1η αντιφασιστική-αντικαπιταλιστική κατασκήνωση της ΝΕΔΑ και της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό

17 Αυγούστου, 2012 at 1:55 μμ Σχολιάστε

Στην εποχή της πιο βαθιάς μεταπολεμικής κρίσης του συστήματος, των μνημονίων, των πρωτοφανών επιθέσεων στις κατακτήσεις μας αλλά και ιστορικών κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης σας καλούμε στην κατασκήνωση που διοργανώνουμε από την Παρασκευή 24 Αυγούστου ως την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Που;

Στον κατασκηνωτικό χώρο στα Πλατάνια, το οποίο βρίσκεται στον δρόμο λίγο μετά από την Κακοπετριά, και λίγο πριν το σταυροδρόμι του Καρβουνά, προς το Τρόοδος.

Πώς θα πάμε;

Υπάρχουν πολλοί που θα έρθουν με αυτοκίνητα, είτε για μία είτε για όλες τις μέρες κι αν δεν έχεις αυτοκίνητο υπάρχουν θέσεις σε οχήματα άλλων μέχρι στιγμής.

Υπάρχουν όμως και λεωφορεία: από Λευκωσία, από το άνοιγμα Κολοκάση, και πηγαίνοντας προς Κυπερούντα, τα δρομολόγια θα τα βρείτε εδώ:

http://www.osel.com.cy/index.php?link=august4-26_changes_ditiki.php

και από Λεμεσό, με τα λεωφορεία 63 ή 64 και να σας παραλάβει κάποιος από κάποιο σημείο κοντά, τα δρομολόγια είναι εδώ

http://www.limassolbuses.com/wp-content/uploads/2011/10/map_village_greek.pdf

και τα ωράρια εδώ

http://www.limassolbuses.com/rural-routes/

το κόστος των λεωφορείων είναι 1 ευρώ κάθε διαδρομή

Πώς θα μείνουμε;

Σε χώρο που έχουμε κρατήσει στον κατασκηνωτικό χώρο, ο καθένας με την δική του σκηνή, στρωματάκι και υπνόσακο.

Ο κατασκηνωτικός χώρος είναι οργανωμένος και προσφέρει τουαλέτα, ντους και πόσιμο νερό. Το βράδυ όμως δεν έχει φώς οπότε φέρε και έναν φακό.

Για όποιον όμως δυσκολεύεται, θα βρεθούν δωμάτια στην Κακοπετριά ή γενικότερα στην περιοχή. Αυτό ανεβάζει βέβαια το κόστος της κατασκήνωσης αλλά η χαλάρωση των συμμετεχόντων είναι απαραίτητη.

Τι θα φοράμε;

Κι όμως είναι μια σημαντική ερώτηση για τη συγκεκριμένη κατασκήνωση, όχι τόσο στιλιστικά όσο πρακτικά! Παρόλο που σε όλες τις πόλεις βράζουμε στους 37-40-45 (δεν θέλω να το σκέφτομαι!) βαθμούς, στο Τρόοδος, στο βουνό, έχει δροσιά! Τόση που θα χρειαστούμε κανένα τρικούδι το βράδυ, κανένα μακρύ παντελόνι, κανένα κλειστό παπούτσι.

Και τι θα κάνουμε εκεί στο κάμπινγκ;

Στο κάμπινγκ θα πραγματοποιηθούν 3 συζητήσεις.

Σάββατο 25/8, 12.00 το πρωί: Άνοδος του φασισμού και πως τον αντιμετωπίζουμε

Σάββατο 25/8  6.00 το απόγευμα: Καταστροφή του περιβάλλοντος, υπερθέρμανση του πλανήτη, φυσικό αέριο και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Είναι βιώσιμες μέσα στον καπιταλισμό;

Κυριακή 26/8 12.00 το πρωί: Παγκόσμια καπιταλιστική Κρίση και εργατικοί αγώνες στην Ευρώπη και τον κόσμο. Εισήγηση από μέλος της διεθνούς μας και του ελληνικού μας τμήματος Γιάννη Παπία

Όλες οι συζητήσεις καθώς και τα γεύματα θα γίνονται στον εκδρομικό χώρο των Πλατανιών, 10 λεπτά περπάτημα από τον κατασκηνωτικό χώρο.

Στις συζητήσεις μπορεί να συμμετάσχει κανείς ακόμη κι αν δεν μένει στην κατασκήνωση. Αν λοιπόν το σκέφτεται κάποιος να έρθει για ημερήσια εκδρομή, είναι ευπρόσδεκτος!

Και τι άλλο θα κάνουμε;

Προγραμματίζεται να γίνει κάποια βόλτα στα μονοπάτια της φύσης

Και αν τα καταφέρουμε με το ρεύμα, προβολές από βίντεο και ταινίες την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ.

Βραδιές μουσικής, από ερασιτέχνες μουσικούς το βράδυ, παιχνίδια και ότι άλλο βάλει η φαντασία μας!

Από φαγητό τι θα έχουμε;

Θα προσπαθήσουμε να αυτό-οργανώσουμε το φαγητό μας όσο περισσότερο μπορούμε.

Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει πρόβλεψη για πρωινό, με καφέ, μπισκότα, κρουασάν κτλ, καφέ θα έχει όλη την ημέρα.

Το μεσημέρι και το βράδυ θα ψήσουμε σούβλες και λαχανικά, θα κόψουμε σαλάτες κτλ.

Και το βραδάκι μπύρες, ζιβανίες και κιθάρες!

Όλα αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές οικονομικής ενίσχυσης γιατί έχουμε κρίση και όσο πιο φτηνά τόσο πιο καλά!

Για όσους βέβαια θα θέλουν κάτι λίγο πιο μαγειρευτό, υπάρχει ταβέρνα στον εκδρομικό χώρο, η οποία μας είπε ότι για το Σάββατο θα πρέπει να δηλώσουμε πόσοι θέλουμε να φάμε για να μας φτιάξει φαί αλλά την Κυριακή έχει από οφτό μέχρι μαγειρευτά φαγητά σε καλές τιμές.

Τι θα κοστίσει;

Η συμμετοχή στην κατασκήνωση για το τριήμερο είναι:

20 ευρώ για  τους εργαζόμενους

15 ευρώ για τους φοιτητές

10 ευρώ για τους άνεργους

5 ευρώ για τους μαθητές

Αν μείνεις για μία μέρα, υπολογίζεται αντίστοιχα 10 – 7.5 – 5 – 2.5 ευρώ

Κι αν έρθεις μόνο για τις συζητήσεις και σου αρέσουν, και θέλεις να μας ενισχύσεις οικονομικά, μπορείς! Θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης και ότι θέλεις βάζεις.

Που δηλώνουμε συμμετοχή;

Στο τηλέφωνο 99190164 έτσι ώστε να υπολογιστεί ο χώρος, αλλά και το φαγητό.

Entry filed under: Εθνικισμός, Εκδηλώσεις, Μαθητές-Φοιτητές, κατασκήνωση, οικονομία.

19ο Αντιφασιστικό – Αντικαπιταλιστικό Κάμπινγκ YRE, Πήλιο – Πλατανιάς, 27 Ιουλίου – 5 Αυγούστου Φωτογραφίες απο την 1η αντιφασιστική – αντικαπιταλιστική κατασκήνωση ΝΕΔΑ-ΝΕΕ

Σχολιάστε

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Κυπριακό: η ολοκλήρωση του αδιεξόδου

Θέλω κι εγώ να βοηθήσω στην αντιφασιστική εκστρατεία!

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί! Επιτίθονται πλέον αδιάκριτα! Για να κερδίσουν την κοινή γνώμη εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εργασία και ειρήνη. Πατάνε πάνω στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα έχει γεννήσει και κατηγορούν τους μετανάστες. Πατάνε στην αδυναμία λύσης του εθνικού προβλήματος μέσα στον καπιταλισμό και διαδίδουν τον εθνικισμό τους. Πώς απαντάμε στον φασισμό;  Δίνουμε καθημερινά την μάχη, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μας, στην γειτονιά μας ενάντια στις ρατσιστικές και τις φασιστικές ιδέες  Διακινούμε αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό υλικό και συμμετέχουμε σε κάθε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία και διαδήλωση  Δεν αφήνουμε ούτε ένα σύνθημα των φασιστών στους τοίχους της γειτονιάς μας ή του σχολείου μας  Οργανώνουμε συζητήσεις συναυλίες εκδηλώσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο.  Οργανωνόμαστε! Πριν να είναι αργά, πριν να ζήσουμε άλλο ένα 1974! Για να τους αντιμετωπίσουμε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απλά ατομικά αλλά πρέπει να οργανωθούμε όλοι εμείς που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή. Η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό καλεί όλους όσους θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οργανωμένα τα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν. Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις στην εκστρατεία στην περιοχή σου και στον χώρο σου επικοινώνησε μαζί μας: τηλ 99190164 και email: youthagainstnationalism@gmail.com

Αρχείο

RSS Ξεκίνημα, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Committee for a Workers’ International

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS Mαθητικό Ξεκίνημα

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Blog Stats

  • 72.296 hits

visitors around the world

Αύγουστος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031