Η έκρηξη στο Μαρί: οι αφυπνισμένοι, η ακροδεξιά, τα ΜΜΕ και η Αριστερα

Σεπτεμβρίου 21, 2011 at 4:41 μμ 13 Σχόλια

Το πόρισμα για την έκρηξη στο Μαρί είναι σε απόσταση αναπνοής. Από τις 11 του Ιούλη μέχρι σήμερα ζήσαμε πολλά: μια μεγάλη καταστροφή με 13 θανάτους και πολλούς τραυματίες, ένα κίνημα πολιτών  στο έλεος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και των λοιπών αντιχριστοφικών. Τα ΜΜΕ στο ρόλο του οργανωτή του κινήματος και καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και διάθεσης, δημιουργώντας μια νέα περιρρέουσα ατμόσφαιρα με την αριστερά να διαχειρίζεται το σύστημα. Φάνηκαν οι ευθύνες των μηχανισμών, η ανάγκη για τον έλεγχο τους και η αδυναμία της αριστεράς να το κάνει.

Ποιες οι ευθύνες και ποια τα συμπεράσματα για το μέλλον;

Η διαχείριση του συστήματος δεν είναι αρκετή! Χρειάζεται αλλαγή!

ελάτε να συζητήσουμε!

H Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση, την Παρασκευή 23/09, στις 6 το απόγευμα,

στο κτιριο Γαλαξίας (στη Μακαρίου opp City Plaza), διαμέρισμα 407

για περισσότερες πληροφορίες τηλ 99190164

Advertisements

Entry filed under: Εθνικισμός, Εκστρατείες, Εκδηλώσεις, κινήματα.

15 Σεπτεμβριου 1935: Ο Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα και χαρακτηρίζει τους Εβραίους «υπανθρώπους» Το φυσικό αέριο θα φέρει ευημερία ή δυστυχία; Μόνη λύση για τους Κύπριους εργαζόμενους η διεθνιστική πάλη

13 Σχόλια Add your own

 • 1. Αντικαθεστωτικός  |  Σεπτεμβρίου 21, 2011 στο 7:17 μμ

  Ωραία εκδήλωση. Να έρθουμε να συζητήσουμε για ένα κίνημα πολιτών, στο έλεος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και των λοιπών αντιχριστοφικών. Και ρωτώ: Γιατί δεν ακολουθείτε το δρόμο των υπόλοιπων ακελικών; Τι σημαίνει «Νεολαία ενάντια στον εθνικισμό», που δεν κατανοεί τι θα πει, εθνικισμός, ένας ηγέτης-δολοφόνος και ένα κίνημα πολιτών, αυτόνομο και αυθόρμητο;
  Όταν καταλάβετε τι θα πει αριστερά και σύστημα, τότε θα μπορέσετε να κάνετε αγώνα ενάντια στον εθνικισμό. Όταν παλέψετε ενάντια στον τούρκικο εθνικισμό, όσο βρίζετε τον ελληνικό, τότε να προσπαθήσετε να κάνετε πολιτική.
  Αντί να βγείτε στο δρόμο, να αποτελέσετε κι εσείς μέρος των «αντιχριστοφικών» κάθεστε στο πληκτρολόγιο και βλέπετε φαντάσματα.
  Το σύστημα πρέπει και θα ανατραπεί. Λογικά θα σας πάρει μαζί του, αφού αποτελείτε μέρος του. Όλους, μαζί με την αστική ακροδεξιά, την καπιταλιστική αριστερά και τους επαγγελματίες αντεθνικιστές.
  Όταν ένα κράτος δολοφονεί, ανατρέπεται. Κι αν δεν κατανοήσετε ότι το πρόβλημα είναι, αυτή τη στιγμή, ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, δεν θα καταφέρετε ποτέ να αρθρώσετε αντίσταση ενάντια σε οποιονδήποτε εθνικισμό.
  Ξυπνάτε! Ή μπείτε στο ΑΚΕΛ, ή διαλέξετε το δρόμο του λαού!
  Και ένα τελευταίο: Η αριστερά ελέγχει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Γι’ αυτό είμαστε εδώ που είμαστε.
  Κάτω το κράτος! Προεδρικό που καίγεται πατρίδα που ανθίζει…

 • 2. puk  |  Σεπτεμβρίου 23, 2011 στο 9:09 πμ

  δηλαδή για σένα εθνικισμός είναι ο Χριστόφιας;
  το κίνημα ειναι αυθόρμητο αλλά καλέιται απο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα τα μμε όλες τις ακροδεξιές και εθνικιστικές οργανώσεις και είναι αυθόρμητο;
  εσύ δηλαδή ξέρεις τι είναι αριστερά; γιατί δεν μας λές τότε; ή αριστερά ειναι να ακολουθείς και να υποτάσσεσαι στην ελληνική σημαία τον ελληνικό ύμνο, τις εθνικιστικες ιαχές κάποιων αυτοχρισμένων οργανωτών οι οποίόι κι όλας αυτο ονομάζονται αφυπνισμένοι- καθαρή προσβολή για όλο τον άλλο πληθυσμό, και τελικά θέλουν να υποβιβάσουν την νοημοσύνη μας;
  αν γίνουμε αντιχριστοφικοί θα λυθούν τα προβλήματά μας; ο στρατός θα λειτουργεί, κανείς δεν θα τρώει τα λεφτά του δημοσίου, κανείς δεν θα διαπλέκεται; θα εξαλυφτεί η ανεργία και θα είμαστε όλοι πάμπλουτοι;
  αν πέσει ο χριστόφιας θα πέσει το σύστημα;;!! καλά θα μας τρελάνεις;;; ποιο είναι το σύστημα!!! σε ποιο πλανήτη ζείς!!
  το σύστημα για μας είναι το καπιταλιστικό σύστημα και θέλει σύσωμο να φύγει ο χριστόφιας. βέβαια τον θέλει να είναι και πάνω γιατί θέλει να πάρει αυτός την ευθύνει για τα συστημικά λάθη. που μωρε η αριστερά ελεγχει όλους τους κρατικούς μηχανισμόυς; σε ποια διάσταση ζείς;

  δεν έχεις δικαίωμα να μας πεις ούτε πώς θα διαδηλώσουμε ούτε πότε ούτε που. ξύπνα εσύ! που σε έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που το μόνο που μας γράφεις έιναι ακατανόητη σύχγιση φασιστο-αναρχο-ιδεολογιων!

  και τέλος την προηγούμενη φορά που το προεδρικό κάικε δεν είδαμε καμία πατρίδα να ανδίζει ήταν το 1974. σου θυμίζει κάτι;. είδαμε πόλεμο προσφυγια αγνωούμενους και τελικά αυτούς που έβαλαν φωτιά το προεδρικό να μην πολεμούν κάν! και να προδίδουν τους συμπατριώτες τους και την πατρίδα τους. αυτό τον πατριοτισμό εκπροσωπείς;

 • 3. Αντικαθεστωτικός  |  Σεπτεμβρίου 23, 2011 στο 10:19 πμ

  Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο Χριστόφιας δεν είναι μέρος του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι κομμουνιστής ε; Φαίνεται, άλλωστε. Από την προόδο του δημοσίου, από τις απολύσεις στο ακελικό κανάλι κ.λ.π.
  Αριστερά θα έπρεπε να ήταν μια οδός με πατρίδα, με σημαία, με αμφισβήτηση προς την εξουσία και πολλά άλλα. Δυστυχώς όμως η προδοσία είναι στο αίμα του Χριστόφια, και στο δικό σας απ’ ότι φαίνεται.
  Το πως θα διαδηλώσετε, είναι άλλη κουβέντα. Όταν υποθάλπεις τον τούρκικο εθνικισμό, τότε είσαι μέρος του συστήματος, του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης. Το ότι όλα τα κόμματα και οι εθνικιστικές οργανώσεις, καλούν για διαδήλωση στο προεδρικό δεν θα έπρεπε να σας προκαλεί περιέργεια, είναι απολύτως λογικό.
  Ο πρόεδρός σας, είναι έτοιμος να διαλύσει το λαό μας κι εσείς το βιολί σας. Βλέπετε παντού ΕΟΚΑ Β’ και πραξικοπήματα. ΕΛΕΟΣ.
  Να καεί το μπουρδέλο, μπας και δούμε άσπρη μέρα. Η εξουσία πάντα θα είναι ενάντια στο λαό, είτε αριστερή, είτε δεξιά, είτε ακροδεξιά. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας.
  Αντιχριστοφικοί δεν θα γίνετε γιατί πολύ λογικά έχετε βγει απ’ τα περίφημα φυτώρια της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ. Τα «Νεολαία Ενάντια στον εθνικισμό», τα «ΚΙΣΑ» και οι άλλοι τίτλοι είναι λόγια βαριά.
  Πάρτε τη θέση του λαού κι όχι της εξουσίας. Η αστική ακροδεξιά θα διαλυθεί, όταν διαλυθεί και το ΑΚΕΛ και όλα τα κόμματα.
  ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ….

 • 4. puk  |  Σεπτεμβρίου 24, 2011 στο 8:58 πμ

  ναι έχεις δίκιο ήταν λάθος διατύπωση. η αστική τάξη θέλει τον Χριστόφια να φύγει. ή μάλλον το μεγαλύτερο κομμάτι της. γιατί υπάρχει και ένα που τον στηρίζει.
  δεν είπε κανένας ότι ειναι κομμουνιστής. αν διαβάσεις τα άλλα κείμενα που έχουμε βγάλει αφού μας ξέρεις τόσο καλά θα έβλεπες την κριτική που του κάνουμε. και για τις περικοπές και για το εθνικό και για όλα. και για το ακελικό κανάλι (απλά δες τα δύο τελευταία τρια ποστ μας)
  αριστερά και πατρίδα ειναι κάτι που μόνο ο Στάλιν και ο Χόντζας έχουν υποστηρίξει. και που κατέληξαν; γκούλακ και καταπίεση. αυτά υποστηρίζεις;
  και χούντα δεν ειναι μόνο κρατική. χούντα ειναι και αυτό που κάνεις να θέλεις να μας επιβάλεις πώς και τί θα διαδηλώσουμε.
  πήγαμε στο προεδρικό πολλές φορές. φύγαμε όμως αιδιασμένοι με το πώς εκμεταλεύονταν οι οργανωτές τον πόνο των συγγενών και την οργή του κόσμου. ούτε όσιο ούτε ιερό για τους νεκρούς. πλήρη καπίλευση.
  δεν υποθάλπουμε κανένα τούρκικο εθνικισμό. είμαστε ενάντια σε κάθε εθνικισμό, είμαστε διεθνιστές. κι αν καταλαβαίνεις μονο με συνθήματα:
  η εθνική συνείδηση ειναι μια παγίδα οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα.
  δεν είμασταν ποτέ στην εδόν και στο ακέλ και δεν είναι δικός μας ο πρόεδρος. αν τα έχεις μαζί τους είσαι σε λάθος μπλόγκ

  είμαστε με τον λαό, και τον θέλουμε κριτικά σκεπτόμενο όχι πρόβατα σε όποιον του λέει να ξυπνήσει.
  η αριστερά δεν είναι πατρίδες και σημαίες, είναι με ποιου το μέρος είσαι. ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
  και εμείς επιλέξαμε τους εργάτες, τους εργαζόμενους, την νεολαία. ο εθνικισμός και η πατρίδα εξυπηρετούν μόνο το κεφάλαιο. οπότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε την ανάλυσή σας.
  ή μήπως ο λαός για σάς είναι κάτι άλλο; αυτό μάλλον πρέπει να το πείτε σε αυτούς που σας ακολουθούν.
  εμείς είμαστε καθαροί. ότι κάνουμε και για ότι καλούμε το επιχειρηματολογούμε, δεν χρησιμοποιούμε λαικίστικα συνθηματάκια, και λέξεις συναισθηματικά φορτισμένες.
  ακου εκεί προδότες. ως προς τί; ποιον προδίδουμε;

  αν θές να συνεχίσουμε την κουβέντα με επιχειρήματα, σε ακούμε. αλλιώς το πληκτρολόγιό σου και σε άλλο μπλόγκ.

 • 5. Αντικαθεστωτικός  |  Σεπτεμβρίου 24, 2011 στο 11:39 πμ

  Πολύ λογικά και με επιχειρήματα το «αριστερά και πατρίδα», το ακολούθησε, εκτός από τους φασίστες Στάλιν και Χότζα, και ο Άρης Βελουχιώτης, ο Μανόλης Γλέζος, όλοι εκείνοι οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και αν θέλετε διεθνιστικά, το ακολούθησε και ο Γκεβάρα.
  Για να είναι κανείς διεθνιστής πρέπει να αναγνωρίζει την ύπαρξη εθνών. Εσείς δεν είστε διεθνιστές. Εξυπηρετείτε το κεφάλαιο, που δεν θέλει λαούς με εθνική συνείδηση. Με άλλο σύνθημα απαντώ: Οι εθνικές θυσίες τους είναι μια παγίδα τα αφεντικά δεν έχουνε πατρίδα.
  Δυστυχώς, για εσάς, ο εργάτης έχει πατρίδα και είναι διεθνιστής. Μόνο έτσι πάμε μπροστά. Αν δεν κατανοήσουμε πως τα έθνη δεν είναι οι εξουσίες, αλλά οι λαοί, το πολύ πολύ να συνεχίσουμε να έχουμε ιστοσελίδες και να πηγαίνουμε σε κάμπινγκ. Και θα αφήσουμε να αλώνει τους δρόμους το ΕΛΑΜ.
  Λοιπόν, με τι επιχειρήματα η πατρίδα εξυπηρετεί το κεφάλαιο; Και με τι άλλα επιχειρήματα αντιτίθεστε στην παγκοσμιοποίηση; Γιατί δεν το βλέπω.
  Αν θέλουμε να αποκτήσουμε αληθινή κοινωνική χειραφέτηση δεν μπορούμε να είμαστε σκλάβοι των ιμπεριαλιστών και των εδώ συνεργατών τους. Η εθνική ολοκλήρωση θα φέρει και την κοινωνική απελευθέρωση, όσο κι αν θέλετε να ζείτε σ’ έναν κόσμο, δικό σας ΑΚΕΛΙΚΑ πλασμένο.
  Η εξουσία, θέλει λαούς χωρίς συνειδήσεις, εθνικές, ταξικές και ότι άλλο. Θέλει λαούς να βλέπουν φαντάσματα, να φοβούνται ακροδεξιούς και εοκαβητατζήδες και να θεωρούν αριστερά το ΑΚΕΛ.
  Τον νου σας. Έχουμε πόλεμο. Με όλους.
  «Ο πατριωτισμός του λαού δεν είναι ιδέα, αλλά γεγονός» Μ. Μπακούνιν.
  Γι’ αυτό σας παρακαλώ, σκοτώστε τον ακελικό που έχετε μέσα σας. Ο λαός ξυπνάει σιγά σιγά. ΟΡΓΗ.

 • 6. puk  |  Σεπτεμβρίου 25, 2011 στο 3:35 μμ

  βέβαια γιατί αν συνεργαστούμε με τους ΕΛΑΜίτες τότε όλα θα γίνουν καλύτερα.
  για πές μας: και πώς θα επέλθει η εθνική απελευθέρωση αν πέσει ο Χριστόφιας; πώς έφεραν εθνική απελευθέρωση όλοι οι άλλοι;
  και πώς θα επιτευχθεί με το να πηγαίνουμε στους αγανακτισμένους;
  πείσε μας. γιατί μέχρι στιγμής δεν μας έχεις πείσει. το μόνο που μας λές ειναι ότι είμαστε ΑΚΕΛικοί. πές μας λοιπόν περίμενουμε.

  πιπέρι στο στόμα σου, αν ζούσαν ο Άρης Βελουχιώτης και ο Τσε Γκεβάρα σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν μαζί σου στο προεδρικό δίπλα δίπλα με τους φασίστες και με τους δεξιούς. το ίδιο και ο Γλέζος! ντροπή!

  όσον αφορά για την παγκοσμιοποίηση, την ταξική ανάλυση μην την κάνεις όπου σε βολεύει. αντε εμπρός κάνε την και για την παγκοσμιοποίηση. ποιος φταίει για την παγκοσμιοιποίηση ως έχει σήμερα; το κεφάλαιο. άρα ενάντια σε ποια παγκοσμιοποίηση πρέπει να πάμε; μπραβο. το βρίκες: την καπιταλιστική παγκοσμίοποίση του κεφαλαίου! μπορεί να ζήσει μια χώρα, ειδικά σαν την Κύπρο μέσα στα στενά εθνικά της σύνορα; ή μήπως πρέπει να συνεργαστεί με τους λαούς της περιοχής; απο που θα πάρει η Κύπρος υπολογιστές μέσα απο τους οποίους εσύ μια χαρά γράφεις στο μπλόγκ μας; θα τους κατασκευάσει; να γελάσω τώρα δυνατά;

  ου ου! ή ξέχασα! θα συνεργαστεί με τους αστούς που απο την καλή τους την ψυχή δεν θα της κάνουν εμπάρκο αφού θα είναι ανεξάρτητη και θα της δώσουν ότι θέλει!
  ή ά!!!! το βρίκα!!! η ελλαδάρα, μητέρα πατρίδα θα τα φτιάξει!! γιατί η οικονομία της είναι τέτοια που μπορεί να αντέξει όλη την βαριά βιομηχανία της γερμανίας!!
  ή, μα τί λέω! θα μαζεύουμε όλοι μεταλικά κομματάκια απο όπου βρούμε, θα φτιάξουμε υψικάμινους και θα παράγουμε ατσάλι όπως έκανε ο Μάο! μπράβο!

  λοιπον περιμένουμε απάντηση – πές μας με επιχειρήματα αν έχεις- γιατί πρέπει να πάμε με τους «αφυπνισμένους» και γιατί να πέσει ο Χριστόφιας; πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή μας; α και πάνω απο όλα πως αυτό θα οδηγήσει στην απελευθέρωσή μας;

  και άσε τους νεκρούς γιατί όσο τους μελετάς (κλασικούς και μή) τρίζουν τα κόκκαλά τους…

 • 7. Αντικαθεστωτικός  |  Σεπτεμβρίου 25, 2011 στο 5:08 μμ

  Στους αγανακτισμένους δεν είπα να πηγαίνετε, πολύ λογικά δεν σας αφήνουν τα στενά σας εγκεφαλικά όρια.
  Δεν είπα ποτέ να συνεργαστούμε με τους ΕΛΑΜίτες, αφού αν ο λαός ακολουθούσε την πάλη ενάντια στην εξουσία, δεν θα είχαν λόγο οι ακροδεξιοί στο κίνημα ενάντια στον Χριστόφια.
  Το αν ζούσαν ο Άρης κι ο Γκεβάρα, δεν ξέρουμε αν θα ήταν στο προεδρικό. Λογικά ο ένας θα πολεμούσε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας κι ο άλλος για αυτήν της Αργεντινής.
  Για την παγκοσμιοποίηση δεν θα πω κάτι, λογικά είστε κι εσείς παιδιά του Ομπάμα, όπως τον Χριστόφια. Για να πέσει η κάθε εξουσία, ακροδεξιά, δεξιά, αριστερή κ.λ.π. πρέπει να πέσει ο πρώτος…από το λαό.

  Για τα εθνικά σύνορα της Κύπρου δεν θα μιλούσα αλλά αφού το θέλετε…η μόνη λύση για τον κυπριακό λαό είναι η απελευθέρωση από τον τουρκικό ιμπεριαλισμό, η αυτοδιάθεση και η Ένωση με την Ελλάδα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να διαλύσουμε τα καπιταλιστικά όνειρα μερικών, μόνο έτσι θα αποκτήσουμε λευτεριά, εθνική και κοινωνική.

  Οι νεκροί φωνάζουν απ’ τους τάφους.
  Ένωσις τζι ας γίνει το γαίμαν μας αυλάτζιν…

 • 8. puk  |  Οκτώβριος 2, 2011 στο 2:03 μμ

  οι νεκροι φωνάζουν απο τους τάφους:
  όχι άλλο κάρβουνο!
  αφήστε μας εν ειρήνη!
  μην καπηλεύεστε άλλο τα ονόματά μας και τις θυσίες μας!
  θέλουμε απλά να πνάσουμε!
  τους ακούτε;

  αν θέλετε να γίνει το αίμα σας αυλάκι ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. όμως αν τα σχέδιά σας είναι να αιματοκυλίσετε όλο το λαό, που αρκετά τον βρωμίσατε με το να τον βάζετε στο στόμα σας, όπως κάνατε το ’74, τότε θα μας βρείτε μπροστά σας.
  αντε μπρός.

 • 9. Αντικαθεστωτικός  |  Οκτώβριος 3, 2011 στο 6:31 πμ

  Θα σας βρούμε μπροστά μας; Δεν νομίζω…
  Μάλλον μπροστά στα πληκτρολόγια θα παραμείνετε. Κι αν θεωρείτε πως η «ειρήνη» κερδίζεται με διπλωματίες και σχέδια ανάν, κοιμάστε βαθιά.
  Το ’74 δεν ήμουν ζωντανός, μάλλον ούτε καν στη σκέψη της μάνας μου, αλλά αν γουστάρεις την ακελική φρασεολογία…συνέχισε.
  Αφού, όπως φαίνεται, δεν απέχετε και πολύ από την καπιταλιστική αριστερά της παγκοσμιοποίησης.
  Δεν καπηλευόμαστε νεκρούς. Όσοι νεκροί, μόνο για λευτεριά έπεσαν. Ούτε για επαναπροσεγγίσεις, ούτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων (που είναι απομωνομένοι), ούτε για να πάρει το ΑΚΕΛ την εξουσία και να αλωνίζετε εσείς, δήθεν ως νεολαία ενάντια στον εθνικισμό.
  Επειδή το κουράσαμε πάρτε θέση υπέρ του λαού, κι όχι της εξουσίας. Επαγγελματίες αντιρατσιστές είδαμε πολλούς και μέσα στα κόμματα, και μέσα στο σύστημα. Έλεος. Σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα. Μιλάμε για αθώους νεκρούς.
  Κι ένα σύνθημα του προεδρικού ταιριάζει και σ’ εσάς:
  «Φανταστείτε να ήταν τα παιδιά σας»!
  Ένωσις τζι ας γίνει το γαίμαν ΣΑΣ αυλάτζιν…

 • 10. puk  |  Οκτώβριος 3, 2011 στο 8:24 πμ

  ουφ φίλε μου μας έχεις πρίξει.
  είσαι σε λάθος μπλόγκ. εμείς δεν ειμαστε ακελικοί. ούτε στηρίξαμε το σχέδιο ανάν, ούτε είμαστε υπέρ της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
  όσο και να θέλεις να παρερμηνεύσεις αυτά που γράφουμε ευτυχώς αυτοί που μας διαβάζουν έχουν νου και δεν θα παρασυρθούν.
  όμως επιτέλους. σε λάθος μπλόγκ είσαι.
  και επειδή δεν ήσουν γεννημένος το ’74 σημαίνει ότι δεν αναπαράγεις την ιδεολογία των πραξικοπηματιών;
  και επειδή το είπε το ακελ αυτό για αυτούς έξω απο το προεδρικό σημαίνει ότι δεν ισχύει;
  αφού τα συνθήματα που βάζεις ειναι της ίδιας ιδεολογιας.
  εσύ βλέπεις φαντασματα ακελικούς παντού! βγάλε τις παροπίδες και πάρε εσύ την θέση του λαού γιατί η ιδεολογία σου μόνο το κεφάλαιο εξυπηρετεί εδώ και χρόνια. η ένωση ήταν πάντα η ιδεολογία του κεφαλαίου. αν ο λαός πειστηκε ότι θα έχει καλύτερη ζωή και το ακολούθησε δεν σημαίνει ότι τελικά θα είχε καλύτερη τύχη. και τον Χίτλερ τον ακολουθούσαν τα πλήθη και πού κατέληξε η ανθρωπότητα;
  και επίτέλους αν θα ενωθούμε με την ελλάδα, με τι θα ενωθούμε; με τη διαφθορά, με τα χρέη; αυτό θέλεις για την κύπρο; ωραίος πατριωτισμός.
  επειδή φανταζόμαστε ότι θα ειναι τα παιδιά μας και ότι θα μας προδώσετε άλλη μια φορά, που αντί να πολεμίσετε όλοι εσείς οι ενωτικοί τους τούρκους στην εισβολή σκοτώνατε αριστερούς και τουρκοκύπριους! ντροπή ξάνά που καπιλέυεστε τους νεκρούς!
  έξω ο εθνικισμός απο την κύπρο!
  έξω οι φασίστες!
  και να μην ξεχνάς τα κονσερβοκούτια!

 • 11. ardinthess  |  Οκτώβριος 5, 2011 στο 4:44 μμ

  Επειδή η συζήτηση τείνει να γίνει τύπου «Ακελικού Κους κους», ένα μόνο τελευταίο.
  Στην εισβολή δεν ζούσα. Ούτε κι εσείς φαντάζομαι. Ά ξέχασα, οι προγόνοι σας σπουδάζαν στη Σοβιετική Ένωση, πολεμώντας το κεφάλαιο.
  Η Ένωση ιδεολογία του κεφαλαίου ε; Όντως, ο λαός, το 95,7% του υπέρ της Ένωσης εξυπηρετούσε μόνο το κεφάλαιο. Τίποτα άλλο.
  Δεν μιλάμε για ένωση κρατών βεβαίως. Βγάλτε το απ’ το νου σας.
  Ένωση ενός λαού με κοινό αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση που υπηρετείτε.
  Άντε πίσω στις τρύπες σας, τσιράκια του ΑΚΕΛ και των Αμερικανών.
  Τα κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν ακόμα, προδότες θα σας θάψουμε βαθιά μέσα στο χώμα.
  Ένωσις τζι ας γίνει το γαίμαν ΣΑΣ αυλάτζιν!

 • 12. Αντικαθεστωτικός  |  Οκτώβριος 5, 2011 στο 4:46 μμ

  Επειδή η συζήτηση τείνει να γίνει τύπου “Ακελικού Κους κους”, ένα μόνο τελευταίο.
  Στην εισβολή δεν ζούσα. Ούτε κι εσείς φαντάζομαι. Ά ξέχασα, οι προγόνοι σας σπουδάζαν στη Σοβιετική Ένωση, πολεμώντας το κεφάλαιο.
  Η Ένωση ιδεολογία του κεφαλαίου ε; Όντως, ο λαός, το 95,7% του υπέρ της Ένωσης εξυπηρετούσε μόνο το κεφάλαιο. Τίποτα άλλο.
  Δεν μιλάμε για ένωση κρατών βεβαίως. Βγάλτε το απ’ το νου σας.
  Ένωση ενός λαού με κοινό αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση που υπηρετείτε.
  Άντε πίσω στις τρύπες σας, τσιράκια του ΑΚΕΛ και των Αμερικανών.
  Τα κονσερβοκούτια δεν σκούριασαν ακόμα, προδότες θα σας θάψουμε βαθιά μέσα στο χώμα.
  Ένωσις τζι ας γίνει το γαίμαν ΣΑΣ αυλάτζιν!

 • 13. puk  |  Οκτώβριος 6, 2011 στο 7:13 πμ

  φασιστες λεει το συνθημα και πρόσεξε μην το πει ο λαός σε σένα.. μπερδεύτικες και υπέγραψες με την άλλη σου ταυτότητα. Άρδην! τώρα καταλαβαίνουμε τί είσαι! γιατί δεν το λές τόσο καιρό και το παίζεις αντικαθεστωτικός;;
  η συζήτηση έγινε έτσι γιατί ακόμη δεν μας έχεις πεί ούτε ένα επιχείρημα γιατί υπερασπιζόμαστε τον καπιταλισμό…. ελα να σε δούμε. έχεις επιχειρήματα;
  τέλος για την ένωση σου ξανα φέρνω το τρανταχτό παράδειγμα: όταν ο Χίτλερ βγήκε στην εξουσία όλος ο κόσμος κατέβαινε σε πορείες για να τον ακούσει. ήταν φασίστες όλοι αυτοί; όχι. οπότε σκέψου λίγο. ποιοι και γιατί προωθούσαν την ένωση στην κύπρο. γρίβας; χίτης! τους θυμάσαι απο την ελλάδα; μακάριος; παπάς. έτσι απλά μερικά παραδείγματα. ποιος ήταν έτοιμος να πουλήσει μισή κύπρο προκειμένου να γίνει η ένωση? η ΧΟΥΝΤΑ!!! οι φασίστες! οπότε τέρμα τα παραμύθια και η παραχάραξη της ιστορίας! το δεν ξεχνώ σας είναι λειψό!
  δυστυχώς το είπε και το ΑΚΕΛ αλλά ετσι κι αλλιώς ήταν χωσμένο στην τρύπα του και δεν τους άκουγε κανείς. οπότε και με αυτό το παράδειγμα φαίνεται ποσο δεν είμαστε του ΑΚΕΛ.
  λοιπον αρκετά.
  και όσο κι αν θέλεις το αίμα μας να γίνει αυλάκι φαίνεται η πολιτική σου τοποθέτηση, για αυτό και αφήνω και ολα τα κόμεντς να φαίνεται τι είσαι. έτσι για αυτό θέλετε να γίνει κι άλλος πόλεμος. να τα παίρνουν οι τόυρκοι τα χωριά και εσείς να σκοτώνετε κομμουνιστές και δικούς σας. μπράβο. πάνω απο όλα το έθνος έτσι! ωραίοι πατριώτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Σεπτεμβρίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ.   Οκτ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Αρέσει σε %d bloggers: