Εθνικισμός και Ρατσισμός πήγε χέρι χέρι στις 20 του Ιούλη και κόστισε το αίμα ενός αφρικανού μετανάστη

21 Ιουλίου, 2010 at 5:58 μμ 45 Σχόλια

Το βράδυ της 20ς Ιούλη μετά την λήξη των επετειακών εκδηλώσεων  για καταδίκη της Τουρκικής Εισβολής, ομάδα νεο- φασιστών, μέλη του ΕΛΑΜ επιτέθηκε σε  διερχόμενο άτομο στο κέντρο της Λεωφόρου Μακαρίου απλά και μόνο γιατί ήταν μαύρου χρώματος.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσής τους έδειχνε από την αρχή τις προθέσεις τους: συντεταγμένοι σε στρατιωτική φάλαγγα μαυροφορεμένοι και  «εξοπλισμένοι»  με ελληνικές σημαίες που στην ουσία έκρυβαν ρόπαλα τα οποία χρησιμοποιούν στις επιθέσεις τους και χθες τα χρησιμοποίησαν πάνω στον άτυχο μετανάστη.


Τα συνθήματα τους διέδιδαν το μίσος τους προς καθένα που δεν είναι σαν κι αυτούς-Έλληνες και εθνικιστές!. Φώναζαν «Η  Κύπρος είναι Ελληνική» και «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο», «Έξω οι ξένοι από την Κύπρο», “τσεκούρι και φωτιά στα τούρκικα σκυλιά” “ΕΛΑΜ φυλή αίμα και τιμή” “νύχτα θα ‘ρθούμε προδότες να σας βρούμε”.

Ενώ η αστυνομία συνόδευσε την πορεία τους μέχρι το οδόφραγμα, στη συνέχεια τους άφησε να διαλυθούν  σε ανεξέλεχτες  ομάδες, γεγονός που μας προβληματίζει για πρακτικές που ακολουθούν με άλλες  ομάδες ή διαδηλωτές.

Οι θρασύδειλοι φασίστες,  περίπου δέκα από αυτούς,  επιτέθηκαν εναντίον του ανυποψίαστου ατόμου, τον κτύπησαν με τα ρόπαλα, τον έσπρωξαν σε διερχόμενο αυτοκίνητο που παρολίγο να τον πατήσει και έσπασαν τον ανεμοθώρακα  του αυτοκινήτου, ίσως στην προσπάθεια τους να του σπάσουν το κεφάλι. Στη συνέχεια το έσκασαν, αφήνοντας αιμόφυρτο το θύμα τους    και κατευθύνθηκαν προς τα  γραφεία τους αναβαίνοντας την Λεωφόρο Μακαρίου. Για κακή τους τύχη  όλοι οι αυτόπτες μάρτυρας είδαν ξεκάθαρα στις μαύρες  φανέλες τους τα αρχικά της οργάνωση ΕΛ.ΑΜ.

Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες πολλών βάρβαρων ενεργειών από μέλη της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ και ενώ είναι γνωστοί οι αρχηγοί και υποκινητές των δύο οργανώσεων μένουν μέχρι σήμερα ατιμώρητοι.

Οι φασίστες αυτοί τρέφονται από δήθεν δημοκρατικές πολιτικές δηλώσεις ότι “οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές” και “οι Τούρκοι είναι είναι βάρβαροι” τα οποία αναπαράγουν ακόμη και μέλη της κυβέρνησης, και πολλά κόμματα.

Οι νεοϊδρυθείσες εθνικιστικές οργανώσεις όπως το ΕΛΑΜ κάθε χρόνο αποκαλύπτονται όλο και  πιο πολύ. Αυτή η ιδεολογία τους οδήγησε στο πραξικόπημα του ‘74, τον πόλεμο και την κατοχή και τώρα θέλουν να το παίξουν απελευθερωτές ενώ οι τοποθετήσεις τους ενάντια σε κάθε ομοσπονδία το μόνο που μπορεί να φέρει είναι διχοτόμηση και νέες αιματοχυσίες.

Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να  αντιδράσουν ενάντια στις δράσεις αυτών των νεοφασιστικών ομάδων  και στην καταγγελία κάθε ρατσιστικής ή εθνικιστικής ενέργειας.

Ζητάμε την καταδίκη των δραστών για την επίθεση και την παραδειγματική τιμωρία του ως απόπειρα δολοφονίας εκ προμελέτης με ρατσιστικά κίνητρα.

Entry filed under: Ανακοινώσεις Τύπου, Εθνικισμός.

17o camping YRE! Ναξος 23/7-1/8! Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! Βόρεια Κύπρος: 14 Αυγούστου 2010 η τουρκοκυπριακή νεολαία κάνει «αντιμιλιταριστική επιχείρηση για την ειρήνη»

45 Σχόλια Add your own

  • 1. Ανώνυμος  |  21 Ιουλίου, 2010 στο 7:34 μμ

    Καταδικάζω αυτό που έγινε με τον μετανάστη!

    Ωστόσο:

    Καλά οι Τούρκοι (και δεν μιλάω για τους Τ/Κ) δεν είναι βάρβαροι; Είσαστε με τα καλά σας ή είσαστε παντελώς ανιστόρητοι;

  • 2. επαναστατης  |  21 Ιουλίου, 2010 στο 8:48 μμ

    αριστεροι ειναι.τι περιμενεις?λενε το ελαμ φασιστες ενω στην διαμαρτυρια που εκαμαν παλια κατα του ελαμ οι μισοι ηταν αναρχικοι φασιστες ολοι με κουκκουλες.οι αριστεροι ειναι το ιδιο φασιστες.κατηγορουν τους εθνικιστες οτι εφεραν τους τουρκους ενω γνωριζουν οτι η τουρκια ειχε σχεδιασμενη προ πολλου την εισβολη και τους εμποδιζε η αμερικη,.ξερεις για να γινει πολεμος χρειζονται μηνες προετοιμασιας.παντως τα καναλια εν ειπαν τιποτε.σημαδι οτι ειστε για τα χαι χουι μονο.δεν σας νοιαζει μονο να δειχνεστε καφτει σας.οταν δερνετε ελληνες της κυπρου δεν εγινε τιποτα.οταν δερνουν λαθραιους πρωτοι.αποδειξη οτι δεν ειστε ελληνας αλλα τουρκοι.μετα τιμης ο αληθινος επαναστατης και μελος της οργανωσης εκτελεσης κομματικων στελεχων.στειλτε μου και μενα την αστυνομια.

  • 3. duke  |  21 Ιουλίου, 2010 στο 8:57 μμ

    Πάντως τα κανάλια δεν είπαν τίποτε. Ίσως γιατί πρεσβεύουν παρόμοιες ιδέες με αυτές του ΕΛΑΜ; Λέω εγώ

  • 4. Κυπριακόφωνος  |  22 Ιουλίου, 2010 στο 5:01 πμ

    Να πιστέψω ότι το ΡΙΚ τζαι το CNC συμμερίζουνται τες ιδέες του ΕΛΑΜ; Μέμπα τζαι τελικά ούλλη η Κύπρος έν ΕΛΑΜ; Σοβαρεύτου δούκα.

    Τζαι συμφωνώ απολύτως με τον ανώνυμον εις τες 7:34μμ.

    Παρεπιπτόντως. Εκατάλαβεν κανένας ότι η έκρηξη του ρατσισμού συνάδει απολύτως με την ανάληψην της διακυβέρνησης που τον Χριστόφκιαν;

  • 5. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  |  22 Ιουλίου, 2010 στο 6:36 πμ

    Δηλαδη επρεπε κατα την ιδεολογια σου να λενε τα συνθηματα: οι τουρκοι ειναι αδελφια σου? δεν ντρεπεσε να θεωρεις τον εαυτο σου Ελληνα? Η γενοκτονια των Αρμενιων, των Ποντιων, η σφαγες κατα των Κουρδων, η κατοχη στην Κυπρο τι ειναι για σενα? δειγμα πολιτισμου των τουρκων ειναι και τιποτα παραπανω. Ιμβρος και Τενεδος δεν ειναι ιστορια πριν χιλια χρονια, ειναι προσφατη. Ποτε σεβαστηκαν οι τουρκοι συμφωνιες και δικαιο? Στην Καρπασια μετα την εισβολη υπηρχαν χιλιαδες Ελληνες και ο τουρκος «αδελφος» σου τους εδιωξε με καθε τροπο.
    Παγκοσμιοποιηση και μαλακιες ειναι τα πιστευω που σας φυτεψαν στο ανιστοριτο μυαλο σας …..
    τι μελλον να εχει ενας λαος που δεν σεβεται την ιστορια του και την διαγραφη?
    Δεν γινεται να εχεις ενα μαχαιρι καρφωμενο στο σωμα σου, ενα παρασιτο να σου πινει το αιμα και εσυ να φωναζεις για τα «δικαιωματα του» …να το αποκαλεις αδελφο σου….αυτο που σε εξαφανιζει σιγα σιγα εσυ να το αγαπας…..αυτο ειναι διαστροφη και οχι αγαπη.
    Σημερα η Κυπρος ειναι ιμικατεχομενη απο τους βαρβαρους και η Ελλαδα υπο κατοχη απο το ΔΝΤ και εμεις τρογομαστε για μαλακιες …..
    Στην Κυπρο εχουμε για προεδρο ενα ανθρωπο που μονος του αποδεχεται τις χιλιαδες εποικους και σταθμισμενη ψηφο, (μια ψηφος του τουρκου να ισουται με 14 !! ) ενα προεδρο που αγωνιζεται να διαλυσει την Κυπριακη Δημοκρατια και να δινει υποσταση στις μαριονεττες των τουρκων. Εδω και δυο χρονια «κανει συνομιλιες» με ποιους? τον Ταλατ και Ερογλου? μα αυτοι δεν αποφασιζουν για τιποτα, αυτοι ακολουθουν πιστα τις εντολες της Αγκυρας. Το μονο αποτελεσμα απο τις συνομιλιες ειναι η ανγνωριση του ψευδοκρατους και απενοχοποιηση της τουρκιας……….του βιαστη, του σφαγεα.
    ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΑΣ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ………ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΙΣΟΒΙΑ…………ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΑΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ……..

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ?

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ «ΞΕΡΗ, ΣΤΕΙΡΑ ΧΩΡΑ» . ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ……ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ …….ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ
    ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ- ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΟΙ «ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ» ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ

    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ

  • 6. puk  |  22 Ιουλίου, 2010 στο 7:55 πμ

    ακριβώς, ελεύθερε (ιμιΣ) δεν συγχωράς τον βιαστή φασίστα που απο το 55 ως το 74 αλλά και μετά σκότωνε, βίαζε και δηλητηρίαζε την ψυχή της κυπριακής νεολαίας. τον βάζεις φυλακή. όμως στην κύπρο τους κάνετε ήρωες και βλέπετε των αλλονών.

    με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να βάλουμε φυλακή και τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά κυρίως τον Βενιζέλο ο οποίος έστειλε τον στρατό στην μικρά ασία, βίασε έσφαξε τόσο τούρκους όσο και έλληνες οι οποίοι ενώ είχαν μια χαρά ζωή εκεί πήγε ο στρατός και η μεγάλη ιδέα του Βενιζέλου και τα διάλυσε όλα.

    για ποιους ηγέτες μου μιλάς;

    ο λόγος που ανέβηκε ο ρατσισμός μετά την προεδρία Χριστόφια ίεναι λόγω της βακώδους πολιτικής του να μην πάνε κόντρα στους δεξιούς γιατι δεν θα συμφωνούν με τους ακελικούς! ενώ θα έπρεπε να απαντάει κάθε μια κουβέντα σας να τελειώνουμε.

    ιστορικα οι δικές σας ιδέες έχουν οδηγήσει σε πόλεμο, θάνατο, οδύνη, κι οχι προς τους ξένους κατα ανάγκη αλλά και προς τους ντόπιους, αυτους που λέγονται έλληνες, μιλούν την ίδια γλώσσα και έχουν την ίδια θρησκεία. ΕΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!
    τελός, στην αντιφασισιτική πορεία δεν ήταν ούτε το 1/10 οι αναρχικοί κουκουλοφόροι, και τελικά δεν προβήκαν σε καμια δολοφονική πράξη.
    αντίθετα σε σας ήταν ο κανόνας, τα καδρόνια και το μίσος και τελικά ομάδα με μπλουζάκια ΕΛΑΜ και όχι κάποιοι τυχαίοι.

    τα κανάλια δεν έδειξαν τίποτα για τον αφρικανό πολύ απλά γιατι δεν είχε ζουμί το θέμα και δεν ήρθαν. εμείς είμασταν αυτόπτες μάρτυρες και βοηθήσαμε τον μετανάστη να πάρει τις πρώτες βοήθειες.

    και κατι τελευταιο προς ολους αυτούς τους ψευτοεπαναστατες που γεμιζουν το μπλογκ μας με μισος:
    αν τελικά είστε τόσο μάγκες μην τα βάζετε μαζί μας, πηγαίνετε να παίξετε τους τούρκους! πηγαίνετε να κάνετε τις θεωρίες σας πράξη και αφήστε μας εμάς ήσυχους. εμάς και τους μετανάστες και τους μαθητές και τους φοιτητές και τους εργαζόμενους που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!

    υγ. και το αδελφό κόμμα σας του ΛΑΟΣ τελικά ψήφισε υπέρ του ΔΝΤ και των μέτρων που πέρνει ΄τωρα η ελληνική κυβέρνηση. τι υποκριτές που είστε! πρώτα μας πρίζετε με το πώς παλέβετε για την ελλάδα και μετά ψηφίζετε υπέρ του να πέσει το βιωτικό επίπεδο των ελλήνων για να κερδίσουν οι ελληνικές και διεθνής τράπεζες! ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

  • 7. Ανώνυμος  |  22 Ιουλίου, 2010 στο 8:53 πμ

    «ΕΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ!»

    «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!»

    «αν τελικά είστε τόσο μάγκες μην τα βάζετε μαζί μας, πηγαίνετε να παίξετε τους τούρκους! πηγαίνετε να κάνετε τις θεωρίες σας πράξη και αφήστε μας εμάς ήσυχους.»

    «ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!»

    έχω σκάσει απ’τα γέλεια! τέτοιο οξύμωρο στο ίδιο σχόλιο δεν έχω ξαναδεί! βρίθει υποκρισίας ο τύπος!

  • 8. Ελευθερος  |  22 Ιουλίου, 2010 στο 10:02 πμ

    να το χαιρεστε το blog σας……..αυτοι που σας κοιμιζουν με μαλακιες τα μυαλα δεν ειναι αλλοι απο αυτους που προσπαθουνε με κα8ε τροπο να εξαφανισουν καθε ιχνος Ελληνικο, ψαξε ποιοι ειναι οι προασπιστες των «μεταναστων» , ποιοι τους στελλουν κατα χιλιαδες σε Κυπρο και Ελλαδα, ποιοι τους καθοδηγουν…..εδω γινεται σιωπηλα μια νεα εισβολη και κανεις δεν αντιδρα. Καθε χρονο παιρνουν απο τα κατεχομενα στις ελευθερες περιοχες της Κυπρου 10 με 12 χιλιαδες, οχι μονο δεν τους στελουμε πισω στους τουρκους αλλα τους δινουν και παχυλα επιδοματα απο πανω. Αυτα ειναι σχεδια των τουρκων απο εικοσαετιας, το ελεγε ο Νταβουτογλου το 1991: ‘Θα φερουμε 500 χιλιαδες εποικους και δεν θα μπορειτε να τους σταματησετε» (λεχθηκε στον τοτε ευρωβουλευτη Ματση)

  • 9. ccc  |  23 Ιουλίου, 2010 στο 10:31 πμ

    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ!
    15 άξιοι απόγονοι του Λεωνίδα, γαλουχημένοι με τις αρχαιοελληνικές ιδέες και αξίες, με περίσσιο θάρρος και ανδρεία, φυλάσσοντας Θερμοπύλες και φωνάζοντας με στεντόρια φωνή ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, πολεμώντας υπερ πίστεως και πατρίδος, κατάφεραν να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό…ένα νιγηριανό φοιτητή!

    «Λεν πως ειναι Έλληνες, πως είναι δημοκράτες, απόγονοι του Πέρικλη, ζήτω οι αυταπάτες»
    Panx Romana

    Tο υπόλοιπο δαμέ:
    http://steki-dromou.blogspot.com/2010/07/15.html

  • 10. m4trix87  |  25 Ιουλίου, 2010 στο 12:43 μμ

    Προφανώς δεν χωνεύουν ότι έτυχε και πιάστηκαν και έφαγαν και αυτοί μια φορά καταστολή(ίσως μόνο και μόνο αφού έτσι κι αλλιώς υπήρχαν πολλοί μάρτυρες και αν δεν εκαταστέλλοντο θα υπήρχε κατακραυγή) και βγάζουν εδώ τα απωθημένα τους…

    Ποιος είπε ναι στο ΔΝΤ?
    Ποιοι επιτίθενται δέκα εναντίον ενός με κουκούλες και ρόπαλα χωρίς αιτία κι αφορμή?
    Ποιοι λέγοντας όχι στην ομοσπονδία ουσιαστικά προωθούν την διχοτόμηση?
    Ποιοι έχουν για επιχειρήματα μόνο συνωμοσιολογίες περί «οργανωμένων σχεδίων αφελληνισμού» για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα?
    Ποιοι συγχύζουν τους εξουσιαστές στρατηγούς του τουρκικού ΣΤΡΑΤΟΥ,του ίδιου στρατού που ο τουρκικός λαός διαφωνεί τόσο μαζί του που μέχρι τώρα στην χώρα αυτή έγιναν 4 πραξικοπήματα και παρολίγο πέμπτο,με τον τουρκικό/τουρκοκυπριακό λαό,που πριν το 55 ζούσε σε αρμονία με τους ελληνοκυπρίους,αλλά οι αγγλοαμερικάνοι ιμπεριαλιστές εξουσιαστές προς στήριξη των εταιρειών που εβρίσκοντο από πίσω τους,στον βωμό των γεωστρατηγικών συμφερόντων,εδίχασαν?
    Ποιοι ενώ υποτίθεται είναι αντιαμερικανοί και φιλοπαλαιστίνιοι,τάχα κατά της παγκοσμιοποίησης,λένε «ναι» σε διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΝΑΤΟ,Ελλάδας-Ισραήλ?
    Ποιοι υποστηρίζουν ότι τον φονέα εκατομμυρίων για χάρη των παρανοικών του ιδεών «εκκαθάρισης των μη αγνών» και δηλωμένο φασίστα Χίτλερ θα τον…κρίνει η ιστορία?

    Με λίγα λόγια,ποιοι είναι οι φασίστες???

  • 11. m4trix87  |  25 Ιουλίου, 2010 στο 12:45 μμ

    Προς CCC
    Δημοκράτες ποιοι?
    Αυτοί που θέλουν «εθνικό ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ καθεστώς»?

    (από άρθρο στο μπλογκ του «Ε» «ΛΑ» «Μ» με αφορμή τις πυρκαγιές στην Ελλάδα πέρσι το καλοκαίρι)

  • 12. m4trix87  |  25 Ιουλίου, 2010 στο 12:46 μμ

    ΥΓ

    Για τις κουκούλες αναφέρομαι (και) στο περιστατικό του Δεκεμβρίου πέρυσι

  • 13. ccc  |  25 Ιουλίου, 2010 στο 10:34 μμ

    ματριξ θκιαβαστο ολόκληρο το άρθρο!

  • 14. m4trix87  |  26 Ιουλίου, 2010 στο 12:39 πμ

    Δεν υπονοώ ότι τους θεωρείς δημοκράτες.
    Απλά προσθέτω στην ειρωνεία,υπενθυμίζοντας κάποια γεγονότα.

  • 15. Ελαμίτης  |  26 Ιουλίου, 2010 στο 12:34 μμ

    Opa ti egine re paidia pali panigirizoun oi «antisystimikoi» epeidi to kratos ekane syllipseis?
    Elpizw tis apantiseis pou zitousate na tis peirate ston dromo (den ennow ton ksylodarmo tou afrikanou alla tin poreia mas).
    Pantws apla gia na kserete osa meloi mas anakrithikan gia tin ypothesi, afethikan eleuthra kai oli i ipothesi paei gia kleisimo afou den anagnwristike kaneis apo tous autoptes martyres…
    Parola auta kanena MME den prokeitai na ta pei auta gia na meinei o kosmos me tin idea oti to ELAM euthynetai gia ton ksylodarmo…
    Den peirazei oi Amerikanoi lene: «Den yparxei arnitiki diafimisi alla mono diafimisi»
    Euxaristoume loipon osous mas diafimisan toses meres…

  • 16. m4trix87  |  26 Ιουλίου, 2010 στο 7:38 μμ

    Και τον Χίτλερ τον είχαν μάθει όλοι…γι αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων τον αναγνωρίζει ως ένα κτήνος.

  • 17. gmm  |  27 Ιουλίου, 2010 στο 9:28 πμ

    Με έχει εντυπωσιάσει ότι κάποιοι «έλληνες» γράφουν και σχόλια και όποιον διαφωνεί με την παράνοια τους τον αποκαλούν «ανιστόρητο». Τελικά μάλλον είναι όλοι ιστορικοί, με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη ιστορία στο δρόμο με ρόπαλα και άλλα εργαλεία της δουλειάς τους. Κατ’ αρχήν: Το έθνος είναι μόνο στο μυαλό σας, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να με πείσεις πως δεν είμαι για παράδειγμα κινέζος, και επειδή είμαι και οπαδός της ομόνοιας μάλλον περισσότερο κινέζος είμαι παρά έλληνας. Δεύτερον, αν σεβόσασταν την «ιστορία» αυτού που αποκαλείτε «ελληνισμό» θα πρέπει πρώτα να ενημερώσετε και εμάς τους αδαείς για ποια ελλάδα ακριβώς μιλάτε; Για τη δημοκρατία της αθήνας; για τη σπάρτη; ίσως το θεοκρατικό βυζάντιο; τους ανατολίτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας; την μετά την επανάσταση ελλάδα; τον Γλύξμπουργκ; Πες μας επιτέλους γ… την ιστορία σας! Αν ελπίζετε ότι με συνθήματα και αφορισμούς του τύπου είστε ανιστόριτοι θα εκφοβίσετε κάποιον είστε ιδιαίτερα γελασμένοι γιατί ξέρω και εγώ διάφορα εύηχα συνθήματα, τα οποία όμως δε θα γράψω γιατί κυρίως αντιλαμβάνομαι πως θα’ ναι σα να μιλώ με τον τοίχο. Απλά ρωτώ και προκαλώ όλους τους έλληνες, τούρκους, σουηδούς, ρώσους κ.λπ. να μας απαντήσουν πως και είναι τόσο βέβαιοι πως είναι έλληνες, τούρκοι κ.λπ. και επίσης να μας προτείνουν τους τρόπους να τους πείσουμε να μας ανεχτούν εμάς που είμαστε απλά άνθρωποι…

  • […] μεμονωμένη περίπτωση ρατσιστικής έξαρσης. Πρόσφατα στην Κύπρο ένας 25χρονος Αφρικανός μετανάστης πλήρωσε με την ζωή του την διαφορετικότητα του […]

  • 19. m4trix87  |  27 Ιουλίου, 2010 στο 7:01 μμ

    ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
    ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
    6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    NO PASARAN

  • 20. επαναστατης  |  2 Αυγούστου, 2010 στο 9:04 μμ

    ποιος σας εσκοτωνε ρε το 55?ρε μαλακισμενα αγραμματα αριστεροπουλα γιουδες του χαρτινγκ τζαι του κενεντι?εισασταν εγγλεζοι ρε?αντι να πιασετε τα οπλα τζαι να πολεμησετε εσιεστηκετε γαμωτο.ησασταν εναντιασ την βια.το 40 η χαραυγη με μεγαλα γραμμτα εγραφε οτι πρεπει να πολεμησετε για την ελλαδα.το 55 επεσεν παρας στο ακελ που τους κατακτητες τζαι εγινετε πρδοτες της κυπρου.τζαιμνε πειτε τα λογια του τουρκοφκια σας.ελπιζατε σε ειρηνικη διευθετηση γιατι ουτο εν βλακεια οπως προχτες με το ρουσφετι του δειλου κατα την εισβολη υπουργου διλαυσης της αμυνας παπακωστη,ξερετε ρε προδοτες κατακτητη που αφηνρι ετσι αξιππα τα εδαφη που εχει?χρονια ο μακαριος μαζι με αλλου εμιλαν επηενε λονδινο να μιλησει τζαι τιποτε.για αυτο εγινε ο αγωνας.αν εφαν αριστερους καλα εκαμαν γιατι ηταν προδοτες που τους εβαλαεν το ακελ πανω για να φανουν καλοι στον κατακτητη τους παλιοεγγλεζους.πειτε μας και για τον αγωνιστη που σκοτωσαν προδοτες αριστεροι σε χωριο γιατι δεν ηθελαν να τους ενοχλησουν οι φιλοι οι αγγλλοι.εοκα β και ακελ πανε μαζι.τρομοκρατες και οι δυο.

  • 21. επαναστατης  |  2 Αυγούστου, 2010 στο 9:04 μμ

    ο ggm δεν ειναι ελληνας,ειναι τουρκος και εισχωρησε στο μπλογκ γραφοντας ελληνικα.

  • 22. m4trix87  |  3 Αυγούστου, 2010 στο 8:07 μμ

    Επαναστάτη

    Αν διαβάσεις σε άλλες αναρτήσεις του μπλογκ,αλλά γενικότερα για την Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό,θα καταλάβεις ότι ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με το ΑΚΕΛ,οπότε αυτόματα όσα έγραψες είναι άκυρα…

    Αλλά θα σου απαντήσω

    Αν ο αγώνας εκείνος δεν ήταν απλά ενάντια στην Μ Βρετανία,αλλά και κοινωνικός,δηλ για
    1)Αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού
    2)-αυτό το χάσατε-εισαγωγή ενός σοσιαλιστικού κοινωνικού προτύπου

    όπως δηλ παρόμοια κινήματα σε Κούβα,Νικαράγουα κοκ

    τότε το ΑΚΕΛ πράγματι θα λάνθανε να μην τον υποστήριζε.

    Αλλά ακόμη και το πρώτο δεν το επιδιώκατε πραγματικά-ο Γρίβας ήταν καθοδηγούμενος εξ Αθηνών,από την Ελλάδα,χώρα μέλος του ΝΑΤΟ,σύμμαχος της Αγγλίας ενάντια στην ΕΣΣΔ η όχι?

    Αν δηλ η Κύπρος ενώνετο με την Ελλάδα και αντί να ελεγχόμαστε από ένα μέλος του ΝΑΤΟ-Αγγλία-ελεγχόμασταν από ένα άλλο,τι θα άλλαζε?

  • 23. m4trix87  |  3 Αυγούστου, 2010 στο 8:09 μμ

    Ο gmm ότι θέλει ας είναι,δεν βλέπουμε «ανώτερες φυλές».

  • 24. Ελαμίτης  |  4 Αυγούστου, 2010 στο 1:23 μμ

    Tο ότι το 95% του 80% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου επιθυμούσε Ένωση με την Ελλάδα αυτό δεν σας λέει τίποτε τροτσκιστές της δεκάρας, που αυτοαποκαλείστε και δημοκράτες…

  • 25. m4trix87  |  5 Αυγούστου, 2010 στο 2:31 πμ

    Ρωτήστε τον κυπριακό λαό ΣΗΜΕΡΑ τι θέλει…

  • 26. m4trix87  |  5 Αυγούστου, 2010 στο 2:32 πμ

    Τότε που ο κόσμος ήταν αμόρφωτος,λογικό ήταν να σκεφτόταν διαφορετικά.

  • 27. duke  |  5 Αυγούστου, 2010 στο 8:39 πμ

    sthna ellada oi filoi sas «patriwtes» pshfizoun to mnhmonio kai yposthrizoun thn epi8esh tou israhl ston stolo ths eley8erias….

    re e8nikistes, poious akribws douleyete? Kai giati den pate na paiksete ksylo me tous gkrizous lykous epitelous?
    Mhpws, lew mhpws, giati korakas korakou mati den bgazei?

    Btw ti ekane pro etwn to NPD parea me tous Gkrizous Lykous?
    Me ti syn8hma katebainan epishs ta syntrofia sas tou NPD se sygkentrwsh eksw apo ta Ellhnika Prokseneia sth Germania?

  • 28. m4trix87  |  5 Αυγούστου, 2010 στο 7:41 μμ

    Μα αφού το ΕΛΑΜ έχει στενές σχέσεις με την Forza Nuova,που υποστηρίζει τον Μουσολίνι…
    α ρε ελαμίτες,ο Μεταξάς που τόσο δοξάζετε στο σάιτ σας τι θα έλεγε?…

    Τελικά ξέρετε τι πιστεύετε?

    Από την μια μιλάτε για εθνικισμό(=ενάντια σε ανθρώπους όλων των άλλων εθνοτήτων) και από την άλλη συνεργάζεστε με ιταλούς εθνικιστές…

    άντε,και στο καλό με Τούρκους εθνικιστές.

    Εξάλλου,είστε συγκοινωνούντα δοχεία.
    Ο εχθρός που χρειάζεστε για να παίρνετε μέλη,και εσείς,και αυτοί.

  • 29. Ελαμίτης  |  8 Αυγούστου, 2010 στο 3:36 μμ

    To ΝPD δεν έχει καμιά σχέση με γκρίζους λύκους, όπως και κανένας Ευρωπαίος εθνικιστής…
    Δεν ξέρετε τον ορισμό του εθνικισμού γι αυτό γράφετε βλακείες στα τελευταία posts.
    Οι Ευρωπαίοι εθνικιστές έχουν περισσότερα που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν.
    Το γνωρίζεται πολύ καλά πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει συνεργασία με Τούρκους τους οποίους εμείς δεν αναγνωρίζουμε ως εθνικιστές Ευρωπαίους…

  • 30. m4trix87  |  8 Αυγούστου, 2010 στο 11:41 μμ

    Αφού ο ίδιος ο Χίτλερ αναγνώρισε μόνο τους «γνήσιους Γερμανούς» ως την «Αρεία Φυλή»…

    Αλλά φαίνεται ότι εισάγετε στο «κλαμπ» όποιον σας βολεύει-εσάς και τα αφεντικά…

  • 31. Ελαμίτης  |  9 Αυγούστου, 2010 στο 4:16 μμ

    Τα εθνικοσοσιαλιστικά κείμενα είναι εκεί διαβάστε τα. Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ και κυρίως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΘΗΚΗ.
    Στα αφεντικά συμφέρει μια Τουρκία ενταγμένη στην ΕΕ, να παράγει φτηνά και να καταναλώνει και για φαντάσου εμείς ήμαστε εναντίον της ένταξής της στην ΕΕ.
    Άλλοι είναι αυτοί που έχουν σχεδόν ταυτόσημες απόψεις…
    Α και κάτι τελευταίο έτσι για να μαθαίνετε, στο μνημόσυνο του Ισαάκ και του Σολωμού, Αντιπροσωπεία από το NPD κατέθεσε στεφάνι προς τιμή τους.
    Έπρεπε να ήσασταν από καμιά μεριά να δείτε τα πρόσωπα των πολιτικών και δήθεν πατριωτών όταν αναγγέλθηκε: «Από το NPD Γερμανίας». ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • 32. m4trix87  |  9 Αυγούστου, 2010 στο 7:23 μμ

    Άρα παραδέχεστε ότι όλοι οι άλλοι είναι εναντίον σας…(για το στεφάνι).Έτσι,απομονωθείτε κι άλλο,όπως σας αξίζει και όπως είναι αναμενόμενο για όποιον πιστεύει ότι είναι ανώτερος.

    «Στα αφεντικά συμφέρει μια Τουρκία ενταγμένη στην ΕΕ, να παράγει φτηνά και να καταναλώνει και για φαντάσου εμείς ήμαστε εναντίον της ένταξής της στην ΕΕ.
    Άλλοι είναι αυτοί που έχουν σχεδόν ταυτόσημες απόψεις…»

    Δεν είναι ούτε το YRE ούτε γενικά η «άκρα» αριστερά υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ γιατί πολύ απλά είναι όλοι κατά της ίδιας της ΕΕ με τους στόχους που έχει σήμερα.

    Όσο για τα «σοσιαλ»δημοκρατικά κόμματα της ΕΕ που είναι υπέρ της ένταξης(αλλά και της ΕΕ)η υποστήριξη τους στην ΕΕ όπως λειτουργεί σήμερα δείχνει απλά το μέγεθος της υποκρισίας τους.

  • 33. Ελαμίτης  |  10 Αυγούστου, 2010 στο 8:55 πμ

    Δεν χρειάζεται να μας πεις εσύ ότι είμαστε εναντίον όλων, είναι άλλωστε και σύνθημά μας…
    Απομονωμένοι ήμασταν έτσι κι αλλιώς, αν θέλαμε να ήμαστε με τους άλλους θα πηγαίναμε σε κόμματα. Εμείς όμως έχουμε ιδέες και γι’ αυτές τις ιδέες ήμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τα πάντα…
    Αντίθετα με κάποιους άλλους που εκφράζονται μέσα από τις τηλεοράσεις και τα πληκτρολόγια.

  • 34. m4trix87  |  10 Αυγούστου, 2010 στο 7:49 μμ

    200 άτομα,πάτε να επιβάλετε τις απόψεις σας σε 500 000…
    δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο.

  • 35. gmm  |  19 Αυγούστου, 2010 στο 9:13 πμ

    Επαναστάστη: σε σχέση με το αν είμαι τούρκος ή έλληνας: Είμαι Ακαταλανωτεποκικός, κι’ αν μπορείς πείσε με για το αντίθετο. Σε σχέση με τις μαλακίες σου και εσένα και των υπολοίπων για αγράμματους αριστερούς κλπ, μάθετε πρώτα να μιλάτε και να γράφετε σωστά ελληνικά και μετά ξαναμιλούμε. Τέλος, δε μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις: Γιατί είσαι Έλληνας; Πως το επιβεβαιώνεις; Ποιά είναι η ιστόρία μου; Μη μου γράψεις ξανά καμιά μαλακία για το 55 κλπ, γιατί αν η ιδέα του έθνους σου έχει γεννηθεί μόλις τότε… Τελικά τι είσαι; Έληνας; Βυζαντινός; Ρωμιός; Ειδωλολάτρης; Χριστιανός; Μπορώ να είμαι άθεος και να είμαι και έλληνας; Δικαιούμαι να είμαι λίγο πιο μελαχροινός από εσένα και να είμαι έλληνας; Μήπως έχετε τίποτα γενετικές αναλύσεις; Υπάρχει τέλος πάντων κάποιο τεστ για να επιβεβαιωθούμε και εμείς;
    Ελαμίτη: Δε θα είχε πολλή πλάκανα πάτε καμιά φορά διακοπές στη Γερμανία και να σας πλακώσουν κατά λάθος στο ξύλο τα συντροφάκια σας επειδή σας μπέρδεψαν με τούρκους ξερώ γω μετανάστες;

  • 36. duke_zappa  |  19 Αυγούστου, 2010 στο 2:28 μμ

    Epanalambanw thn erwthsh
    Ti ekane to NPD se synergasia me tous Gkrizous Lykous sth Germania (mikri ypen8ymish eixe na kanei me Kourdous)
    Ti elegan oi «syntrofoi» tou NPD peri ellhnwn sto prosfato syllalhthrio pou ekanan eksw apo to ellhniko proksenio se Germanikh Polh prin apo kana dhmino?
    Ti lene ta syntrofia sas sto Jobbik peri Toyrkias?
    Giati diaforoi syntrofoi sas elegan oti kala ekane to Israhl kai epite8hke ston stolo ths eley8erias?(ma kala opote goustarete mas to [paizete filopalaisthnioi alla epeidh o ex8ros tou ex8rou…….kanoume kamia fora ta straba matia?)

  • 37. Ελαμίτης  |  21 Αυγούστου, 2010 στο 11:14 πμ

    Θεωρείς ότι δεν σου απάντησα ρε μεγάλε;

    Tο NPD ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνεργάστηκε και δεν πρόκειται να συνεργαστεί με Τούρκους. Είναι απλό, οι Τούρκοι δεν θεωρούνται Ευρωπαίοι.
    Για την εκδήλωση που έκανε ένα κομμάτι του NPD σε γερμανική πόλη μπορώ να σου πω ότι τους βρίσκω και δίκαιο. Δεν γίνεται τα χρήματα του Γερμανικού λαού να πηγαίνουν και να στηρίζουν την οικονομία μιας χώρας, της οποίας η πολιτικοοικονομική ελίτ της είναι κάτι παραπάνω από διεφθαρμένη. το ίδιο πιστεύουμε πως και για τα ελληνικά χρήματα που πήγαιναν ως βοήθεια σε άλλες χώρες, όπως Αλβανία, Ρουμανία κτλ..

    Για το Jobbik δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά πράγματα αλλά αν αυτά που είδαν την δημοσιότητα είναι αλήθεια τότε αυτόματα μπαίνει στην συνομοταξία των ακροδεξιών λαϊκίστικων κομμάτων όπως το ΛΑΟΣ με τα οποία δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση.

    Όσο για τον στόλο της ελευθερίας είναι λίγο πολύ ότι αυτή η κίνηση ξεκίνησε ως προσπάθεια της Τουρκίας να φανεί ο προστάτης των μουσουλμάνων της Μ. Ανατολής. Εννοείται πως η αλληλεγγύη μας προς τον Παλαιστινιακό λαό είναι δεδομένη αλλά δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξουμε μια κίνηση η οποία προέρχεται από την Τουρκία και μάλιστα με υπόγειους στόχους.

    Προς gmm: Έχουν πάει συναγωνιστές στην Γερμανία και δεν έχουν πάθει τίποτα και σκέφτομαι κι εγώ να πάω σύντομα σε απάντηση της επίσκεψης των συναγωνιστών στην Κύπρο.

  • 38. duke  |  28 Αυγούστου, 2010 στο 4:00 μμ

    Kala ok eiste patriwtes to katalabame. Giati den pate na sfaxteite kai me tous tourkous omoideates sas? Den sas pernei? H tous xreiazeste? H mhpws kai ta dyo?

  • 39. m4trix87  |  29 Αυγούστου, 2010 στο 1:54 πμ

    Elamites

    Parte opla apo tin EF(oi alloi ta kataferan me ta ekriktika,giati oxi ki eseis)kai pigainete «na mas swsete».

    Na glytwsoume apo sas.

Σχολιάστε

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

  • 72.295 hits

visitors around the world

Ιουλίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031