ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ! ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ!

Οκτώβριος 15, 2011 at 1:10 μμ Σχολιάστε

φυλλάδιο της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό για τις 15 του Οκτώβρη


Την κρίση τη δημιούργησαν οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι! Αυτοί να πληρώσουν!

Διανύουμε το 4 χρόνο της κρίσης, μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2007 στην Αμερική με την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας και  των μεγάλων τραπεζικών και ασφαλιστικών κολοσσών. Από τότε οι κυβερνήσεις της Αμερικής και της Ευρώπης έδωσαν 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα χρήματα των φορολογούμενων, στις τράπεζες και τη βιομηχανία για να τις σώσουν.

Τα ποσά αυτά όμως δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα στις κυβερνήσεις και οδήγησαν σε νέο μαζικό κρατικό δανεισμό. Έτσι αυξήθηκαν τα χρέη και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα, κρίση χρέους. Χώρες με τεράστια χρέη προς ιδιωτικές τράπεζες, με τεράστια επιτόκια και δυσκολίες αποπληρωμής, με τις τράπεζες να μην τους δανείζουν πλέον και να είναι στο όριο της χρεοκοπίας.

Η δικτατορία των αγορών

Αυτή τη στιγμή γίνονται περικοπές στο δημόσιο, στις παροχές προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία, στην υγεία στην παιδεία, προκειμένου να δείξουν στις αγορές ότι μπορούν να το κάνουν! Να «επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», των τραπεζών και των κερδοσκόπων δηλαδή, ώστε να δώσουν νέα δάνεια στις κυβερνήσεις! Ακόμη και σε χώρες όπως η Κύπρος, που συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης η οικονομία της είναι καλή (για το 2010 σύμφωνα με την eurostat είχαμε 5.3% έλλειμμα όταν ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 9% και 60,8% χρέος όταν ο μέσος όρος είναι 85,3%), προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιτεθούν σε δικαιώματα που οι εργαζόμενοι τα έχουν κατακτήσει με αγώνες.

Οι εκπρόσωποι των αγορών, τα δεξιά και κεντρώα κόμματα ΔΗΣΥ,ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, μαζί με τις εργοδοτικές ομοσπονδίες, ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, αναπαράγουν αυτήν ακριβώς την δικαιολογία «να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών» προκειμένου να ξεπουλήσουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τη δική μας περιουσία, και να ρίξουν το βιοτικό μας επίπεδο ακόμη πιο κάτω. Δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ αδυνατεί να αντιμετωπίσει την επίθεση αυτή του κεφαλαίου.

Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι!

Το έλλειμμα της Κύπρου, το οποίο για το 2011 λένε ότι θα φτάσει πάνω από 1 δις ευρώ, δηλαδή 6.5% του ΑΕΠ, έχει δημιουργηθεί, όχι από τον σπάταλο κράτος αλλά από τα 2.4 δις ευρώ, για τα έτη 2009-2010 (1.2 δις το χρόνο), από τους φόρους που δεν εισέπραξε από την τουριστική βιομηχανία, ως «μέτρο ανάπτυξης»!

Την ίδια στιγμή στο χρέος μας συνυπολογίζονται και τα 3 δις τα οποία η κυπριακή κυβέρνηση δέσμευσε για να μπορούν οι εμπορικές κυπριακές τράπεζες να πάρουν δάνειο χαμηλότοκο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Κι αυτά τα χρήματα που πήραν, με τα χρήματα των φορολογουμένων, τα «τζόγαραν» σε ελληνικά ομόλογα και τώρα το κράτος δεν μπορεί να δανειστεί με «ευνοϊκά» επιτόκια λόγω της έκθεσης αυτής των ιδιωτικών τραπεζών!

Όλη η ζημιά λοιπόν στην οικονομία της Κύπρου έχει γίνει από την ασυδοσία των εργοδοτών, των τραπεζιτών, και των κερδοσκόπων διεθνώς και όχι των εργαζομένων.

Τα 750 εκατομμύρια ευρώ που θα κερδίσουν από τις προβλεπόμενες περικοπές του πρώτου πακέτου και του προϋπολογισμού, μέσα από περικοπές σε μισθούς εισερχομένων στο δημόσιο, αυξήσεις εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές θέσεων, αύξηση ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και στόχευση κοινωνικών παροχών, δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα τα χρήματα που χάρισαν στο κεφάλαιο! Όμως δεν είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την ασυδοσία των αγορών αλλά θέλουν κι άλλο πακέτο περικοπών!

Η επίθεση είναι διεθνής

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι «αγορές», οι τράπεζες δηλαδή και οι κερδοσκόποι επιβάλλουν στις κυβερνήσεις περικοπές στο δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, που έχουν σαν αποτέλεσμα την ανεργία, υποαπασχόληση, πείνα και εξαθλίωση.

Αυτά βιώνουν οι εργαζόμενοι και στην Αμερική, την χώρα που κανένας δεν περίμενε να ξεκινήσουν κινήματα. Η ανεργία έχει φτάσει όμως στο 9.1% (μαζί με την υποαπασχόληση πλησιάζουν το 25%),  46,2 εκατομμύρια (15.1%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεκάδες εκατομμύρια τρέφονται με συσσίτια. Την ίδια στιγμή το 1% των πλουσιότερων Αμερικάνων κατέχει το 40% του εθνικού πλούτου ενώ το 80% των αμερικανών δεν κατέχουν ούτε το 7% του πλούτου! Κι ενώ σχεδιάζονται περικοπές 1.5 τρις δολαρίων σε ότι έχει απομείνει από την παιδεία, την υγεία και το δημόσιο τομέα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα FED έχει δώσει 16 τρις δολάρια σε τράπεζες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο!

Διεθνής αντίσταση στην διεθνή επίθεση!

Η επίθεση είναι διεθνής και η απάντηση από τους εργαζόμενους και την νεολαία πρέπει να είναι διεθνής. Εμπνευσμένα από τα κινήματα στην Τυνησία και την Αίγυπτο την προηγούμενη χρονιά ξέσπασαν παρόμοια κινήματα στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Χιλή, το Ισραήλ!. Τώρα το κίνημα της κατάληψης πλατειών έφτασε και στην Αμερική!.

Από τις 17 του Σεπτέμβρη χιλιάδες αγανακτισμένοι αμερικανοί έχουν προχωρήσει σε κατάληψη πλατείας μπροστά στην Wall Street- όπου βρίσκεται το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι καταλήψεις έχουν εξαπλωθεί σε πολλές άλλες πόλεις και πολιτείες, έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη κι όλοι μαζί  καλούν για μια παγκόσμια κινητοποίηση, στις 15 του Οκτώβρη.

Η δύναμή μας είναι η ενωμένη δράση μας. Οι κυβερνήσεις, που είναι πλέον φανερό ποιόν εξυπηρετούν, κάνουν τα πάντα για να μας διχάσουν. Χρησιμοποιούν εθνοτικές και φυλετικές διαφορές, έπειτα μας χωρίζουν σε άντρες γυναίκες, έπειτα σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, νέους και παλιούς εργαζόμενους, καθηγητές και μαθητές. Όμως οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε όλο τον κόσμο δεν έχει τίποτα να χωρίσει. Έχει κοινά συμφέροντα και αυτά καλείται τώρα να υπερασπιστεί. Και για να πετύχει αυτό ο αγώνας πρέπει να είναι ενωμένος και διεθνής.

Παλεύουμε για:

 • Καμία περικοπή στο δημόσιο και ευρύτερα δημόσιο τομέα, στις κοινωνικές παροχές και στους μισθούς!
 • Καμία αύξηση τιμών και του ΦΠΑ – φρένο στη διαρκή άνοδο των τιμών, των μονοπωλίων καυσίμων και βασικών προϊόντων: γάλα ψωμί που οι τιμές τους έχουν πάει στα ύψη!
 • Ούτε ένα σεντ στις τράπεζες και το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο! Δημόσιες επενδύσεις σε δουλειές, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές!
 • Φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και στην εκκλησιαστική περιουσία!
 • Πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής!
 • Κρατικοποίηση τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού τομέα
 • Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος και διαχείριση, για πραγματικό εκδημοκρατισμό του δημόσιου τομέα και των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων, για πάταξη της διαφθοράς.
 • Όχι στην Ευρώπη των αφεντικών και των αγορών! Για μια δημοκρατική σοσιαλιστική Ευρώπη!

Για να είναι επιτυχημένος αυτός ο αγώνας πρέπει να έχει πέρα από το κατάλληλο πρόγραμμα και συνθήματα και την απαιτούμενη διεθνή διασύνδεση και οργάνωση. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό συνδέεται διεθνώς, σε πάνω από 40 χώρες με οργανώσεις και κόμματα μέσα από την Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή (CWI- Committee for a Workers’ International), με κοινό στόχο όλα τα παραπάνω.

Πάλεψε μαζί μας!

Έλα σε επαφή!

Advertisements

Entry filed under: Διεθνή Νέα, Εκστρατείες, Εκδηλώσεις, εργασιακά, κινήματα, οικονομία.

ΗΠΑ – κατάληψη στη Γουόλ Στριτ: «Είμαστε το 99%»! Ανοιχτή Συζήτηση: Οι επιθέσεις στην παιδεία και τα κινήματα των μαθητών διεθνώς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Οκτώβριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπτ.   Νοέ. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Αρέσει σε %d bloggers: