Χαιρετισμός Nεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό στο 4ο αντιφασιστικό φεστιβάλ 2011

Ιουλίου 19, 2011 at 3:47 μμ Σχολιάστε

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Από το 2008 η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό έχει ξεκινήσει μια παράδοση, την οργάνωση αντιφασιστικών φεστιβάλ μια φορά το χρόνο κοντά στην επέτειο του πραξικοπήματος.
Σε ένα νησί το οποίο έχει πληγεί ίσως και ανεπανόρθωτα από το φασισμό, με το πραξικόπημα που έδωσε λαβή στην εισβολή της Τουρκίας και την διχοτόμηση του νησιού,
οι αντιφασιστικές δράσεις παραμένουν 37 χρόνια μετά, ακόμη επίκαιρες και αναγκαίες.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια αποθράσυνση των φασιστών και των εθνικιστών.
Από τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκε στην Κύπρο η Χρυσή Αυγή, η μεγαλύτερη νεοφασιστική δολοφονική συμμορία της Ελλάδας, έχει επιδοθεί σε μια σειρά επιθέσεις, Τ/κ και μεταναστών κατά το παράδειγμα των ομοϊδεατών της στην Ελλάδα.
Έπειτα, φτιάχνοντας το ΕΛΑΜ συνέχισαν το έργο τους:
Σε 6 μέρες θα κλείσει 1 χρόνο η επίθεση στο Νιγηριανό φοιτητή, στις 20 Ιουλίου 2010, που παραλίγο να τον σκοτώσουν αν δεν υπήρχε η επέμβαση των ελληνοκύπριων που μένουν στη γειτονιά. Κανείς μας δεν θα ξεχάσει το μαχαίρωμα του Τ/κ μουσικού Σερντούντς, στις 5 Νοεμβρίου του 2010 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ rainbow στη Λάρνακα αμέσως μετά που διέλυσαν τις εγκαταστάσεις του φεστιβάλ και επιτέθηκαν ακόμη και σε μικρά παιδιά.
Κι αργότερα τον Νοέμβρη του 2010 την επίθεση σε όποιον έμοιαζε με μετανάστη έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ.
Την επίθεση το Μάρτη του 2011 στον κύρ Μιχάλη τον λαχειοπώλη της Λήδρας ο οποίος τόλμησε να διαφωνήσει με τις ιδέες τους. Ιδεολογικοί τους συμμαχοι η ΚΕΑ, η Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου και άλλοι που δίνουν τα «επιχειρήματα» για τη νομιμοποίηση στη συνείδηση της κοινωνίας την οποία εκμεταλλεύεται το ΕΛΑΜ για τις επιθέσεις τους. Δεν φοβούμαστε να τους ονομάσουμε, δεν θεωρούμε ότι το να τους ονομάζουμε ως «ξέρετε ποιοι», «γνωστοί άγνωστοι» βοηθά την κατάσταση.

Και οι δύο χώροι είναι για μας εξίσου επικίνδυνοι. Και οι δύο εκμεταλλεύονται τον φόβο, την οργή, τον πόνο των ανθρώπων για να διαδώσουν το μίσος τους και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε πολιτικά.
Όλο αυτό το χρόνο, όπου η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει δείξει και στην κυπριακή πραγματική οικονομία τα δόντια της, εθνικιστές και φασίστες εκμεταλλεύονται την ανεργία για να στοχοποιήσουν τους μετανάστες. Εκμεταλλεύονται το άλυτο κυπριακό πρόβλημα για να αναπτύξουν τον εθνικισμό. Φτάνουν ακόμη και να μιλούν για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, καλύτερη φύλαξή τους για ναμην περνουν μεταναστες και ναρκωτικά, στην ουσία διχοτόμηση στην πράξη!
Μιλούν για δημοκρατία μέχρι το σημείο που να μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δημοκρατία για να ανελιχθούν σε πόστα εξουσίας. Έπειτα αυτό που θέλουν να εγκαθιδρύσουν είναι δικτατορίες όπου κυριαρχεί ο φόβος: θέλουν να κάνουν, σύμφωνα με το σύνθημα που χρησιμοποίησε το ΕΛΑΜ στις εκλογές: «τον φόβο μας πραγματικότητα».
Αυτοί που μας μιλούν για αξίες, όσια και ιερά, δεν σέβονται τελικά τίποτα, και εκμεταλλεύονται ακόμη και τον πόνο και την οργή του κόσμου, που αυτές τις μέρες βιώσαμε λόγω του άδικου χαμού των 13 ατόμων, λόγω της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης. Θα θέλαμε να σταθούμε λίγο σε αυτό.
Ο θάνατος των 13ων λόγω της εγκληματικής αμέλειας είναι κάτι το εξωφρενικό.
Μας έχει εξοργίσει και θέλουμε κι εμείς να τιμωρηθούν παραδειγματικά ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται.
Ο κόσμος δικαιολογημένα κατεβαίνει στους δρόμους και είμαστε μαζί τους.
Εξοργιζόμαστε όμως και με την εκμετάλλευση που τυχαίνει αυτό το κίνημα απο εθνικιστικές και νεοφασιστικές ομάδες όπως οι εμπροσθοφύλακες, η Σπίθα και το ΕΛΑΜ που κάτω από το όνομα του «ανένταχτου», του «ακομμάτιστου» έχουν αυτοχρηστεί ως ηγέτες του κινήματος.
Βρήκαν αφορμή και εκμεταλλεύονται την οργή και τον πόνο του κόσμου για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και ατζέντες. Ανάμεσα σε κατηγορώ για τα σφάλματα και τις εγκληματικές παραλείψεις που έγιναν, αναμειγνύουν την εκ περιτροπής προεδρία, το μεταναστευτικό τους τουρκοκύπριους τη μαμα΄πατρίδα.
Έτσι έκανε και ο Χιτλερ. Εκμεταλλευομενος την θλίψη και την οργή του κόσμου μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κατάφερε να βγει ηγέτης των ευάλωτων μαζών, και στο όνομα της μεγάλης Γερμανίας και της αρίας φυλής τελικά οδήγησε την ανθρωπότητα στον όλεθρο του 2ου παγκόσμιου πολέμου.
Αυτό συμβαίνει όμως όταν η παραδοσιακή αριστερά σε έναν τόπο, η οποία παραδοσιακά  έχει ως στόχο την υπεράσπιση των εργαζόμενων τελικά επιλέγει να διαχειριστεί το σύστημα και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Όταν η αριστερά είναι διατεθειμένη να αφήσει στο πλάι τους στόχους της στο όνομα της «εθνικής συναίνεσης» και τελικά παίρνει πάνω της την αποτυχία της λύσης του κυπριακού, μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους αλλά επιδοτήσεις για το κεφάλαιο, και τελικά στην στρεβλή και δολοφονική λειτουργία του καπιταλιστικού κράτους.  Γιατί τα ατυχήματα στον στρατό δεν είναι φαινόμενο 3 χρόνων.  Ο στρατός είναι ένα κομμάτι του καπιταλισμού που βλέπει τους ανθρώπους σαν αναλώσιμα υλικά, πολεμοφόδια. Αυτά φορτώνεται τώρα η αριστερά, η οποία έχει πέσει στην παγίδα του συστήματος.
έτσι το κενό που δημιουργεί η αριστερά έρχεται να το  καλύψει η αντίδραση.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλαμε να ακυρω΄σουμε το φεστιβάλ.
Γιατί χρειάζεται να πούμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στον εθνικισμό, στο ρατσισμό που καλλιεργείται.
Είμαστε εδώ δυνάμεις που δραστηριοποιούμαστε ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό, τον εθνικισμό αλλά και το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά αυτές τις ιδεολογίες.
Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα επιχειρήματα των φασιστών: δεν φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία – μόνο μαζί κύπριοι και ξένοι μπορούμε να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή
Θέλουμε ειρήνη και ένα ενωμένο νησί και ξέρουμε ότι μόνο μαζί τ/κ και ε/κ μπορούν να το πετύχουν αυτό.
Όλοι αυτοί που φωνάζουν ότι θέλουν μια βιώσιμη λύση αλλά δεν την βλέπουν αυτή να συμβαίνει με συμβιβασμούς είναι γιατί δεν θα την αφήσουν να γίνει βιώσιμη, δεν θα την αφήσουν να επιβιώσει. Όμως εμείς μέσα από τους κοινούς αγώνες μας και τις κοινές δράσεις μας βλέπουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε μαζί, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε έχουμε πολλά που μας ενώνουν.
Για όλους αυτούς που θέλουν να μας χωρίσουν σε μετανάστες και κύπριους ή στην περίπτωση των φασιστών-έλληνες, σε τούρκους και έλληνες και στην συνέχεια σίγουρα σε ομοφυλόφιλους και κανονικούς, σε ανάπηρους και ικανούς εμείς θέλουμε να τους πούμε πως δεν θα τους αφήσουμε. Θα μας βρουν μπροστά τους.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Advertisements

Entry filed under: ρατσισμός, τουρκοκύπριοι, Εθνικισμός, Εκστρατείες, Εκδηλώσεις, κυπριακό, μετανάστες, LGBT.

14 Ιουλίου 2011: 4o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ-ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Απάντηση της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό στο σχόλιο του “Μπυρή”, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» το Σάββατο 16/7.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk
 • Απεργία 5 εκατομμυρίων για την μέρα της γυναίκας στην Ισπανία! Μαρτίου 13, 2018
  Η 8η Μάρτη φέτος, όπως και πέρσι, κινητοποίησε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην ανισότητα, το σεξισμό και τη βία που δέχονται. Σε μια σειρά χώρες καλέστηκαν πορείες, απεργίες ή στάσεις εργασίας που έδωσαν σε αυτή τη μέρα, που έχει καταντήσει να γιορτάζεται εθιμοτυπικά, έναν αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα. Στ […]
  puk
 • International Working* Women’s Day 2018 – the Oppression, the rights, the representation, the emancipation. Μαρτίου 8, 2018
  Public discussion, at Meλtemι – centre for the movements the struggles and the arts, Thursday 15/3, at 19.30. *historically this is the true origin of International Women’s Day. The capitalist institutions removed “working” from the title in an attempt to eliminate the context of class struggle and suggest that all women are basically the same. […] […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,572 hits

visitors around the world

Ιουλίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιον.   Αυγ. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρέσει σε %d bloggers: