέρος των φασιστών, προσπάθησε και κατάφερε να διαλύσει την συγκέντρωση των αντιρατσιστών και έκανε τα στραβά μάτια όταν οι φασίστες πετούσαν ξύλα και πέτρες, και όταν ακόμη χτυπήθηκε ο παλαιστίνιος ή όταν μαχαιρώθηκε ο τουρκοκύπριος μουσικός.

Από τα γεγονότα στην Λάρνακα καθώς και από τις άλλες επιθέσεις που ακολούθησαν κανένας από τις ρατσιστικές και φασιστικές ομάδες δεν συλλήφθηκε ή κατηγορήθηκε για το μαχαίρωμα και τις επιθέσεις.

Οι φασίστες ξανά οργανώνουν πορεία ενάντια στην μετανάστευση!

Στις 28/12 οργανώνεται από το ΕΛΑΜ άλλη μια παρόμοια πορεία με αυτή της 5/11. Αυτή τη φόρα όμως το σύνθημά τους είναι καθαρά ναζιστικό! «κάθε λαθραίος εργάτης-ένας έλληνας άνεργος», παρόμοιο με το «κάθε εβραίος εργάτης-ένας γερμανός άνεργος» που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ για να δικαιολογήσει τη σφαγή 6 εκατομμυρίων εβραίων.

Η πορεία οργανώνεται από το ΕΛΑΜ που είναι καθαρά υποστηρικτής του Χίτλερ και της ιδεολογίας του, τα συνθήματά τους μιλούν καθαρά για κατάλυση της δημοκρατίας. Θεωρούν τον εαυτό τους συνεχιστές της ΕΟΚΑ Β’, η οποία συμμετείχε στο πραξικόπημα που έφερε την εισβολή και τον πόλεμο!

Η πορεία αυτή έχει στόχο να διαδώσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά και την φασιστική ιδεολογία σαν, απλά, «μια άλλη πολιτική άποψη», η οποία όμως οδήγησε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς!

Οι μνήμες στο δικό μας νησί είναι ακόμα ζωντανές: η φασιστική οργάνωση ΕΟΚΑ Β’ σε συνεργασία με την ελληνική χούντα των συνταγματαρχών οργάνωσαν το πραξικόπημα του 1974 ανοίγοντας διάπλατες τις πόρτες στον πόλεμο, την προσφυγιά και την διχοτόμηση του νησιού !

Θα αφήσουμε τους Ναζί να κάνουν βόλτες στους δρόμους μας; Να αντιδράσουμε!

Ξέρουμε ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται διαχρονικά ενάντια στον φασισμό. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Μέχρι στιγμής αρνείται να αναπτύξει οποιαδήποτε σοβαρή πρωτοβουλία ενάντια στον φασιστικό κίνδυνο που εμφανίζεται.

Ο φασισμός χτυπά πρώτα τους μετανάστες γιατί είναι τα πιο ευάλωτα στρώματα. Στόχος τους είναι όμως οι εργαζόμενοι και τα εργατικά κινήματα. Η αριστερά, σαν εκπρόσωπος των συμφερόντων των εργαζομένων έχει ευθύνη να μπει μπροστά σε αυτή τη μάχη.

Μα, θα πει  κάποιος, έβγαλαν ανακοινώσεις, προώθησαν την ημερίδα της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας, έκαναν ακόμη και παρέμβαση και συναυλία στις 19 του Δεκέμβρη. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Μέχρι στιγμής το ΑΚΕΛ δίσταζε να τους ονομάσει και δεν ήθελε να τους κλείσει τον δρόμο ούτε πρακτικά ούτε πολιτικά.

Δεν συμμετείχε επίσημα στις αντιπορείες, στο όνομα του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης. Όμως αν σταματήσουμε να παλεύουμε ενάντια στο δικαίωμα της ύπαρξης και έκφρασής τους, τους διευκολύνουμε στο έργο και την ενδυνάμωσή τους. Το δικαίωμα έκφρασης σε αυτές τις ομάδες είναι όμως σαν να δίνεις δικαίωμα έκφρασης σε δολοφόνους! Και αυτό φαίνεται από τα τελευταία γεγονότα στη Λάρνακα και στην Λευκωσία. Μόνο μια οργάνωση μερικών δεκάδων φασιστών σε μια μεσαίου μεγέθους πόλη είναι αρκετή για να σβήσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας με την χρήση φυσικής βίας!

Το ΑΚΕΛ έχει τις δυνάμεις να τους σταματήσει στους δρόμους. Με τη μαζικότητα των οργανώσεών του, της ΕΔΟΝ, της ΠΕΟ οι οποίες τάσσονται παραδοσιακά ενάντια στο φασισμό όφειλαν και οφείλουν να το κάνουν και στις 5/11 και στις 28/12.

Δεν προσπάθησε να τους σταματήσει ούτε πολιτικά. Περίμενε να απαντήσει στα επιχειρήματά τους περί μετανάστευσης και ανεργίας όταν ήταν πια αργά. Όταν τα συνθήματά τους είχαν σαν αποτέλεσμα έναν μαχαιρωμένο τουρκοκύπριο και αρκετούς δαρμένους μετανάστες και κύπριους που έμοιαζαν με μετανάστες.

Το ΑΚΕΛ επίσης είναι η κυβέρνηση. Υπάρχουν πολλοί νόμοι της κυπριακής δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες ποινικοποιούν τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο και πράξεις. Αυτές τις νομοθεσίες θα μπορούσε να βάλει σε εφαρμογή και να τους εξαφανίσει. Αστικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη όπως αυτή της Γερμανίας και του Βελγίου έχουν βγάλει εκτός νόμου οργανώσεις και δράσεις που διαδίδουν και προωθούν το μίσος στο όνομα του έθνους και της φυλής. Η αριστερή μας κυβέρνηση που εκπροσωπεί τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί δεν μπορεί να το κάνει;

Ο φασισμός δεν είναι πρώτη φορά που χτυπά την Κύπρο. Την δεκαετία του ’70 πολλοί αριστεροί, πολλοί από αυτούς μέλη της ΕΔΕΚ όπως ο Δώρος Λοίζου, έχασαν την ζωή τους από την φασιστική ΕΟΚΑ Β’. Δυστυχώς πλέον η ΕΔΕΚ όχι μόνο έχει χάσει τον αντιφασιστικό της χαρακτήρα αλλά μέλη της είναι ηγετικοί της Κίνησης για την Σωτηρία της Κύπρου, οργάνωση που δίνει άλλοθι στις πράξεις των φασιστών! Αν τιμούσαν τις παραδόσεις τους θα έπρεπε να είναι πρώτοι και μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα.

Τους φασίστες στην Κύπρο τους έχουμε σταματήσει ήδη δύο φορές!

Το 2008 η Χρυσή Αυγή Ελλάδος μαζί με το NPD και την Forza Nuova, καθαρά νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις και αδελφές οργανώσεις του ΕΛΑΜ, ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν κατασκήνωση στην Κύπρο. Η κατασκήνωση αυτή δεν έγινε ποτέ.  

Μετά από 3μηνη εντατική εκστρατεία της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό, οι οργανώσεις νεολαίας των κομμάτων, καθώς και η ΠΕΟ, η ΣΕΚ, η ΠΟΦΕΝ, η ΠΣΕΜ, η ΚΙΣΑ, η ΕΚΑ, ΠΟΓΟ και πολλές άλλες οργανώσεις υπέγραψαν κοινό ψήφισμα, και κοινή ανακοίνωση τύπου το οποίο κατήγγειλε την φασιστική κατασκήνωση.

44 πολιτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις καθώς και βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές και συνδικάτα στην Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα έστειλαν ψηφίσματα για να απαγορευτεί η κατασκήνωση.

Όλοι οι κατασκηνωτικοί χώροι αρνήθηκαν να τους φιλοξενήσουν!

Συλλέχθηκαν 1500 υπογραφές πολιτών και πάνω από 500 άτομα στήριξαν με την παρουσία τους το 1ο αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Λευκωσία!

Όλα αυτά έγιναν παίρνοντας παράδειγμα τις δράσεις που σταμάτησαν το αντίστοιχο φασιστικό φεστιβάλ που θα γινόταν το 2005 στην Ελλάδα.

Εκεί, η δράση της κοινωνίας, του μαζικού κινήματος, των μαζικών φορέων στην Πελοπόννησο καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λαμία, όπως τα εργατικά κέντρα, φοιτητικοί σύλλογοι και οι τοπικές οργανώσεις των καθηγητών (ΟΛΜΕ) οργάνωσαν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οργάνωσαν αντιφασιστικά μαθήματα σε σχολεία, έκλεισαν τους δρόμους στους φασίστες και διαδήλωσαν έξω από κατασκηνωτικούς χώρους που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν τον χώρο τους στους φασίστες.

Και πέτυχαν! Το φεστιβάλ αναβλήθηκε, αλλά και η «μεγαλειώδης πορεία» που θα έκανε «με 3000 άτομα» η Χρυσή Αυγή, ματαιώθηκε κι αυτή λόγω της αντιπορείας που οργανώθηκε από τους μαζικούς φορείς στο κέντρο της Αθήνας. Κατέληξαν να κάνουν μια συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους 100 ατόμων.

Το Δεκέμβρη του 2009 το ΕΛΑΜ προσπάθησε ξανά να κάνει πορεία «ενάντια στην λαθρομέτανάστευση», στην Λευκωσία. Πάνω από 1000 άτομα έκλεισαν το κέντρο της Λευκωσίας για πάνω από 4 ώρες και εμπόδισαν την πορεία των φασιστών.

Ανάγκη μαζικής δράσης

Οι φασίστες είναι οργανωμένοι και έχουν την στήριξη της εκκλησίας και πολλών κόμματων και πολιτικών προσώπων.

Για να παλέψουμε ενάντια στον φασισμό κι εμείς πρέπει να οργανωθούμε. Με αντιφασιστικές επιτροπές νεολαίας στις γειτονιές μας και σε όσους χώρους μπορούμε και δρούμε. Οι οποίες επιτροπές να οργανώνουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, να καλούν τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν κι αυτοί πρωτοβουλίες κι έτσι να φτιάξουμε ένα αντιφασιστικό κίνημα που να στηρίζεται σε αυτές τις επιτροπές της βάσης της κοινωνίας.

Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε γειτονιές καθαρές από φασίστες και βία.

Κάθε προοδευτικός φορέας και πολίτης, καλείται σήμερα να δηλώσει την καταδίκη του και να παλέψουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να αναπτυχθεί ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα για να μην πραγματοποιηθεί η πορεία της 28/12, και καμία παρόμοια πορεία.

Ποτέ ξανά φασισμός!

Advertisements

Entry filed under: ρατσισμός, Εθνικισμός, Εκστρατείες, κινήματα, μετανάστες.

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας για την πορεία του ΕΛΑΜ στις 28/12 Το νέο wall κυκλοφορεί!

6 Σχόλια Add your own

 • 1. Ελαμίτης  |  Δεκέμβριος 26, 2010 στο 3:31 μμ

  Καλά μα βλέπετε φαντάσματα εσείς;;;;;;;

  Δείξτε μου μια δημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΧΑ που να λέει πως το 2008 ήθελαν να κάνουν κατασκήνωση στην Κύπρο.

  Αφού κάνατε και δεύτερη νίκη πέρσι στην Λευκωσία (αν ονομάζεται νίκη η παρεμβολή της αστυνομίας), γιατί δεν την επαναλαμβάνετε και φέτος;
  Που είναι η αντισυγκέντρωση οέο;;;;

 • 2. χ.  |  Δεκέμβριος 30, 2010 στο 7:57 πμ

  τους φασίστες εσείς μας τους εφέραται για να νομιμοποιείσται να είσται δήθεν αντιφασίστες και αντιρατσιστές… βέβαια εκ του ασφαλούς τέτοιοι αν όπως δείχνουν τα πράγματα..

 • 3. duke  |  Δεκέμβριος 30, 2010 στο 1:05 μμ

  ????
  Dhladh ean afhname tous metanastes sto eleos twn afentikwn kai tous gribikous na petaksoun tous t/k sth 8alassa den 8a eixame fasistes e? Oi fasistes erxontai apo monoi tous kai ekmetaleyontai katastaseis pou dhmiourgei to kefalaio btw

 • 4. χ.  |  Δεκέμβριος 30, 2010 στο 5:31 μμ

  εσείς οι επαγγελματίες αντι-ρατσιστές και αντι-φασίστες κ.τ.λ, κ.τ.λ. .. δεν θα είχατε λόγο ύπαρξης αν δεν υπήρχαν αυτοί και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εσείς με την στάση σας τους νομιμοποιήσατε όπως έγινε και στην λάρνακα.. προχθές γιατί δεν πήγατε όπως την προηγούμενη φορά να τους σταματήσετε? η μήπως είσται εκ του ασφαλούς αντι-φαστίστες και εκεί που υπάρχει ο φασισμός το βάζετε στα πόδια.. να ζήσετε!

 • 5. χ.  |  Δεκέμβριος 30, 2010 στο 9:10 μμ

  όσον αφορά τα αφεντικά που λέτε και εσείς αφεντικά επιδιώκεται να το παίξεται.. εργατοπατέρες.. αλλά έγνοια σας η εργατική τάξη σας ξέρει τι καπνό φουμάρετε τζαι εν πρόκειται να σας βάλει φτί.. εμείναν σας οι μετανάστες που εν σας ξέρουν τζαι πάτε να τους πατρονάρετε τζείνους για να τα πιάνεται τα ριάλια που τα διάφορα προγράμματα των διεθνών οργανισμών τάχα για την προστασία τους.. υπέρ των μεταναστών δηλ. αλλά με το αζημίωτο.. τζαι με την πούγκα γεμάτη ριάλια.. έτσι υπερασπιστείς των μεταναστών γίνεται τζαι ο γρίβας και ο σαμψών.. έσιετε την εξουσιάν μες στο γιαίμα σας.. θέλεται να γίνεται εξουσιαστές είτε της εργατικής τάξης, είτε των μεταναστών τζαι πάντα με την πούγκα γεμάτη ριάλια.. να ζήσετε!

 • 6. puk  |  Ιανουαρίου 5, 2011 στο 2:43 μμ

  απο τους φασίστες το περιμενουμε να μας συγχίζουν με το ΑΚΕΛ γιατί δεν έχουν έτσι κι αλλιώς πολιτική παιδεία. εσύ τί δικαιολογία έχεις;
  νομίζω πως είναι καθαρό απο τα άρθρα μας ότι δεν είμαστε του ΑΚΕΛ αλλά ούτε ανήκουμε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. οπότε κρίνε μας για τις δικές μας πράξεις φίλε μου κι όχι για αυτά που κάνουν άλλοι.
  ούτε λεφτά παίρνουμε απο διεθνείς οργανισμούς ούτε το παίζουμε ότι τους προστατεύουμε.
  και για πές μας και τί τελικά θελει η εργατική τάξη εσύ που τα ξέρεις. πες μας τελικά τί πρέπει να γίνει και τί προτίνεις; εσύ που είσαι όταν χτυπουν μετανάστες; μήπως με αυτούς που τους επιτίθονται;
  η εργατική τάξη ακόμη δεν είπε ούτε λέξη. όταν θα μιλήσει πρόσεξε μήπως κρίνει κι εσένα τελικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πίσω από την σύγκρουση Ιουλίου 15, 2018
  του Πατρίκιου Παύλου Παρακολουθώντας τη συζήτηση και τις διάφορες αναρτήσεις αυτών των ημερών, πάνω στο επίκαιρο θέμα της σύγκρουσης του Υπουργού της παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, σχημάτισα την εντύπωση πως πολλοί από όσους εκφράζουν απόψεις, ακόμα και πολίτες που προβληματίζονται και τοποθετούνται καλοπροαίρετα, πα […]
  puk
 • Συνεργατισμός: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου Ιουλίου 7, 2018
  Μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2013, ολοκληρώνεται τώρα. Ένας θεσμός που ήταν δίπλα στον κύπριο εργαζόμενο εδώ και δεκαετίες, διαλύεται. Καταθέτες και δανειολήπτες βρίσκονται πλέον και ολοκληρωτικά στο έλεος των αδίστακτων εμπορικών τραπεζών. του Παναγιώτη Σολωμού και της Αθηνάς Καρυάτη Ο Συνεργατισμός και το συνεργατικό κίνημα, αποτελούσε μοναδικό επίτε […]
  puk
 • Αυστρία: 100.000 διαδηλωτές ενάντια στο νόμο 12ωρης εργασίας Ιουλίου 6, 2018
  Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας (συνεργασία του δεξιού ÖVP του Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού FPÖ) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει την εργάσιμη μέρα στις 12 ώρες και την εργάσιμη εβδομάδα στις 60,  και να επικυρώσει τον σχετικό νόμο στη Βουλή την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Στην Ελλάδα, που το 12ωρο αποτελεί ήδη άτυπη πραγματικότητα […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,737 hits

visitors around the world

Δεκέμβριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Ιαν. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρέσει σε %d bloggers: