14 Ιουλίου 2011: 4o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ-ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Ιουλίου 8, 2011 at 12:06 μμ Σχολιάστε

English text follows

Τον τελευταίο χρόνο εθνικιστές και νεοφασίστες έχουν αποθρασυνθεί.

Με συνθήματα κατά των μεταναστών, όπως αυτά που χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ, «κάθε ξένος εργάτης = ένας έλληνας άνεργος» αλλά και επιθέσεις προς μετανάστες, όσους φαίνονται σαν μετανάστες, τουρκοκύπριους και όσους ελληνοκύπριους τολμήσουν να πουν ότι δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας.

Το ΕΛΑΜ κατέβηκε στις εκλογές με το σύνθημα «να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα». Οι υποψήφιοί τους ήταν πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής, της δολοφονικής συμμορίας της Ελλάδας η οποία έχει στην ηγεσία τους δολοφόνους και έχει στο ιστορικό τους δεκάδες επιθέσεις σε έλληνες και ξένους.

Την ίδια στιγμή, ομοϊδεάτες τους σε πολλά ζητήματα οι εθνικιστές Κίνηση Ελληνικής Αντίστασης, Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και η Κίνηση για την Σωτηρία της Κύπρου, οι οποίοι παρόλο που προσπαθούν να διαχωρίσουν την θέση τους από το ΕΛΑΜ, τελικά με τις θέσεις τους και τις απόψεις τους ενισχύουν και νομιμοποιούν την δράση του ΕΛΑΜ.

Εκμεταλλεύονται την άνοδο της ανεργίας για να στοχοποιήσουν τους μετανάστες λέγοντας ότι μας τρώνε τα λεφτά, χρησιμοποιούν τον φόβο που οι ίδιοι δημιούργησαν για τους μετανάστες και τον φόβο της κοινωνίας για τα ναρκωτικά(!) για να κλείσουν τα οδοφράγματα και τελικά να εδραιώσουν την διχοτόμηση. Ήρωες τους η ΕΟΚΑ Β’ που στο όνομα της Ελλάδας και της Ένωσης έκαναν το πραξικόπημα, θα εδραίωναν μια δικτατορία, και τελικά οδήγησαν στην εισβολή και στον πόλεμο. Με λαϊκισμό και ψέματα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ψυχροπολεμικό: «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι προδότης» ενώ την μεγαλύτερη προδοσία την έκαναν οι ομοϊδεάτες τους το 1974 και είναι διατεθειμένοι να την κάνουν κι αυτοί ετοιμάζοντας με τις θέσεις τους την μόνιμη πλέον διχοτόμηση.

Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας θέλουμε να σπάσουμε με αυτό το φεστιβάλ. Θέλουμε να συγκεντρωθούμε όλες οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό.

Το φεστιβάλ θα γίνει στις 14 του Ιουλίου, μια μέρα πριν την 37η επέτειο του πραξικοπήματος.

Μια μέρα συμβολική για να πούμε όλοι μαζί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Ποτέ ξανά δεν θα αφήσουμε τις δυνάμεις της αντίδρασης να δυναμώσουν και να προκαλέσουν γεγονότα όπως το πραξικόπημα του 1974.

Ποτέ ξανά δεν θα αφήσουμε νεοφασιστικές ομάδες να δυναμώσουν.

Θα μας βρίσκουν κάθε φορά μπροστά τους.

In the last year nationalists and neo-fascists have shown great audacity.

They try to terrorise with anti-immigrant slogans, such as «every foreign worker = a Greek unemployed»* similar to what Hitler was using, but also with attacks on immigrants, or whoever looks like an immigrant, Turkish Cypriots and Greek Cypriots who dare not to agree with their views*.

ELAM run for the parliamentary elections with the slogan «lets make their fear reality». Their candidates were either ex or current members of Golden Dawn, the murderous gang of Greece, whose leadership contains people charged with many attacks and even murder assaults on Greeks and foreigners*.

At the same time, the like-minded nationalist Greek Resistance Movement, Cyprus Anti-Occupation Movement and the Movement for the Salvation of Cyprus who even though they are trying to distance themselves from ELAM with their positions and views, do in reality strengthen and legitimize the action of ELAM.

They take advantage of the rising unemployment to target immigrants by saying that “they waste our money”, they themselves have created a fear of immigrants as well as the notion that immigrants that come through the check points are responsible for drugs within the society, which they use as an excuse for the check points to close and eventually consolidate the division of the island. They regard EOKA B people as heroes, the same people that in the name of Greece and Enosis did the coup, would consolidate a dictatorship, and eventually led the island to the invasion and war. They are trying to create a cold war climate with populism and lies: «Whoever does not agree with us is a traitor» they say. However they don’t recognise the greatest betrayal that their peers did in 1974 and seem willing to do it again by preparing for a permanent division of the island and future bloodshed .

This climate of fear is what we want to change through this festival. We want to gather all the forces fighting against racism, nationalism and fascism together.

The festival will be held on July 14, the day before the 37th anniversary of the coup.

This is a symbolic day for all of us to say FASCISM, NEVER AGAIN.

Never again will we let the forces of reaction to strengthen and lead to events like the coup of 1974.

Never again will we allow neo-fascist groups to strengthen.

They will find us against them.

******************

Συμμετέχουν:
Πλατφόρμα ε/κ και τ/κ εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος»
Κίνηση για Ισότητα Στήριξη και Αντιρατσισμό-ΚΙΣΑ
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λεμεσού
Αδέσποτοι
Αντάρτες
Baraka Kültür Merkezi-Πολιτιστικό Κέντρο Μπάρακα
Υeni Kıbrıs Partisi Gençlik-Νεολαία κόμματος Νέα Κύπρος
Barikat Gazetesi-Εφημερίδα Μπαρικάτ
Kıbrıslı Gençlik Platformu-KGP-Πλατφόρμα Κυπριακής Νεολαίας
Accept LGBT Cyprus
Homofobiye Karşı İnisiyatif- Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ομοφοβία
Σύνδεσμος Κυπροκουρδικής Φιλίας
Συνασπισμός για την Συριακή Επανάσταση στην Κύπρο
Παλαιστινιακή Κοινότητα Κύπρου

Participating:
G/c and t/c teachers’ Platform «United Cyprus»
Action for Equality, Support, Antiracism-KISA
Limasol Antiracist Initiative
Adespotoi
Antartes
Baraka Cultural Centre
Youth of New Cyprus Party
Barikat Newspaper
Cyprus Youth Platform
Accept LGBT Cyprus
Initiative Against Homophobia
Cypriot Kurdish Friendship Association
Coalition for the Syrian Revolution in Cyprus
Palestinian Community in Cyprus

*************
Μουσική και Παραστάσεις απο:
Music and performances by:

LOCO
COCOMIX
CONSTANTINOS
MUZZY
LUCHO & LA MARA
SOL ANAHTARI

2A!
και πολλοί άλλοι!!!!
and many more!!!

Advertisements

Entry filed under: τουρκοκύπριοι, φοιτητές Αγγλία, Ανακοινώσεις Τύπου, Εθνικισμός, Εκστρατείες, Εκδηλώσεις, Κούρδοι, Μαθητές-Φοιτητές, Συρία, Τhe Wall, κινήματα, μετανάστες, LGBT.

Καλώς ήρθατε στην γιορτή της νεολαίας και των φοιτητών…. Χαιρετισμός Nεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό στο 4ο αντιφασιστικό φεστιβάλ 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πίσω από την σύγκρουση Ιουλίου 15, 2018
  του Πατρίκιου Παύλου Παρακολουθώντας τη συζήτηση και τις διάφορες αναρτήσεις αυτών των ημερών, πάνω στο επίκαιρο θέμα της σύγκρουσης του Υπουργού της παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, σχημάτισα την εντύπωση πως πολλοί από όσους εκφράζουν απόψεις, ακόμα και πολίτες που προβληματίζονται και τοποθετούνται καλοπροαίρετα, πα […]
  puk
 • Συνεργατισμός: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου Ιουλίου 7, 2018
  Μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2013, ολοκληρώνεται τώρα. Ένας θεσμός που ήταν δίπλα στον κύπριο εργαζόμενο εδώ και δεκαετίες, διαλύεται. Καταθέτες και δανειολήπτες βρίσκονται πλέον και ολοκληρωτικά στο έλεος των αδίστακτων εμπορικών τραπεζών. του Παναγιώτη Σολωμού και της Αθηνάς Καρυάτη Ο Συνεργατισμός και το συνεργατικό κίνημα, αποτελούσε μοναδικό επίτε […]
  puk
 • Αυστρία: 100.000 διαδηλωτές ενάντια στο νόμο 12ωρης εργασίας Ιουλίου 6, 2018
  Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας (συνεργασία του δεξιού ÖVP του Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού FPÖ) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει την εργάσιμη μέρα στις 12 ώρες και την εργάσιμη εβδομάδα στις 60,  και να επικυρώσει τον σχετικό νόμο στη Βουλή την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Στην Ελλάδα, που το 12ωρο αποτελεί ήδη άτυπη πραγματικότητα […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,737 hits

visitors around the world

Ιουλίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιον.   Αυγ. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρέσει σε %d bloggers: