ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Φεβρουαρίου 8, 2011 at 9:15 πμ 2 Σχόλια

Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος Ελληνοκυπριακό Τμήμα

Σάββατο 12/02/2011 – 11:00 πμ

Λευκωσία – Τέρμα Λήδρας

Οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας συνεχίζουν με λαϊκές κινητοποιήσεις την αντίσταση στην υφιστάμενη σχέση τους με την Τουρκία και στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Η ατμόσφαιρα μυρίζει 2003 και θυμίζει το σφάλμα της δικής μας πλευράς που δεν αγκάλιασε έμπρακτα τις τότε κινητοποιήσεις, αφήνοντας έτσι μια ευκαιρία δημιουργίας δυναμικής για λύση να πάει χαμένη. Η δεύτερη ευκαιρία έχει φτάσει και όπως η ιστορία δείχνει, απαιτείται όχι απλά λεκτική υποστήριξη, αλλά και έντονη και αποφασιστική δράση μέσα στη κοινωνία, η οποία να περνά ξεκάθαρα το μήνυμα πως ενωμένοι και αλληλέγγυοι  Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν να υπάρξουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια στη κοινή πατρίδα. Η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να διαμηνύσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με πράξεις στεκόμαστε δίπλα στους διαδηλωτές, έχει φτάσει και δεν θα περιμένει. Φτάνουν τα τερτίπια με το χρόνο. Τώρα είναι η ώρα της άρνησης της διχοτόμησης. Τώρα είναι η ώρα της λύσης.

Εμπρός λοιπόν στους δρόμους

Για να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Για τη δημιουργία κοινού μετώπου δράσης.

Για την επανένωση της Κύπρου.

Για να μην χαθεί ακόμα μια ευκαιρία.

Advertisements

Entry filed under: τουρκοκύπριοι, Εκδηλώσεις, κινήματα.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Αιγύπτιους Λάρνακα: Επίθεση κυπρίων μαθητών σε παλαιστίνιους

2 Σχόλια Add your own

 • 1. Αντίσταση Τώρα  |  Φεβρουαρίου 21, 2011 στο 3:53 μμ

  Είναι εντελώς σχήμα οξύμωρο να γίνεται μια δικοινοτική εκδήλωση ενότητας και συμπαράστασης ενάντια σε στρατούς και σύνορα κάπου που δεν έχει σύνορα αλλά οδοφράγματα ΚΑΤΟΧΗΣ. Δηλαδή θα έπρεπε να σκεφτείτε λίγο όντες αντιεξουσιαστές, ποια είναι η πραγματική εξουσία και τι θέλει και να σταματήσετε τα παρτάκια λες και δεν συμβαίνει τίποτα στην Κύπρο. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμία ταξική πάλη, καμία αλληλεγγύη και κανένα αγώνα. Βλέπω παιδιά ντυμένα κλόουν να χαριεντίζονται στην πράσινη γραμμή μέσα στην άγνοια τους. Ουσιαστικά θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αν δεν κατηγορήσουμε ανοικτά την Τουρκία, το ΝΑΤΟ, την Αγγλία, τον ΟΗΕ και τον Χριστόφια οι οποίοι ευθύνονται για τον ιμπεριαλισμό που βιώνουμε στον τόπο μας τότε κανένας ταξικός αγώνας δεν πρόκειται να πετύχει.

  Ακόμα αν αντιλαμβάνεστε την πάλη για εθνική απελευθέρωση ως εθνικισμό, τότε δεν έχετε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε κανένα φασισμό, κανένα ΕΛΑΜ και καμιά δύναμη ασφαλείας. Για να αντιμετωπίσεις το ΕΛΑΜ πρέπει να έχεις κότσια και πολιτική, ιδεολογική πρόταση. Δυστυχώς εσείς μόνο στα ρούχα δηλώνετε αναρχικοί.

  Το να διενεργείτε δικοινοτικά παρτάκια στην πράσινη γραμμή, ουσιαστικά, μας αποδεικνύει ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας που θέλει διχοτόμηση και που αν δεν κατηγορηθεί ανοικτά από ολόκληρο το λαό της Κύπρου, απλώς θα διευρυνθεί και στο νότο, μέσω του Χριστόφια. Τα critical mass δεν αποτελούν ούτε αγώνα, ούτε ταξική πάλη, ούτε τίποτα.

  Και επιτέλους πρέπει να καταλάβετε ότι η κοινωνία δεν είναι κάτι που πλανιέται όπως το φάντασμα αλλά κάτι που αποτελείται από ανθρώπους, στην προκειμένη περίπτωση Έλληνες και Τουρκοκύπριους, αν θέλετε. Χωρίς εθνική απελευθέρωση, ο ταξικός αγώνας θα μείνει σύνθημα στη Φανερωμένη.

  Ένωσις τζι ας γίνει το γαίμαν ΜΑΣ αυλάτζιν…

 • 2. puk  |  Μαρτίου 1, 2011 στο 10:44 πμ

  φίλε μου καλο θα ήταν όταν κάνεις την κριτική σου, η οποία ειναι καλοδεχούμενη αλλά τουλάχιστον να ξέρεις που την κάνεις! Γράφεις το σχόλιο σου κάτω απο μια εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των τουρκοκυπρίων και σχολιάζεις μια εκδήλωση που έγινε σε άλλη στιγμή απο άλλες οργανώσεις και για άλλους σκοπούς.
  οπότε καταρχήν η εκδήλωση την οποία σχολιάζεις ήταν ενάντια σε όλους τους στρατούς, απο τους τουρκοκύπριους αρχικά που είναι και πιο σημαντικό ενάντια στην τουρκία, και απο όλους μαζί ενάντια και στον ελληνικό και στο νάτο και στις αγγλικές βάσεις. Εμείς σαν οργάνωση παρόλο που δεν είμασταν εκεί στηρίζουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις γιατί μόνο μέσα απο την κοινή πάλη ε/κ και τ/κ μπορούν να φύγουν πραγματικά οι στρατοί, όλοι οι στρατοί απο την κύπρο.
  ο τρόπος δράσης εξαρτάται απο τις συνθήκες. Δυστυχώς οι συντεχνίες δεν είναι διατεθημένες να παλέψουν ούτε κάν για τα δικά τους ζητήματα, και τα κόμματα φωνάζουν ενάντια στους στρατούς είτε μόνο στα λόγια, είτε μόνο με φασιστικές πορείες του ΕΛΑΜ και μόνο με εθνικιστικούς στόχους (ενάντια στον τουρκικό στρατό αλλά ούτε λέξη για τον ελληνικό και τις βάσεις και το ΝΆΤΟ που αναφέρεις, αντίθετα θέλουν να βάλουν και την κύπρο στο ΝΑΤΟ αλλα΄αυτό ειναι μια άλλη κουβέντα)
  οπότε όταν έχεις μικρές δυνάμεις πρέπει κάπως να σε ακούσει η κοινωνία. Και τελικά αυτοί οι κλόουν κατάφεραν να κερδίσουν την προσοχή του κόσμου και των ΜΜΕ και να δείξουν ότι κάποιοι τουλάχιστον είναι ενάντια σε όλους τους στρατούς και υπέρ της δικοινοτικής δράσης και ειρηνικής συμβίωσης.
  έπειτα δεν είμαστε αναρχικοί. τα παιδιά της Φανερωμένης και του κρίτικαλ μάς και όλων αυτών είναι εντελώς άλλες οργανώσεις και δεν θα μπώ στην διαδικασία ουτε να τους υπερασπιστώ ούτε να τους κάνω κριτική επειδή εσύ μου το ζητάς.
  εμείς, η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό και η διεθνής στην οποία ανοίκουμε (Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή-CWI) έχει και θέσεις και ανάλυση. αν δείς στο πλάι δεξιά στο μπλόγκ μας μπορείς να βρείς και να διαβάσεις την ταξική μας ανάλυση για το κυπριακό. Οπότε καλό θα ήταν πρίν να ασκήσεις κριτική να ξέρεις που το κάνεις.
  ούτε του ΑΚΕΛ είμαστε οπότε ούτε αυτό θα σου το απαντήσω.
  όμως αν εσύ που στηρίζεις την Ένωση, για την οποία έγινε το πραξικόπημα το 1974 και τελικά οδήγησε στην εισβολή βλέπεις ότι ο Χριστόφιας φταίει για το ότι η τουρκία ειναι στο νησί και για αυτό δεν θα λυθεί το κυπριακό τότε μας κοροιδεύεις ή εθελοτυφλείς.
  πες μας πώς θα γίνει αυτή η ένωση; να πετάξουμε τους τουρκοκύπριους στην θάλασσα ή να τους κάνουμε μια καταπιεσμένη μειωνότητα; και επίσης πως θα το κάνουμε; εσύ αν θέλεις να χύσεις το αίμα σου να πάς να το κάνεις αλλά εμείς, όλοι οι κύπριοι δεν θέλουμε άλλο αίμα, δεν θέλουμε άλλο πόλεμο. και πόσο μάλλον με την τουρκία, αυτό ειναι μια παράνοια! φού θα μας κάνει η τουρκία να πέσουμε κάτω!
  λές ότι δεν ξέρουμε να παλέψουμε τον φασισμό. οπότε εσύ που έχεις την δύναμη να αντιμετωπίσεις τον φασισμό, βγές στον δρόμο και κάνε το, και δείξε μας κι εμάς γιατί μέχρι στιγμής αυτά που λές το μόνο που κάνουν έιναι να τον ενισχύουν.

  ο ταξικός αγώνας μπορεί να νικήσει και είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον ιμπεριαλισμό, καμία αστική τάξη δεν θα το κάνει αυτό. Κ ιαυτό ειναι ξεκάθαρο ειδικά στις μέρες μας με τα κινήματα της βόρειας αφρικής και μέσης ανατολής, όπου οι εργαζόμενοι ρίχνουν το ένα μετά το άλλο τα στηριζόμενα απο τον ιμπεριαλισμό καταπιεστικά καθεστώτα. Αυτό που τους λείπει είναι η ηγεσία ώστε τελικά μετά να μην ξανα πάρουν τον έλεγχο οι εθνικές αστικές τάξεις οι οποίες αμέσως έχουν φτιάξει και τους δεσμούς τους με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
  το ίδιο και για την εθνική απελευθέρωση. Μόνο η ταξική πάλη μπορεί να νικήσει αυτό τον αγώνα. Μόνο ο ταξικός αγώνας μπορεί να ελευθερώσει ένα έθνος. Γιατί μόνο οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν εθνικά, ενώ οι αστικές τάξεις έιναι αυτές οι οποίες θα μας χωρίσουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συγκρουόμενα συμφέροντά τους. Αυτό κάνουν και στην Κύπρο και για αυτό δεν λύνεται το κυπριακό. Αν πραγματικά θέλουμε να λύσουμε το κυπριακό πρέπει να παλέψουμε και ενάντια στον καπιταλισμό, που δημιουργεί τα συγκρουόμενα συμφέροντα και μπένει εμπόδιο στην εθνική απελευθέρωση, την δημοκρατία, το ανθρώπινο βιωτικό επίπεδο την ειρήνη και την ελευθερία.
  για παραπάνω λεπτομέριες σε παραπέμπω στην μπροσούρα μας. (δεξιά στην αρχική σελίδα του μπλόγκ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Φεβρουαρίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν.   Μαρ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Αρέσει σε %d bloggers: