Καλώς ήρθατε στην γιορτή της νεολαίας και των φοιτητών….

Ιουλίου 7, 2011 at 9:40 μμ 7 Σχόλια

Σήμερα (6/7) ήταν η πρώτη μέρα του φεστιβάλ της ΕΔΟΝ και είχαν συναυλία οι αδελφοί Κατσιμίχα, καλλιτέχνες που μάζεψαν πολύ κόσμο από διάφορες πολιτικές και ιδεολογικές ομάδες.

Πήγαμε κι εμείς να ενημερώσουμε τον κόσμο για το αντιφασιστικό φεστιβάλ που οργανώνουμε στις 14 του Ιούλη.

Ξεκινήσαμε να δίνουμε φυλλάδια σε ένα σημείο του πεζοδρομίου.

Κάποια λεπτά αργότερα κι αφού είχαν περάσει πολλά άτομα της περιφρούρησης και πήραν φυλλάδιο, ήρθαν δύο άτομα της περιφρούρησης, που μάλλον ήταν της επαγρύπνησης γιατί δεν φορούσαν το ενδεδειγμένο βραχιολάκι, και μας είπαν με αποφασιστικότητα

ΕΠ: Ποιοι είστε και τι κάνετε;

Τους εξηγούμε.

Εξηγούμε επίσης ότι στο φεστιβάλ καλέσαμε και την ΕΔΟΝ γιατί θέλουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους κι ότι αυτοί μας είχαν πει ότι δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ γιατί δεν θα  προλάβαιναν αυτή την περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι τους καλέσαμε επίσημα, από την αρχή του Ιούνη, με email, φαξ και από το τηλέφωνο αλλά αυτοί ανταποκρίθηκαν λέγοντας ότι δεν θα συμμετάσχουν. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αυτό που προσφέρουμε σε όλες τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι προβολή, 3λεπτο χαιρετισμό, χώρο στο φεστιβάλ για τα δικά τους υλικά, τις δικές τους ιδέες χωρίς καμία λογοκρισία και χωρίς καμία υποχρέωση από μέρους τους.

Κι αυτό γιατί ο στόχος δεν είναι να μαζέψουμε λεφτά, ούτε να προβληθούμε αλλά να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε ενάντια στον δολοφονικό φασισμό, να οργανωθούμε όλες μαζί οι οργανώσεις καλύτερα προκειμένου να μην αφήσουμε τον φασισμό να εξαπλωθεί στην κοινωνία μας.

Ο διάλογος συνεχίζεται:

ΕΠ: Έρχεστε να μοιράζετε υλικό για άλλη πολιτική εκδήλωση σε πολιτική εκδήλωση;

Αναρωτιέμαι αν κάνουν αυτή την ερώτηση και στις άλλες οργανώσεις που βρίσκονται μέσα στο φεστιβάλ… πολύ πιθανό, πολύ πιθανό ακόμη και να ελέγχουν τι θα μοιραστεί…

Επίσης το υλικό μας δεν ηταν επιθετικό στην δική τους εκδήλωση. Ίσα ίσα κατά τα δικά τους λεγόμενα, συνάδει, αφού αν παλέψουμε ενάντια στον φασισμό θα βάλουμε τις βάσεις για εμπιστοσύνη και βιώσιμη λύση.

Η απάντηση μπορεί να μην ήταν και καλύτερη αλλά η εκφωνήτρια στην αρχή του φεστιβάλ μας επιβεβαίωσε:

ΝΕΕ: Μα αυτό δεν είναι πολιτική εκδήλωση, αυτό είναι γιορτή.

Και πραγματικά η εκφωνήτρια ξεκινά το πρόγραμμα λέγοντας: «Καλώς ορίσατε στην γιορτή της νεολαίας και των φοιτητών….»

Μάλλον δεν φταίμε εμείς που έχουμε αυτή την εντύπωση λοιπόν για το φεστιβάλ..

Ο χαρακτηρισμός όμως από εμάς εξόργισε τον επάγρυπνο.

ΕΠ: Να φύγετε από το πεζοδρόμιο.

Εκμεταλλεύεστε τον κόσμο μας

ΝΕΕ: Όχι δεν τον εκμεταλλευόμαστε. Τον ενημερώνουμε για το τι κάνουμε. Εξάλλου ο κόσμος δεν είναι δικός σας, δεν είναι αντικείμενα ούτε κουκιά να τους μετράτε. Και είμαστε σε δημόσιο χώρο, δεν μπήκαμε μέσα στο φεστιβάλ.

ΕΠ: Να έρθετε άλλη μέρα, όχι σήμερα.

ΝΕΕ: Ερχόμαστε και άλλες μέρες…

ΕΠ: Αυτός ο κόσμος είναι δικός μας. Εμείς έχουμε το 33%. Αν μπορείτε κι εσείς μαζέψετε τόσο κόσμο

ΝΕΕ: Για μας οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα, εμείς θέλουμε τον κόσμο ελεύθερα σκεπτόμενα όντα με κριτική σκέψη.

ΕΠ: Εμείς τους θέλουμε μαντρωμένους και τους μαντρώνουμε.

Αυτή ήταν η συνομιλία μας και μετά απλά έστελναν μέλη της περιφρούρησης για να μας λέει να πάμε πιο μακριά πιο μακριά… όμως δεν τα κατάφεραν να μας διώξουν.

Η στάση αυτή της ΕΔΟΝ είναι πολύ προβληματική, όχι μόνο απέναντί μας αλλά και απέναντι όλων των άλλων προοδευτικών φωνών της κοινωνίας.

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον εχθρό. Μας φέρονται εμάς σαν εχθρούς τους, ενώ χαϊδεύουν τα αφτιά κεντρώων, δεξιών ακόμη και εθνικιστών.

Ενώ θα έπρεπε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε όσες περισσότερες δράσεις γίνεται ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό, που έχουν πλήξει τόσο πολύ το νησί.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την ΕΔΟΝ και ακόμη περισσότερο με τα απλά μέλη της ΕΔΟΝ, την βάση της. Ούτε με το ΑΚΕΛ. Και πιστεύουμε ότι η δράση αυτή της επαγρύπνησης δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία τόσο των ΕΔΟΝιτών όσο και των ΑΚΕΛικών.

Εμείς παλεύουμε και θέλουμε μια αριστερά δυνατή, η οποία να παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, που να μην υποκύπτει και να είναι κάθετα ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό.

Μια αριστερά που να σέβεται και να ζητά την γνώμη του κόσμου, μια δημοκρατική αριστερά τόσο στο εσωτερικό της όσο και στις σχέσεις της με τις άλλες οργανώσεις

Μια αριστερά μπροστά σε κάθε αγώνα, όχι με το να κάνει πέρα όλες τις άλλες αριστερές οργανώσεις, και να τις τραμπουκίζει να φύγουν, ούτε να κάνει αγώνες όταν μπορεί, αλλά όταν χρειάζεται και όσο πιο πολύ χρειάζεται.

Για να μπορέσουμε να παλέψουμε για μια ουσιαστική λύση για το κυπριακό, για να μην ξαναζήσουμε ένα νέο 1974, και να ανατρέψουμε επιτέλους το καπιταλιστικό σύστημα που δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, πόλεμο και αίμα. Για μια πραγματικά δημοκρατική και σοσιαλιστική κοινωνία, κάτω από εργατική διαχείριση και έλεγχο.

Μια τέτοια αριστερά είμαστε σίγουροι πως θέλουν και πολλά μέλη της ΕΔΟΝ, του ΑΚΕΛ, ακόμη και της ΕΔΕΚ. Ας παλέψουμε όλοι μαζί λοιπόν κι ας χτίσουμε αυτή την αριστερά που τόσο έχουμε ανάγκη.

ΑΚ-ΦΦ

 

Advertisements

Entry filed under: Χωρίς κατηγορία.

18ο διεθνές camping – Kεφαλλονιά, 29/7-7/8 – Ανακοίνωση της Νεολαίας Ενάντια στον Ρατσισμό – YRE 14 Ιουλίου 2011: 4o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ-ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

7 Σχόλια Add your own

 • 1. giwtis  |  Ιουλίου 8, 2011 στο 12:11 πμ

  Δεν σου έκανε καμία εντύπωση ότι τόσοι τραγουδιστές, Κατσιμιχαίοι, Νταλάρες κλπ, και μια συζήτηση δεν οργανώθηκε;

 • 2. Marios  |  Ιουλίου 8, 2011 στο 12:16 μμ

  File giwtis, i imimatheia einai xeiroteri tis amatheias. De prota to programma tou festival gia tis sizitiseis stin diethnoupoli kai sto steki ergazomenwn kai meta mporeis na krineis. Gia na men annioumen to stoma mas kai na leme oti theloume.

 • 3. giwtis  |  Ιουλίου 8, 2011 στο 1:58 μμ

  Θα συμφωνήσω μαζί σου. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Πήγαινε μια βόλτα από φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει συζήτηση

 • 4. Marios  |  Ιουλίου 8, 2011 στο 2:23 μμ

  Piga file gioti. Sto arxiko sou sxolio omos, den sigkrines to festival tis EDON me alles organoseis opos aftes pou anaferes alla to ekrines afto katheafto gia to zitima twn sizitisewn. Apantisa analogws. «και μια συζητηση δεν οργανωθηκε;» organothike. I arxi einai to imisi tou pantos.
  Sti diadikasia na sigkrino organoseis den tha mpo giati to theoro askopo kai anousio. Miloume gia diaforetikes sinthikes( politika, koinwnika, oikonomika, politismika kai politistika ). Den theoro oti iparxei metro sigkrisis.

 • 5. asteraki  |  Ιουλίου 9, 2011 στο 8:50 πμ

  το γεγονός ότι υπήρχε λογοκρισία εκτός του φεστιβάλ προϊδεάζει νομίζω για την ποιότητα των συζητήσεων εντός…….

 • 6. Marios  |  Ιουλίου 11, 2011 στο 6:05 μμ

  Ap’on ape3o tou xorou, polla traouthkia 3erei…

 • 7. puk  |  Ιουλίου 18, 2011 στο 12:02 μμ

  παντως το να δώσει κάποιος 20-25 ευρώ για να συζητήσει στην διεθνούπολη δεν ειναι πάρα πολύ; μήπως θα έπρεπε να ξεχωρίζει την συναυλία απο το υπόλοιπο φεστιβάλ, και η συναυλία ας έχει όσο είσοδο θέλει αλλά τα υπόλοιπα να είναι δωρεάν όπως έκαναν κανα δυο φορές οι ΚΝΕιτες στον Βόλο; οπότε ναι όσο θα μας ζητούν 25 ευρω για να μπορούμε να πάμε, τότε θα είμαστε έξω απο αυτό το «χορό»….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk
 • Απεργία 5 εκατομμυρίων για την μέρα της γυναίκας στην Ισπανία! Μαρτίου 13, 2018
  Η 8η Μάρτη φέτος, όπως και πέρσι, κινητοποίησε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην ανισότητα, το σεξισμό και τη βία που δέχονται. Σε μια σειρά χώρες καλέστηκαν πορείες, απεργίες ή στάσεις εργασίας που έδωσαν σε αυτή τη μέρα, που έχει καταντήσει να γιορτάζεται εθιμοτυπικά, έναν αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Στ […]
  puk
 • International Working* Women’s Day 2018 – the Oppression, the rights, the representation, the emancipation. Μαρτίου 8, 2018
  Public discussion, at Meλtemι – centre for the movements the struggles and the arts, Thursday 15/3, at 19.30. *historically this is the true origin of International Women’s Day. The capitalist institutions removed “working” from the title in an attempt to eliminate the context of class struggle and suggest that all women are basically the same. […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,572 hits

visitors around the world

Ιουλίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιον.   Αυγ. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρέσει σε %d bloggers: