ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ!

Φεβρουαρίου 18, 2012 at 8:33 πμ 2 Σχόλια

φυλλάδιο της ΝΕας Διεθνιστικής Αριστεράς για την πορεία για την αποστρατικοποίηση της Λευκωσίας σε pdf εδώ

Οδοφράγματα – φυλάκια- στρατόπεδα – στρατιωτικές βάσεις- στρατός κατοχής – 18χρονοι ελληνοκύπριοι φαντάροι χάνουν κάθε χρόνο τα 2 καλύτερα χρόνια της ζωής τους, τουρκοκύπριοι φαντάροι χάνουν έναν χρόνο, κάποιοι από αυτούς χάνουν και την ζωή τους, δρόμοι που κόβονται στα δύο, συρματοπλέγματα παντού. Εδώ και 38 χρόνια βρισκόμαστε σε κατάσταση κατάπαυσης του πυρός.

 Έξω και οι 6 στρατοί!

Πάνω σε ένα τόσο μικρό νησί έχουμε καταφέρει να έχουμε 6 στρατούς! ΕΛΔΥΚ – ΤΟΥΡΚΔΥΚ – Εθνική Φρουρά – τουρκοκυπριακό στρατό – στρατός Ηνωμένων Εθνών – Βρετανικές Βάσεις και σύντομα μετά τις τελευταίες εξελίξεις μπορεί και να έχουμε και τον Ισραηλινό στρατό!

Όλοι υποστηρίζουν ότι είναι εδώ για να μας προστατεύουν!

Το 1974 με το πραξικόπημα ο ελληνικός στρατός έλεγε ότι έρχεται για να αποκαταστήσει την ελληνικότητα στο νησί. Μετά την εισβολή έμεινε για να μας «προσέχει» ενάντια στον τουρκικό στρατό.

Αντίστοιχα το 1974 στο βορρά ο τουρκικός στρατός ισχυρίζονταν ότι ήρθε για να σώσει τους τουρκοκύπριους από τους Έλληνες. 38 χρόνια τώρα λένε ότι είναι στο νησί για να προστατεύει τους τουρκοκύπριους.

Μόλις το 2011 και για πρώτη φορά, ο Ερντογάν ανταποκρινόμενος σε ένα πανό που έλεγε “Άγκυρα κάτω τα χέρια” αποκάλυψε: «η Τουρκία είναι στην Κύπρο για τον ίδιο λόγο που είναι και η Ελλάδα, για να προστατεύσει τα στρατηγικά της συμφέροντα».

Ένας μύθος πολλών χρόνων κατέρρευσε.

Οι στρατοί υπερασπίζονται τα δικαιώματα των αρχουσών τάξεων και όχι τα δικά μας!

Το κυπριακό πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα συμβίωσης των λαών. Οι εργαζόμενοι ζούσαν μαζί και μπορούσαν να τα βρουν εδώ και χρόνια.

Οι άρχουσες τάξεις, ντόπιες (ε/κ και τ/κ) και οι ξένες (βρετανική, αμερικάνικη τουρκική και ελληνική) έχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα στο νησί. Για αυτά τα συμφέροντα θυσίασαν τις ζωές χιλιάδων τουρκοκυπρίων, ελληνοκυπρίων, τούρκων και ελλήνων στρατιωτών το 1974, για αυτά τα συμφέροντα διατηρούν τους στρατούς, για αυτά τα συμφέροντα έχουν διχασμένο το νησί.

Τα συμφέροντά τους δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού αυτού του τόπου!

Εξοπλισμοί εν καιρώ κρίσης! Κόβουν από παντού αλλά στην “άμυνα” δίνονται άσκοπα εκατομμύρια!

Και στις δύο πλευρές η κρίση έχει χτυπήσει με αποτέλεσμα οι άρχουσες τάξεις να θέλουν να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που την δημιούργησαν. Έχουν προχωρήσει σε περικοπές στους μισθούς και στα ωφελήματα των δημοσίων υπαλλήλων, αυξάνεται η ανεργία, μειώνονται οι δαπάνες για την παιδεία και την υγεία. Τα κονδύλια όμως για την άμυνα δεν έχουν μειωθεί!

 Κοινοί αγώνες η μόνη λύση για το εθνικό πρόβλημα και για μια ειρηνική ζωή!

 Οι τουρκοκύπριοι δείχνουν τον δρόμο!

Η απάντηση των τ/κ στις δηλώσεις του Ερντογάν πέρυσι ήταν μαζική: 80.000 άτομα διαδήλωσαν φωνάζοντας «Άγκυρα κάτω τα χέρια» και «Ούτε όμηρος της Τουρκίας ούτε τσιράκι των ελλήνων».

Οι τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι και νεολαία διαδηλώνουν εδώ και πολλά χρόνια ενάντια στην κατοχή και τον στρατό και ζητούν μια ανεξάρτητη και ενωμένη Κύπρο.

Κοινοί αγώνες κατά του φασισμού και του εθνικισμού!

Οι άρχουσες τάξεις για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους και να μας κρατήσουν διχασμένους χρησιμοποιούν ακροδεξιές και νεοφασιστικές οργανώσεις οι οποίες φροντίζουν να σπείρουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του σοβινισμού. Έτσι έγινε και το 1974. Η ΕΟΚΑ Β’ φρόντισε να κάνει το πραξικόπημα με την βοήθεια του ελληνικού στρατού κάτω από την στρατιωτική χούντα. Η ΤΜΤ από την άλλη προπαγάνδιζε την διχοτόμηση και την πολιτική «από τούρκο σε τούρκο» απομονώνοντας έτσι τους τουρκοκύπριους.

Δυστυχώς συνεχιστές της ΕΟΚΑ Β’ και της ΤΜΤ υπάρχουν και στις δυο πλευρές! Επικαλούνται το έθνος, την πατρίδα για να κερδίσουν την κοινή γνώμη. Όμως τελικά οι ιδέες τους οδήγησαν στο πραξικόπημα, την εισβολή, τον πόλεμο και την διχοτόμηση της πατρίδας μας. Αυτό προτείνουν και τώρα! Οι θέσεις τους δεν προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μίσος και προετοιμασία της κοινωνίας για άλλο ένα αιματοκύλισμα!

Κοινοί εργατικοί αγώνες!

Όλα αυτά τα χρόνια οι άρχουσες τάξεις και των δύο πλευρών χρησιμοποιούν το εθνικό ζήτημα και καλούν την κάθε κοινότητα σε «εθνική ενότητα», για να σταματούν κάθε εργατικό αγώνα.

Οι πρόσφατες επιθέσεις στο βιοτικό μας επίπεδο, ίδιες και στις δύο πλευρές, δείχνουν ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της νεολαίας και των δύο κοινοτήτων είναι κοινά.

Μέσα από κοινούς αγώνες, κοινά συνδικάτα, κοινές πολιτικές οργανώσεις μπορούμε να σχεδιάσουμε και να αγωνιστούμε μαζί για μια κοινή πατρίδα.

Ο καπιταλισμός έχει δείξει τα όριά του, ειδικά μέσα από την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση. Έχει επίσης δείξει τα όρια στην επίλυση εθνικών ζητημάτων – δεν μπορεί να τα λύσει! Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να υπάρχει καπιταλισμός χωρίς εθνικισμό και ρατσισμό και γιατί ο στόχος τους, που είναι το κέρδος δεν αφήνει περιθώρια για να σκεφτούν την κοινωνία.

Χρειαζόμαστε μια κοινωνία για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μια κοινωνία για το κέρδος των λίγων. Χρειαζόμαστε τώρα όσο ποτέ, όλες τις τράπεζες και τις παραγωγικές δυνάμεις να φύγουν από τα χέρια των λίγων και να περάσουν στα χέρια της κοινωνίας.

Παλεύουμε για:

 

 •  κοινό αγώνα ε/κ και τ/κ ενάντια στον εθνικισμό και τον φασισμό!
 •  να ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα
 •  έξω όλοι οι στρατοί! πολιτοφυλακές με ίση συμμετοχή ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, δημοκρατικές, εκλεγμένες και άμεσα ανακλητές
 • διαπραγματεύσεις για την λύση του κυπριακού ανάμεσα σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους εργαζόμενους και τις οργανώσεις που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, συνδικάτα και κόμματα  της αριστεράς, όχι διαπραγματεύσεις των ηγετών και των αρχουσών τάξεων που εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα
 • ενάντια στα μέτρα λιτότητας – δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση των καπιταλιστών
 • κοινωνικοποίηση των τραπεζών και όλων των σημαντικών τομέων της οικονομίας κάτω από κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και διαχείριση
 • για μια ενωμένη σοσιαλιστική Ευρώπη – έναν ενωμένο σοσιαλιστικό πλανήτη!
Advertisements

Entry filed under: τουρκοκύπριοι, Εθνικισμός, Εκστρατείες, Εκδηλώσεις, ελλάδα, κυπριακό, κινήματα, οικονομία.

Πορεία για μια αποστρατικοποιημένη Λευκωσία – μια αποστρατικοποιημένη Κύπρο! Σάββατο 18/2 Σαββατο 3/3: Προβολή ντοκιμαντέρ το Δόγμα του Δοκ

2 Σχόλια Add your own

 • 1. αντιστασιακος 1974  |  Φεβρουαρίου 18, 2012 στο 9:42 μμ

  ρε ανιστορητα φασιστοπαιδια της unops.ποιος ελληνικος στρατος εκανε πραξικοπημα?στρατος απο την ελλαδα ηρθε απο το 60 και παραμενει εμχρι σημερα.η μονη εμπλοκη στο πραξικοπημα ηταν με ενα λοχο της ελδυκ που κατελαβε το αεροδρομιο λευκωσιας.φαινεται ξεκαθαρα οτι τουρκοι ειστε.μονο εσεις οι τουρκοι θελετε ανισχυρη την κυπρο ωστε να μπορειτε να την παρετε ολοκληρη.ερχομαστε στην φανερωμενη να σας γαμησουμε την χωρα πουστοπαιδια μογγολοι

 • 2. promitheas  |  Μαρτίου 5, 2012 στο 9:30 μμ

  Ρε φιλε ολα τα κακα σε τουτον τον τοπο εγιναν στο ονομα του Ελληνισμου και του Εθνους Απο αυτους που αυτοαποκαλουνται «πιο Ελληνες» απο τους Υπολοιπους. Ετσι, ιστορικα το πραξικοπημα το εκαμαν οι ουτω καλουμενοι Ελληνες αξιωματικοι της Εθνικης φρουρας με συνθημα Ενωσις και μονον ενωσις αλλα εν μας εξεκαθαρισαν οτι την Ενωση εν διπλην που την ηθελαν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Φεβρουαρίου 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν.   Μαρ. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Αρέσει σε %d bloggers: