ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ACTA! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ!

Μαρτίου 30, 2012 at 9:08 πμ 4 Σχόλια

Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπους για να περιορίσουν το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο έχει δώσει στους χρήστες του απεριόριστες δυνατότητες για να διαδώσουν πληροφορίες και γνώσεις. Έχει δώσει τις δυνατότητες να σπάσει η παντοδυναμία των πολυεθνικών μέσα από την διακίνηση – sharing αρχείων, ταινιών μουσικών.

Οι πολυεθνικές βλέπουν μέσα από το διαδίκτυο να απειλούνται τα κέρδη τους. Μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι η μουσική, η κινηματογραφική βιομηχανία και οι εταιρείες παραγωγής προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών χάνουν περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τις πωλήσεις των «πειρατικών» εκδοχών και από τη δωρεάν διάδοση αρχείων.

Για αυτό σχεδίασαν την  ACTA.

Από το 2006 διαπραγματεύονται μυστικά, εκπρόσωποι εμπορικών συνδέσμων διαφόρων χωρών, και εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιριών της βιομηχανίας της διασκέδασης και των προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως η SONY, Google, Intel, Dell, News Coorp, Times Warner, business software alliance, αλλά και φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες βιοτεχνολογίας. Όλοι αυτοί οι μη εκλεγμένοι εκπρόσωποι, διαπραγματεύονται έναν νόμο ο οποίος θα είναι διεθνής, και δεν θα μπορεί να αλλάξει από την ΕΕ και από τις χώρες που θα το υιοθετήσουν αφού το ψηφίσουν!

Ο στόχος της είναι να περιστείλει τα δημοκρατικά δικαιώματά μας, την ελευθερία της έκφρασης, της γνώσης ως κοινωνικό αγαθό και της διάδοση της, ελεύθερα και δωρεάν μέσα στο διαδίκτυο.

Η ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement:εμπορική συμφωνία για την καταπολέμηση της παραχάραξης) με την δικαιολογία της εμπορικής συμφωνίας που θα προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, των δημιουργών, των κατασκευαστών ενάντια στην πειρατεία και την απομίμηση, τελικά θέλει να δημιουργήσει μια αστυνομία του διαδικτύου!

Σύμφωνα με την ACTA απαγορεύεται η αντιγραφή – ή όπως το ονομάζει πλαστογράφηση ή παραχάραξη, αλλά και η διάδοση, αντιγραφή οποιοδήποτε αρχείου, ή πληροφορίας που μπορεί να έχει/αποτελεί trademark, σήμα κατατεθέν, να έχει copyright, ή να αποτελεί πατέντα κάποιας εταιρίας.

Την δουλειά αυτή δεν την κάνει πλέον μόνο η αστυνομία μιας χώρας αλλά υποχρεώνονται  όλοι οι παροχείς ιντερνέτ, τα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες email και οποιαδήποτε σελίδα file sharing να ελέγχουν όλες τις πληροφορίες που διακινούμε για να ελέγχουν αν κάνουμε «νόμιμη» χρήση των υπηρεσιών τους! Αν δηλαδή δεν αντιγράφουμε δεν αναπαράγουμε, μοιράζουμε ή αναδημοσιεύουμε προϊόντα που «προστατεύονται» από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Καταργούνται έτσι τα προσωπικά δεδομένα. Ο παροχέας του internet είναι υποχρεωμένος να σε «προειδοποιήσει», να σου κόψει το internet, να σου επιβάλει πρόστιμο ή και να σε καρφώσει στην εταιρία που «παραχάραξες» το προϊόν της κι έτσι να αντιμετωπίσεις καταγγελίες και ποινές μέχρι και φυλάκιση.

Δημιουργείται έτσι μια ιδιότυπη αστυνομία, η οποία θα ελέγχεται από μια επιτροπή της ACTA έξω και ανεξάρτητα από όλους τους θεσμούς του κράτους όπως τους ξέρουμε και που θα συνδέεται διεθνώς με άλλες αντίστοιχες επιτροπές σε όλες τις χώρες.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας συμφωνίας θα είναι καταστροφικές και σε άλλα επίπεδα, όπως η διάδοση φτηνών φαρμάκων -των γενόσημων, τα οποία αποτελούν απομίμηση των ακριβών φαρμάκων με κάποιες μικρές διαφορές, όπως το χρώμα, σχήμα κτλ, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις τρίτες χώρες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο το κανονικό φάρμακο. Καταστροφική θα είναι και για την ελεύθερη αναπαραγωγή σπόρων, μέσα από την οποία αυτή τη στιγμή τρέφονται μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού του πλανήτη.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ACTA!

Στις 26 Ιανουάριου ψηφίστηκε από κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι όμως όλες – ανάμεσα σε αυτές που αρνήθηκαν ήταν και η Κύπρος.

Παρόλα αυτά 15 μέρες μετά η ACTA πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο!

Για να μπει σε εφαρμογή χρειάζεται να γίνει νόμος και άρα να περάσει από την Βουλή.

Για να γίνει νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης πρέπει να περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο. Η ψηφοφορία αυτή θα γίνει μέσα στον Ιούνη.

Πολλές χώρες που δεν ψήφισαν την ACTA όπως η Γερμανία, το έκαναν λόγω του κινήματος που είχε δημιουργηθεί! Στις 11 του Φλεβάρη 30.000 άτομα διαδήλωσαν στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, στο Μόναχο και το Βερολίνο. Αντίστοιχες πετυχημένες συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν και στην Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία. 2.5 εκατομμύρια υπογραφές κατατέθηκαν ήδη στο ευρωκοινοβούλιο.

Δεν είναι αργά για να δράσουμε για να την σταματήσουμε!

Να παλέψουμε για

 • Να αλλάξει την ψήφο της το υπουργικό συμβούλιο
 • Να μην ψηφιστεί η ACTA στην βουλή
 • Να μην ψηφιστεί η ACTA στην ευρωβουλή.

Για να τα πετύχουμε αυτά πρέπει να ασκήσουμε όσο μεγαλύτερη πίεση γίνεται στην κυβέρνηση και στους ευρωβουλευτές μας, όπως κάνουν και τα αντίστοιχα κινήματα σε όλη την Ευρώπη.

Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό ξεκινά εκστρατεία για να σταματήσουμε την ACTA! Να σταματήσουμε την αστυνομοκρατία του διαδικτύου για τα κέρδη των πολυεθνικών!

Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο σημαντικά αποτελέσματα θα έχουμε. Ελάτε να συζητήσουμε για την ACTA, και το πώς να την σταματήσουμε!

Η επίθεση είναι οργανωμένη – είναι καιρός να οργανωθούμε κι εμείς!

Advertisements

Entry filed under: internet, τέχνη, φοιτητές, Εκστρατείες, Εκδηλώσεις, Μαθητές-Φοιτητές, κινήματα, οικονομία.

Βόρεια Κύπρος: Οι φοιτητές λένε «κάτω τα χέρια από τη φοιτητική χορηγία μας»! Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στην κατάληψη της νεκρής ζώνης!

4 Σχόλια Add your own

 • 1. sofroniou  |  Μαρτίου 30, 2012 στο 9:44 πμ

  Προσυπογράφω το κείμενο. Μπράβο!

 • 2. Exoume Fwni  |  Μαρτίου 30, 2012 στο 1:22 μμ

  Να κοπεί το χέρι αυτής που το υπέγραψε.
  Πού είναι το κτήριο γαλαξίας που θα γίνει η συνάντιση;
  Οδό κ αριθμό

 • 3. puk  |  Απρίλιος 11, 2012 στο 11:59 πμ

  ουχ τώρα το είδα το σχόλιο σου… θα κάνουμε κι άλλη συνάντηση στις 19 του Απρίλη. σου στέλνω πληροφορίες στο μαιλ σου…

 • 4. puk  |  Απρίλιος 11, 2012 στο 12:04 μμ

  χμ δεν το στελνει στο μαιλ σου… επικοινώνησε μαζί μας στο youthagainstnationalism@gmail.com για να σου στείλω λεπτομέριες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS ΝΕα Δίεθνιστική Αριστερά

 • Μπορούν τα ρομπότ να σώσουν τον καπιταλισμό; Μαρτίου 23, 2018
  Η Σόνια Γκρους αναλύει τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον ρόλο των ρομπότ και του ίντερνετ στην οικονομική εξέλιξη, τις startups και το bitcoin, και θέτει το ερώτημα αν όλα αυτά είναι ικανά να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση. Aπό το site τηςCWI, socialistworld.net Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία του έκθεση, μιλάει επαινετικά για τη […]
  puk
 • Τι σημαίνει η πτώση της Αφρίν για τους Κούρδους; Μαρτίου 23, 2018
  Η τουρκική επιχείρηση για την κατάληψη της κουρδικής πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησε στις 20 Γενάρη και ολοκληρώθηκε στις 18 Μάρτη. Κράτησε δύο μήνες και οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με τις συριακές αντάρτικες ομάδες (πολλές από τις οποίες αποτελούνται από φανατικούς Ισλαμιστές) με τις οποίες συνεργάζετ […]
  puk
 • Άννα Γκαρθία: Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες το ίδιο! (βίντεο) Μαρτίου 16, 2018
  Δείτε παρακάτω βίντεο – συνέντευξη της Άννα Γκαρθία, εκπροσώπου της «Ένωσης Σπουδαστών και Μαθητών» (Sindicato de Estudiantes – νεολαιίστικη οργάνωση που ιδρύθηκε από την «Επαναστατική Αριστερά», αδελφή οργάνωση της ΝΕΔΑ στην Ισπανία). Η συνέντευξη δόθηκε στο ισπανικό κανάλι Cuatro TV στις 8 Μάρτη, κατά τη διάρκεια των ιστορικών γυναικείων διαδηλώσεων και τη […]
  puk

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

 • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

 • 70,573 hits

visitors around the world

Μαρτίου 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.   Απρ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Αρέσει σε %d bloggers: